Widok

next-rozmiarówka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny jak to jest z tą rozmiarówką bo juz zgłupiałam. Chcę mlodej kupic kurtko-bluzę z tych futrzaków no i teraz niewiem jaki rozmiar. Bo niby 2-3 to rozmiar 92-98 a 3-4l to 98-104. i np. czy te 3-4 są mega duze? moze mi ktoraś z Was podac np. dlugosc rekawa od pachy w rozmiarze 3-4 przy bluzie czy tez kurtce?

acha Li nosi teraz 98.to zamawiac wg wieku czyli 2-3 czy wg cm 98-104?;))) Help;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysmy ostatnio zamówili bluzę misiową(pandę)rozmiar 92 tak żeby było na zimę(mały nosi teraz 86)no i bluza jest na teraz niestety i muszę odsyłać :/
Najlepiej chyba poprosic o dokladne wymiary konkretnej rzeczy. Ja ostatnio zamawialam 2 bluzeczki z nexta, jedna w rozmiarze 80 a jedna 86 i obie sa identycznej wielkosci, chociaz rozmiary na metkach sa rozne.
Moja w lutym skonczy 3 klatka ,a kupuje 2-3 i jeszcze jest za duza .
Mysle ze rozmiarowka next jest troche zawyzona o 1 rozmiar :)
Dlugosc rekawka 2-3 kurteczki to 24 cm
moj syn zawsze dośc wysoki jak na swój wiek i np. w wieku 3 lat rozmiar 3-4 lata był już akurat i jak chciałam ciut większy musiałam juz brac następny przedział .
ostatnio dostał od mojej siostry koszulki na 7-8 lat z myśla o nast lecie już ale one sa dobre juz teraz a on 7 lat skonczy w listopadzie dopiero. Na 8 lat będa chyba z krótkie niestety.
zalezy, która kolekcja czasem ciuszki 2-3 i 3-4 nie różnią się długością rekawa.
A naklepsze jest to że ze znajoma mamy bardzo duzo takich samych ciuszków i na wiosne zamówiłysmy polarki ja 92 ona 98 i mój był wiekszy !!! :)
ja jego no to mi pomogłyscie haha;) jak 2-3 ma dl. rekawa 24cm od pachy to bedzie mała bo ja mam teraz futrzaka 1,5-2l i tez ma 24cm rekaw od pachy i jest za mala.taka dokladnie
image

Uploaded with ImageShack.us

chyba 98-104 wtedy kupię bedzie na wiosnę jeszcze
JOLGA A SPRZEDAJESZ TEGO FUTRZAKA ?

jo juz wlasnie wczoraj sprzedałam,az mi zal się z nim rozstawac;)
next ma zanizona wg mnie, moja nosi teraz 98cm, czyli 3-4 latka so ok, wiec ja kupuje juz na 104=110cm, bo 98-104 to sa na teraz...
wszystko zależy od dzieciaka
czy chudzina, czy grubina

bluzki inczej leża na chudzielcu a inaczej na pączusiu - bo bardzie wszerz sie rozchodża

ja mam odwieczny problem ze spodenkami - wszystko dobre na długość spada z tylka ... i dla mnie rozmiar z żadnej firmy nie pasi ...

to że moja chuda w pasie powoduje ze i kurtki jej rozmiaru są albo za krutkie w rekawie, albo za szerokie w brzuszku ...

każdy dzieciak inaczej Pamietaje

moja 3 latka nosi bluzy i bluzki na 2-3 latka i sa ok
natomiast spodnie sa nieco przydługie

góry kupuję już na 3-4 latka i po prostu podwijam rękawki

wydaje mi się, ze wszystko tez zalezy od budowy dziecka...Miśka jest szczuplutka

dodam jeszcze, ze rozmiar różni się też między modelami...kupiłam ostatnio 2 bluzeczki z kotkami z jesiennej kolekcji w rozm.3-4 latka
różowa jest praktycznie na teraz a w tej limonkowej zmiescilyby się 2 Miśki ;)
no moja tez jest wlasnie chuderklakiem, i czsto bluzeczki wisza, ale nie sa za krotkie, ostatnio golfiki w next sa fajne, ale ja mam sklep nexta niedaleko domu, wiec zawsze moge podjechac i zobaczyc hihi

chyba gap ma gorsza rozmiarowke, bo tam to naprawde maciupenke rzeczy...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry