Widok

nnt. Krokowa i okolice :) Co zobaczyć, gdzie zjeść itp.?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

jedziemy na 2 dni do Krokowej :) (do znajomych ale sobotę musimy sami sobie zorganizować)

co ciekawego można tam zobaczyć w okolicy(w Żarnowcu już byliśmy)? gdzie zjeść dobry obiad?

znacie tamte rejony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lody na zamku w Krokowej byly pyszne :)
tylko,ze 10 lat temu ;)
image
image
wieża widokowa w gniewinie. mini golf i dinozaur.
calkiem przyjemnie
w Gniewinie też już byliśmy :) (ja z moim lękiem wysokości... ale WESZŁAM ;))
Dębki super plaża, Białogóra podobnie.
Lubkowo - jezioro Zarnowieckie.
Z Krokowej jest również rzut beretem do Karwi, Jastrzebiej Gory, Wladka.
Co do restauracji to na Debkach pewnie wiekszosc juz pozamykana, ale w Krokowej jest jakas pizzeria i restautracja wszystko obok kosciola.
image
to może jak już przezyciężylaś lęk...to latarnia morska w stilo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 10 lat mamy domek w Lubkowie, takze jakby cos to pytaj :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jolka - lepiej iść na obiad do tej pizzerii czy do restauracji "U Luizy" czy jakoś tak? :P (na zamkową się nie porywam ;))

Moka - nawet nie wiesz jak wiele kosztowało mnie wejście na wieżę ;) nigdy więcej... :P to już chyba gorsze od jazdy samochodem ;P
może farma strusi - kniewo http://www.strusie-kniewo.com/ szczerze mówiąc nie byłam ale sporo wycieczek tak organizowali dla małych dzieci, a tak poza tym w pobliżu cała atrakcja to morze...jak pogoda dopisze można sie przejśc na dłuższy spacer w mało znanej Białogórze, po drodze jest "Dworek w Prusiewie" podobno dobre jedzenie, lub dworek w Bychowie, w Parszczycach sa quady i chyba jakies konie, ale nie wiem czy synek nie za maly na takie atrakcje
akurat nie bylismy ani w restauracji ani w pizzeri,ale zawsze wiecej ludzi widzialam w restauracji :) Co do latarni Stilo to kiepskie dojscie z wozkiem, bylsimy w tym roku a skonczylo sie na tym,ze Kuba zostal na dole..
tak sobie teraz mysle,ze jest tylko 45 min drogi do Leby z Krokowej, a tam juz zawsze jest co robic :)
image
dzięki :)))

wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć :)
jak moglam zapomniec :D
Nadole po drugiej str jeziora Zarnowieckiego, jest tam molo i skansen, ale pewnie skoro juz byliscie w Gniewinie to i tam równiez
image
nie byliśmy w Nadolu :)

w Żarnowcu i Gniewinie byliśmy bodajże w styczniu ;) zrobiliśmy najazd na strusie - ale było pozamykane na głucho ;)

także strusie i Nadole chętnie odwiedzimy :]
to super, że przypomnialo mi sie Nadole :) mielismy tam sesje slubna :P
image
hehehe :D to jak mogłaś zapomnieć? ;P
no wlasnie tym bardziej, ze tydzien temu minely rowne 2 lata :D a w sypialni wisi zdjecie ze skansenu hihi ale jak to mowia najciemniej jest pod latarnia :)
image
Żarnowiec - budowa elektrowni, elektrownia szczytowo-pompowa, jezioro górne, wieża w Nadolu, park dla dzieci itd. Na drodze do Krokowej - nasz lokalny Katyń - miejsce masowych mordów na Polakach w Piaśnicy, dokonanych w 1939 r. przez Niemców. Warto zobaczyć ten straszny las po lewej na głównej drodze, pomnik, groby, tysiące grobów.

Przed Krokową także piękne leśne jezioro po prawej, warto zajrzeć na piknik.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

a ja taką małą dygresję wtrącę co do tematu: nnt. - zupełnie niepotrzebne!! Forum po to jest by pytać i nie ważne w jakim wątku. Taki dopisek przydałby się do wszystkich postów typu "sprzedam" czy "kupię"
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesteśmy już w domu :]

zwiedziliśmy skansen w Nadolu, odwiedziliśmy Karwię, Jastrzębią Górę i Władysławowo :]

polecana restauracja - "U Luizy" akurat wczoraj była zamknięta :(((( do pizzeri weszliśmy i wyszliśmy :/ i tak trafiliśmy do restauracji Avena(1km od Krokowej), którą możemy polecić :] ciche, spokojne, przytulne miejsce :) super obsługa :) i nawet mają krzesełko do karmienia niemowląt ;) także Gabryś siedział na swoim tronie ;) jedzenie bardzo smaczne i świeże :) ceny przystępne :) jeśli będziecie w tamtych okolicach - wstąpcie na dobry obiadek :) http://www.avena-zajazd.pl/index.php

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

do góry