Widok
nierówne fałdki na udkach
moja córka ma prawie 9 miesięcy.
Jak miała 5 i 20 tygodni miała robione USG i wszystko było dobrze. średnio raz na miesiąc zwracałam uwagę na fałdki i do tej pory było symetrycznie ale od jakichś 2 tygodni jedna fałdka prawie zanikła a na drugiej nodze jest tak jak była. Czy to możliwe, ze po takim czasie mogło dojść do dysplazji bioder?
Jak miała 5 i 20 tygodni miała robione USG i wszystko było dobrze. średnio raz na miesiąc zwracałam uwagę na fałdki i do tej pory było symetrycznie ale od jakichś 2 tygodni jedna fałdka prawie zanikła a na drugiej nodze jest tak jak była. Czy to możliwe, ze po takim czasie mogło dojść do dysplazji bioder?
Jak USG bioderek to tylko http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/9826/Piotr-Sieliwonczyk/ortopeda/Gdansk
Moja Lenka od urodzenia ma niesymetryczne fałdki. Lekarz mi wtedy powiedział, że przy innych niepokojących objawach te fałdki mają znaczenie (ale przy jakich to nie pamietam), natomiast samymi nie ma się co przejmować. Jak jest teraz to nie wiem, bo o nich zapomniałam. Jutro obejrzę. Też byłam u tego dr. polecanego wyżej i go polecam. Wiadomo, że jak nas mamy coś niepokoi to i tak pójdziemy sprawdzić:). I dobrze.