Widok

nnt. Norwegia - pytanie o transport

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem, że są tu osoby mieszkające w Norwegii lub mające pracujących tam mężów ;)
Mam takie pytanie:
planujemy wypad w góry Jotunheim i zastanawiamy się nad transportem.
Czy płynąć promem i jechać własnym samochodem? (osobiście tak bym wolała)
Czy lecieć samolotem do Trondheim lub Bergen i kombinować jakieś wypożyczanie samochodu, a najlepiej transport miejscowy.
Orientujecie się jak to w ogóle wygląda? Pociągów w tym rejonie nie ma, ale mają może coś takiego jak nasz PKS?
Byliśmy już tam, ale własnym samochodem. Jest tam tak mało ludzi, że podejrzewam, że nie ma tam takiego transportu publicznego...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeszcze mam pytanko :)
może trochę głupie: jak to wygląda z tankowaniem diesla? nie ma problemu? jakie ceny?

3 lata temu byliśmy benzyniakiem i benzyna kosztowała dokładnie tyle co u nas. Relatywnie do cen w sklepach, była tania ;)
poszukałam w tym Nor-way, koszt biletu na jedną osobę w jedną stronę to ok 700 NOK, do Lom w Jotunheim.

Kkasia: Jotunheim to bardziej ta centralna południowa część. Przepiękne, dzikie góry. Byliśmy w nich przejazdem, a teraz chcemy wyskoczyć tam na trekking z namiotem. Mąż się trochę boi zostawić samochód na kilka dni, jak znikniemy w górach.
Od razu cholernie 40-50 euro ;). Niestety jak dojechać najlepiej nie mam pojęcia, ale co swój samochód to swój. Mnie teraz korci północ:)
wypożyczenie auta jest cholernie drogie. sprawdz trasy i polaczenia autobusowe. Time Expres, Nor-Way Bussekspress
hop! może teraz siedzi tu jakaś "Norweżka" ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry