Widok

nerwowy mąż

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy macie jakieś metody na nerwowego męża?ja mojemu już meliskę zaczynam parzyć-ale w sumie nie bardzo pomaga. Ja wiem,że to wynika z tego, że on by chciał mieć wszystko i szybko,ale nie chcę,żeby się bidulek od tych nerwów rozchorował

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musialabys pogadac z moim mezem jak on znosi nerwowa zone hi,hi bo jak narazie to sobie ze mna biedak jakos radzi:)

Mystic ja też jestem strasznym cholerykiem:)jakoś sobie ze mną radzi

na nerwowego męża najlepiej działa wyrozumiała żona;)
tzn.taka, która wysłucha i zrozumie jego problemy... dla nerwuska wszystko możę być problemem,jeśli do tego jest jeszcze perfekcjonistą,to...
tylko cierpliwość żony go ratuje;)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w moim przypadku cierpliwosc męża:)

Joanka problem w tym,że on nie zawsze chce mówić o tym, co go boli-mówi,że nie będzie mnie obciążał swoimi problemami-tak go teściowa wychowała (jak jest problem to trzeba go samodzielnie rozwiązać) i mimo wielu rozmów-on twierdzi,że nic się nie dzieje,że wszystko ok

jasne, nie mówi, bo jest facetem
a jak faceta zapytasz "co czujesz?" lub "jak się czujesz?" to jeszcze bardziej zgłupieje. Oni tego nie wiedzą;)
ale nic to,my kobiety musimy byc sprytne i podpatrywać, wyciągać wnioski, wykazywać się intuicją...
faceci są prości;)

u nas w małżeństwie,jak któreś jest zdenerowane,to pomaga spacer - jak już mamy wszystkiego dość, zabieramy termos z hebatą i jedziemy na spacer do lasu.Nam pomaga.

To my byśmy się musieli do lasu wynieść:) Ja też wiem i czuję kiedy jest nerwowy, tak samo jak i on mnie wyczuwa, ale to jest nerwowośc nabyta a nie chwilowe nerwy

doskonale to rozumiem
sama jestem nerwowa-mój mąż to oaza spokoju,na dodatek wieczny optymista, na szczęście:) z innym pewnie byśmy się pozabijali.
sprawdzone sposoby,które mi pomagają,to:
sport - jakakolwiek forma ruchu,rower, spacer,siłownia
relaks - głębokie oddychanie, aromaterapia (np. w kąpieli)
rozmowa z przyjaciółką
nabieranie dystansu to rzeczy i spraw, na które nie mam wpływu
oczywiście meliska:) przed snem

faceci denerwują się często z powodu problemów w pracy (np. kolega awansował,a on nie...;), albo gdy zawiedli oczekiwania swojej kobiety - mój mąż najbadziej się przejmuje, gdy uważa, że mnie zawiódł. Oczywiście mi o tym nie mówi,bo co niby ma powiedzeć? Przyznać się?;) Oni tego nie robią;) Może z Twoim jest tak samo?
W każdym razie, podsumowując moja wypowiedź, myslę,że przydałoby się Twojemu mężowi może więcej odpoczynku, relaksu, troche sportu?

Sportu ma pod dostatkiem,w każdej wolnej chwili wyciągam go na spacery,żeby się zrelaksował, przez ponad rok ciągnął 2 prace- ja go nigdy nie zmuszalam,żeby pracował-wręcz przeciwnie-namawiam do wypoczynku. Faktem jest,ze już bardzo długo nie miał urlopu,ale już mu zapowiedzialam,że w długi weekend nie pracuje i tylko odpoczywa-może pomoże,ale to pewnie i tak chwilowe

jeśli dużo pracuje, to rzeczywiście może z przepracowania być nerwowy... I pewnie tylko TY, jako żona, możesz mieć na niego taki wpływ,żeby pamiętał o urlopie:)
Nerwowość zwiększa też niższa samoocena - nie wiem,czy tu tkwi problem, ale to często idzie w parze.

Myślę,że to chęć,żeby mieć więcej niż się ma, ciągle muszę mu uświadamiać, że są ludzie, którzy mają 100 razy gorzej a i tak sobie radzą, on też mam nadzieję w końcu to zrozumie

no właśnie
jeśli będzie widział,że dla CIebie jest wystarczające to,co macie,to może uda mu sie zwolnic tempo i bardziej odstresować

Masz z pewnością ambitnego, odpowiedzialnego Męża. U mnie jest podobnie, czytam ostatnio książkę "Męska depresja", jest tam wytłumaczenie jak działa mózg człowiaka obciążonego wiecznym stresem. Wydziela się taka ilość hormonów, że organizm zaczyna "głupieć". W takiej sytuacji dwutygodniowy urlop to żaden luksus. Po prostu należy się odpoczynek. Wiem, że nie zawsze jest to możliwe. Zyczę Ci, abyś nie poddawała się i jeszcze raz nie poddawała się.
Aha! Mój Mąż twierdzi ( i stosuje w praktyce, a raczej stosujemy), że wieczór nie przy TV, ale blisko siebie.... Twierdzi że to działa na niego najlepiej... Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:)U nas oglądanie TV to luksus-nie mamy czasu na to, zawsze znajdzie się coś innego. Ja się nie poddam, bo chcę mu pomóc. A że jest ambitny -to prawda, ale ja nigdy nie stawim mu żadnych poprzeczek,już wolę sama na coś nazbierać

A może sex w ramach relaxu???Niektórym Panom pomaga :)

to chyba miała na myśli Żoneczka pisząc "blisko siebie.... " :D
mój również jest baardzo nerwowy..właśnie wczoraj sie pokłóciliśmy :-/ eh czasem nie wiem jak z nim rozmawiac..

aga

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry