Widok

next-rozmiarówka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny jak to jest z tą rozmiarówką bo juz zgłupiałam. Chcę mlodej kupic kurtko-bluzę z tych futrzaków no i teraz niewiem jaki rozmiar. Bo niby 2-3 to rozmiar 92-98 a 3-4l to 98-104. i np. czy te 3-4 są mega duze? moze mi ktoraś z Was podac np. dlugosc rekawa od pachy w rozmiarze 3-4 przy bluzie czy tez kurtce?

acha Li nosi teraz 98.to zamawiac wg wieku czyli 2-3 czy wg cm 98-104?;))) Help;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysmy ostatnio zamówili bluzę misiową(pandę)rozmiar 92 tak żeby było na zimę(mały nosi teraz 86)no i bluza jest na teraz niestety i muszę odsyłać :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Najlepiej chyba poprosic o dokladne wymiary konkretnej rzeczy. Ja ostatnio zamawialam 2 bluzeczki z nexta, jedna w rozmiarze 80 a jedna 86 i obie sa identycznej wielkosci, chociaz rozmiary na metkach sa rozne.
Moja w lutym skonczy 3 klatka ,a kupuje 2-3 i jeszcze jest za duza .
Mysle ze rozmiarowka next jest troche zawyzona o 1 rozmiar :)
Dlugosc rekawka 2-3 kurteczki to 24 cm
moj syn zawsze dośc wysoki jak na swój wiek i np. w wieku 3 lat rozmiar 3-4 lata był już akurat i jak chciałam ciut większy musiałam juz brac następny przedział .
ostatnio dostał od mojej siostry koszulki na 7-8 lat z myśla o nast lecie już ale one sa dobre juz teraz a on 7 lat skonczy w listopadzie dopiero. Na 8 lat będa chyba z krótkie niestety.
zalezy, która kolekcja czasem ciuszki 2-3 i 3-4 nie różnią się długością rekawa.
A naklepsze jest to że ze znajoma mamy bardzo duzo takich samych ciuszków i na wiosne zamówiłysmy polarki ja 92 ona 98 i mój był wiekszy !!! :)
ja jego no to mi pomogłyscie haha;) jak 2-3 ma dl. rekawa 24cm od pachy to bedzie mała bo ja mam teraz futrzaka 1,5-2l i tez ma 24cm rekaw od pachy i jest za mala.taka dokladnie
image

Uploaded with ImageShack.us

chyba 98-104 wtedy kupię bedzie na wiosnę jeszcze
JOLGA A SPRZEDAJESZ TEGO FUTRZAKA ?

jo juz wlasnie wczoraj sprzedałam,az mi zal się z nim rozstawac;)
next ma zanizona wg mnie, moja nosi teraz 98cm, czyli 3-4 latka so ok, wiec ja kupuje juz na 104=110cm, bo 98-104 to sa na teraz...
image

image
wszystko zależy od dzieciaka
czy chudzina, czy grubina

bluzki inczej leża na chudzielcu a inaczej na pączusiu - bo bardzie wszerz sie rozchodża

ja mam odwieczny problem ze spodenkami - wszystko dobre na długość spada z tylka ... i dla mnie rozmiar z żadnej firmy nie pasi ...

to że moja chuda w pasie powoduje ze i kurtki jej rozmiaru są albo za krutkie w rekawie, albo za szerokie w brzuszku ...

każdy dzieciak inaczej Pamietaje

moja 3 latka nosi bluzy i bluzki na 2-3 latka i sa ok
natomiast spodnie sa nieco przydługie

góry kupuję już na 3-4 latka i po prostu podwijam rękawki

wydaje mi się, ze wszystko tez zalezy od budowy dziecka...Miśka jest szczuplutka

dodam jeszcze, ze rozmiar różni się też między modelami...kupiłam ostatnio 2 bluzeczki z kotkami z jesiennej kolekcji w rozm.3-4 latka
różowa jest praktycznie na teraz a w tej limonkowej zmiescilyby się 2 Miśki ;)
no moja tez jest wlasnie chuderklakiem, i czsto bluzeczki wisza, ale nie sa za krotkie, ostatnio golfiki w next sa fajne, ale ja mam sklep nexta niedaleko domu, wiec zawsze moge podjechac i zobaczyc hihi

chyba gap ma gorsza rozmiarowke, bo tam to naprawde maciupenke rzeczy...
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry