Widok

Nieprawidłowe przepływy w tętnicy macicznej w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej. Po usg połówkowym (20 tydzień) wyszły mi nieprawidłowe przepływy w tętnicy macicznej. Notch obustronnie dodatne. Od początku ciąży jestem na clexane. Czy może wiecie jakie powinny być normy albo jak to u Was wychodziło. Wizytę mam dopiero za kilka dni, ale sie denerwuje. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak cos Cie martwi to nie czekaj do wizyty tylko zadzown do swojego lekarza prowadzacego...wiem ze przeplywy sa ważne...ale wiadomo ja nie lekarz...moja kolezanka np miala cos nie tak z przeplywami i musiala byc pod stala kontrola i leżała na patologi wiec na prawde lepiej zadzownic dla wlasnego spokoju do ginekologa ...
a ta osoba co robila usg nic nie powiedziala?
Lekarz powiedział, że nie są to takie wartości aby płakać, ale i tak się denerwuje. Napisałam do ginekologa czekam na odpowiedź. Trudno jest znaleźć jakieś normy, żeby sobie to chociaż jakoś przybliżyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja również w obu ciążach miałam problem z przepływem w jednej z tętnic macicznych. Wyszło mi to na usg 3d w 20-21 tc.
Mój gin uspokoił mnie wtedy, że te przepływy nie były jakieś tragiczne, to raz. A dwa, do bodajże 26 tc przepływy mogą wychodzić niefajne - bo unormować muszą się właśnie do tego czasu. Na każdym z późniejszych usg te przepływy wychodziły tylko trochę poza normy. Z dziećmi wszystko było w porządku - jedyne co, to ja musiałam uważać na swoje ciśnienie (ale i tak na nadciśnienie się nie załapałam) ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieki za coś pozytywnego :-) ale strasznie się boję, bo pierwsze dziecko straciłam w 23 tygodniu ciąży :-( mam zalecenie, aby powtorzyc badanie w 26 tygodniu ciąży. Teraz muszę się jeszcze skontaktować z ginekologiem i immunologiem. Pozdrawiam
Czy ktoś wie może gdzie w Trojmieście to badanie wykonuje się na NFZ? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam w jednej tętnicy nieprzwidłowe. Dostałam tylko zalecenie, żeby więcej leżec na lewym boku. Później się te przepływy naprawiły.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w której miałaś nieprawidłowe?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry