Widok

n,cyfra plus czy cyfrowy polsat? doradźcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Obecnie już 5 czy 6 rok w multimedii,ale konczy mi się umowa i chcę z nimi skończyć bo nie jestem zadowolona do końca a poza tym zamiast jakiś zniżek co roku mam coraz drożej.Chodzi mi głownie o tv, nie wiem na co zmienić,co się najlepiej sprawdza? czy ktoras z tych firm oferuje antene satelitarną chodzi mi nie o kablowke tylko o kanały z całego świata,słyszałam że samemu mozna odbierać nie płacac abonamentu,nie wiem za bardzo gdzie czegoś takiego szukać?
doradźcie coś będę wdzięczna
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1. Możesz sobie kupić dekoder naziemnej TV cyfrowej. W zależności od lokalizacji - będziessz miała ileś-tam stacji. Bez abonamentu. ALe raczej tylko polskie.
2. Możesz sobie kupić satelitarkę z dekoderem cyfrowym FTA. Też bez aboanamentu. Znakomita większość: zagraniczne.

W każdym sklepie, gdzie mają cokolwiek do czynienia z TV czy TV-Sat |Ci coś doradzą.
Nie szukaj tylko pomocy w marketach typu "sklep dla idiotów" - tam sprzedawcy zazwyczaj nie mają bladego pojęcia o niczym :)
z tych platform ja mam cyfrowy pol sat i jestem niezadowolona z dziecięcych kanałów. Nie ma mini mini, zabrali nam ceebebies, który mój syn uwielbiał, generalnie to niezbyt droga telewizja, inne były droższe jak się decydowaliśmy no i wtedy pół roku pełna oferta byla za darmo.
siostra ma n i jest zadowolona. Nam zalezało na pol sacie i hbo, jak kupowaliśmy to pol sat mial tylko pol sat, teraz się to zmieniło i chyba jak nam umowa się skończy zmienimy
ja mam Cyfrowy Polsat i jestem b. zadowolona, płacę 37 zł za m-c i mam kanały, które mam bardzo nam odpowiadają, my akurat na pewno nie zmienimy; mam też od nich Internet
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
my mamy N, jakosc rewelacja, i niedlugo łączą sie z cyfrą+ wiec bedą łączyc oferty programowe
jezeli masz dobry tv to N ma najwiecej kanałów HD w standardzie(nie sa dodatkowo platne), bardzo wygodny i intuicyjny pilot i oprogramowanie,
fajna oferta programowa

maz zakłada anteny i koszt załozenia anteny (z antena 80' i uchwytem) to chyba ok 250zl - 300(chyba bo dawno z nim o cenach nie gadałam)
mialam cyfrowy polsat 3 lata, teraz mam drugi rok cyfrę, zawsze cos jest nei tak predzej czy pozniej - ani jednych ani drugich bym nie poleciła..
Pieczulka - nie wiesz kiedy będą się łączyć? Bo ja mam N juz kilka lat, ale teraz chciałam zrezygnować, min dlatego że mini mini nie było. A C+ ma, więc może jest nadzieja? :)
image
image
podpytam meza, ale jescze chyba uzad antymonopolowy nie wydal opinii
od pierwszego lutego jest disney junior(99) zamiast cartoon network ma fajne bajki,

urzad... :)sorry za błąd
Mam cyfre od ok 4-5 lat.
Ogólnie jest ok- nie narzekam, mam kanały które chcę (łącznie z canal+), płace 45 zł,
Najgorzej jak kończy się umowa, dzwonią z ofertą na przedłużenie, która jest g*wno warta, człowiek z ulicy dostaje lepszą ofertę od kilkuletniego klienta, dopiero po wypowiedzeniu umowy (na kilka dni przed planowanym zanikiem sygnału) dzwonią z ofertą wartą zastanowienia.
martka tak jest chyba wszędzie ;)

my w styczniu przedłużaliśmy umowę z N, i dostaliśmy, nie pamiętam, taką samą albo gorszą ofertę niż nowi klienci ..

tak samo, przedłużałam umowę w Orange i to samo ... tragedia :/
imageimage
image
ja mam C+ i nie polecam!
to prawda, jeśli ma się dobry telewizor to najlepszą ofertę ma 'N', najwięcej kanałów HD i są najwyższej jakości.
I z tym rozwiązaniem umowy też prawda. Sama wypróbowałam kilka razy. Wysyłałam wypowiedzenie i za każdym razem odmawiałam im kiedy dzwonili z ofertą dopóki nie zadzwonili z propozycją takiego samego abonamentu jaki podpisywany był na początku :)

Ze względu na ilość kanałów HD mamy nke i jestęsmy zadowoleni
Jeżeli chodzi o kanły HD w Cyfrze to żal szczerze mówiąc...rozczarowałam się na maxa, mamy nowy tv, 100hz, więc to nei wina tv, bo mam dla porówniania norweską naziemną tv, jakości HD i nei ma co porównywac...nie opłaca się na to kase wydawac jakby co
Dzięki Wam bardzo za podpowiedzi widzę,że polecacie N, tv mam nowy myślę,ze bardzo dobry stoi jeszcze w kartonie nawet bo remont no tez właśnie ze wzgledu na niego chcę zmienić.
Pieczulka a Twój mąż za załozenie bierze ok 300zł, gdzie ja mam iśc sie podpytac o taka antene satelitarną żeby kupic ? czy N np takie oferuje? i czy ja odbierajac kanaly z calego swiata bede miec tez polskie? zupełnie sie w tym gubie a nie chce gdzies isc i wyjsc na głupka:)
image
często można kupić razem z abonamentem. No i może mąż Twój będzie potrafił sam założyć :D:D
my zawsze zakładalismy sami...jest trochę roboty z ustawianiem sygnału ale to żadna magia ;) za czesto sie przeprowadzam zeby płacic za podłączanie :D
Madness is the gift, that has been given to me!!
N ma mnóstwo polskich jak i zagranicznych programów, nawet jakieś alkaidy :D

co do anteny, nie wiem czy masz kogoś kto może to zrobić, ale mój Mąż sam zamontował antenę, i nic nie musieliśmy płacić ;)
imageimage
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry