Widok
niemowlak chce duuużoooo jeść :(
Dziewczyny, może któraś z Was coś doradzi. Moja córeczka za kilka dni kończy 3 miesiące. Urodziła się ponad 4100 g i 58 cm. Przez 1,5 miesiąca karmiłam ją mieszanie - mój pokarm i Bebilon (mojego pokarmu było jej za mało). Teraz jest już na samym Bebilonie. Bardzo boję się ją przekarmiać, dlatego staram się karmić zgodnie z tabelą na opakowaniu. Ostatnio jadła 120 ml wody + 4 miarki 6x dziennie (wychodziło jakieś 130-140 ml mleka). Ostatnio mała płacze przez chwilę pod koniec karmienia i często bardzo płacze już 2,5 godziny po jedzeniu i muszę ją karmić. Do niedawna udawało się utrzymywać 6 karmień dziennie, w nocy budziła się raz i potrafiła przespać nawet 6 godzin. Ostatnio w nocy budzi się co 3-4 godziny, a w ciągu dnia chce jeść co 2,5 godziny jak pisałam wyżej. Nie da się jej oszukać herbatką (próbowałam wiele razy). Wczoraj spróbowałam zwiększyć porcję do 150 ml i 5 miarek. W efekcie pod koniec karmienia już wypluwała smoczek, ale i tak nie wytrzymuje dłużej niż 2,5 h i 3,5 h w nocy. W ten sposób musiałaby jeść 7-8 razy dziennie:( Nie chcę jej utuczyć. Nie wiem, czy je dużo więcej niż Wasze dzieci w tym wieku? Teraz waży ok. 6,5 kg. Myślę, że nie jest gruba, tylko duża jak na swój wiek. Nie chcę zrobić jej krzywdy i bardzo się tym martwię. Cały dzień to stres, byleby wytrzymała dłużej bez jedzenia :( Co powinnam zrobić?