Widok

nnt: Ford K, Micra czy Seicento?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moze mi cos podpowiecie, chcialabym kupic takie malutkie autko dla siebie do pracy i na zakupy, ale nie moge sie zdecydowac jakie.
Czy ktoras z Was ma lub miala ktores z tych aut?
Zawsze marzyl mi sie Ford K, ale nie wiem czy czesci nie beda zbyt drogie, namawiaja mnie na Micre, bo to "Japoniec", wiec powinien byc dobry, a Seicento, hmmm pewnie male koszty naprawy, ale jak ktos sprzedaje, to pewnie zacznie sie sypac powoli, jak to fiat...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poszły

aniol184 mogę poprosić Ciebie o zdjęca Micry???? anile@onet.pl
a cena 7.400

jest naprawde sliczna, tylko qrcze, w miare nowa ;-)))
napiszcie mi dziewczyny na miala cene, musze sie zastanowic,
bo mam jeszcze 4 drzwiowa upatrzona w Gdyni, co przy dzieciakach jest super sprawa...
mam juz troche info... 2000r, 2 poduszki, rado, klima, opony letnie i ziomowe nówki, przebieg podam później ( kuzynka nie pamięta )

Aniol, mam zdjecia, ale ona taka sliczne, ze chyba nie bedzie mnie stac na nia :(
caroca spradz czy fotki dotarły

Lux - a jak z jego awaryjnoscia?
Duzo w niego wkladalas?
no to polecam Ka z nie lakierowanym zdarzakiem - nie raz nim uderzyłam i nie było sladów, na lakierze niestety praktycznie wszystko widać.
Majka - na nowego mnie nie stac, tym bardziej ze to ma byc auto do przypomnienia sobie jazdy i cwiczen, zeby nie bylo zal, jak gdzies stukne ;-)
hehe, to ja dla odmiany - pierwszu głos za KA - jezdziłam dwa lata i była zadowolona (auto z 98r) i jakoś nić sie nie działo, jakies normalne eksploatacyjne rzeczy, ale wcale nie są droższe od innych.. Zawsze chciałam mieć Ka i naprawde z zalem go sprzedałam (i wcale nie dlatego ze się sypał :)
Ja polecam Suzuki Ignis, jeżdżę nim drugi rok i zero awarii.Może dlatego,ze kupiony jako nowy;)
Koleżanka miała Micrę i była baaaaardzo zadowolona, nie mogła się nachwalić tego samochodu.
A Forda zdecydowanie odradzam, ale widzę że nie tylko ja, hehe ;)))
dokladnie!!!!!!!!!!!!! wlasnie pozbylismy sie forda o bossse ile kasy w niego wladowalismy, a ile jeszcze trzeba bylo, za koszt napraw bysmy mieli super fure, fiat jego brat, dziadostwo, stuka, puka, szumi, trzesie sie na kazdej dziurze, plastikowy , zero jakiegokolwiek komfortu z jazdy, i przyjemnosci, micra jest rankingu aut malych i do 10000 na jednym z pierwszych miejsc, takze polecam, wymadrzam sie bo tez szukalam dla siebie auta do jezdzenia po miescie,chcialam male, a kupila mercedesa hahaha , wielka krowe, ale jezdzi sie cudniei nigdy nie zamienie na male auto
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
tylko micra
Mój tata diagnosta samochodowy zawsze powtarzał "Ford gówna wart, Fiat jego brat " :) (bez urazy dla posiadaczy) natomiast gdy ja szukałam autka dla siebie Mikra wchodziła w grę bo nissany maja bardzo dobre silniki z którymi przez wiele lat nic się nie dzieje - oczywiście to opinia mojego taty bo ja się nie znam bo nie muszę :) Pozdrawiam
Mysle tez, ze Micra jest bezpieczniejsza niz Seicento.
Ale Wam zazdroszcze odwagi i przelamania sie po latach.
a ja osobiście wybrałabym seicento.
Miałam seicento, jeździłam też nieraz mikrą. Mikra ma miękkie zawieszenie i strasznie buja się na zakrętach. Za to seicento jest lekkie, przez co dość zrywne jak się rusza i nie zamulasz na światłach ;)
Wjedzie wszędzie! Sprawdziłam osobiście na poligonie ;)
Jest tanie w utrzymaniu, do tego ma mały litraż i będzie miało tańsze OC.
Do środka wchodzi rower! Sprawdziliśmy ;) (po złożeniu siedzeń).
Wszelkie naprawy (wymiany oleju, klocków itp) robił mi kolega w garażu, nie trzeba żadnych specjalnych kluczy ani nic takiego, autko jest bardzo proste.

Gdyby nie to, że je rozbiłam, to pewnie nadal bym nim jeździła. Kupiłam okazjonalnie 9 letnie za 2 tys.
Po wypadku mąż uparł się kupić mi lepsze auto i gdyby nie on to na bank wybrałabym znów seicento :)

O fordach słyszałam tylko, że mają kiepskie blachy i szybko rdzewieją.
hehe, no to chyba nie mam co sie zastanawiac nad modelem, tylko pozostaje mi juz szukac odpowiedniej Micry :-)
dzieki za odpowiedzi, wiedzialam ze jak zwykle moge na Was liczyc :-)
mój mąż mówi, że tylko Micra

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry