Widok

nnt. OCZYSZCZANIE ORGANIZMU

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich :)

Oczyszczałyście może sobie organizm? Proszę podzielcie się opiniami, wrażeniami, na podstawie jakich książek się oczyszczałyście?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje,
Dziękuję i pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam, że planuję zrobić oczyszczenie tylko nie wiem jak się do tego zabrać ;/

Słyszałam o wielu autorach opisujących oczyszczanie, np. Tombak, Clark, Małachow, nie wiem kogo wybrać i w ogóle ;/
Polecam Tombaka, mądrze pisze, chociaż sama nie stosuję jego rad ;)
Moja mama jeździ na Kaszuby na wczasy oczyszczające. Tam jest dieta owocowo-warzywna wg dr. Dąbrowskiej. Ma niesamowite efekty, ale nie wiem czy znajdziesz coś na necie, po prostu się tym nie interesowałam.
Wiem, że dobrze przy oczyszczaniu poddać się kolonoterapii - takiej specyficznej lewatywce ;)
Jakby co polecam gabinet na Armii Krajowej w Gdyni http://www.paracelsus.pl kilkoro znajomych tam było i polecają. Ci sami ludzie robią to płukanie w tym ośrodku co jeździ moja mama.
image[/url]image[/url]
dzięki Ajeczka :) zaraz sobie poczytam:)
kurcze, coś mi się strona nie ładuje ;/
mi działa... chodzi o stronkę paracelsusa?
image[/url]image[/url]
z ciekawości wpisałam w google "dąbrowska dieta". Jest tego trochę, nawet ma swoją stronkę: http://www.dieta-dabrowska.pl/
image[/url]image[/url]
maaaatko jak mozesz polecac lewatywe? ona jest zabroniona przez lekarzy , zreszta ta dieta dr dabrowskiej jest zawsze skuteczna na turnusie a pozniej , efekt jojo, ile ja mialam klientow ktorych odchudzalam po tych turnusach, na logike ile mozna wytrzymac na kapuscie, burakach i innych warzywach i owocach? oraznim potrzebuje bialka, tluszczu, mozna sie oczyszczac ale nie powinno to trwac dluzej niz 72 h, potem za bardzo wyniszcza organizm, moj maz by masazysta na tych tunrusach odcgudzajacych w gołubiu, to wszystko jest pic na wode zeby tylko zdobyc klientwo, owszem chudnie sie na turnusach bo trudno zeby nie, ale potem jest masakra, ale ludzie wracaja bo mowia " no jak schudlem jak tam bylem a pozniej no wiadomo nie pilnowalem sie" , chozby nie wem jak czlowiek sie pilnowal zawsze przytyje bedac 2 tyg tylko na warzywach i owocach, takie jest moje zdanie i wielu moich klientek
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze jedno dr dabrowska nie jest doktorem, odebrali jej tytul ...ciekawe dlaczego, a dalej sie nim posluguje, stad te prloweksie lewatywy i inne dzialania
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
olcia a moze polecisz jakąs dietke z głową?
to jak skutecznie i bez szwanku dla zdrowia oczyścić jelita czy wątrobę? czuję, że narządy lekko szwankują ;/
olciaprincessa: jak nie trzymają się wskazań dietetycznych to nic dziwnego, że tyją. Niezależnie od rodzaju diety, jak ktoś wraca do opychania się, to nic dziwnego, że jest efekt jojo. Moja mama i jej znajomi jeżdżą tam co roku, nie ma u nich efektu jojo, ale też i nie chudną, bo nie mają z czego ;) Jest ich cała duża grupa i wszyscy są bardzo zadowoleni. Przyjaciel mojej mamy wyleczył się tam z cukrzycy.

Co do lewatywy to pierwsze słyszę, że jest zabroniona. 2 miesiące temu robili mi lewatywę w AM.
image[/url]image[/url]
Z resztą oczyszcza się tam sporo sławnych osób, ja osobiście spotkałam tam Grocholę i Krawczyka. Nawet Religa tam jeździł, no ale jego nie dało się uratować, bo kopcił jak lokomotywa.
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
bylam w paracelsus i szczerze nie polecam, tragedia, nigdy wiecej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego?
Ja jesienią "oczyszczałam się" wg diety zielonych koktajli, (polecam książkę "Green smoothie revolution"). Po prostu dwa razy dziennie piłam koktajl przygotowany wg zaleceń tej diety (zamiast kolacji i drugiego śniadania), śniadanie i obiad jadłam normalnie, tylko unikając czerwonego mięsa i innych zakwaszających produktów (kawa, alkohol, słodycze). Całą dietę rozplanowałam sobie na 3 tygodnie, później wróciłam do jedzenia drugich śniadań ale na kolację zielony drink został. W porównaniu do innych domowych metod jakie przerabiałam ta była najskuteczniejsza, waga co prawda drgnęła jedynie o 1.5kg, ale mi na tym nie zależało. Czułam się lekka, spodnie z wysokim stanem zrobiły się luźniejsze w pasie, a samej diety nie odczułam. Przy innych kuracjach czułam się bardzo osłabiona przez pierwszy tydzień, tutaj na odwrót - miałam taki zastrzyk energii.
Ja stosuje ten produkt http://track.untoxin.pl/product/Untoxin/?pid=128&uid=4300 na oczyszczanie z toksyn organizmu a dodatkowo udalo mi sie spadnac z wagi, dodatkowo zmienilam troche swoja diete i zaczelam sie wiecej ruszac, wreszczie czuje sie lekka !ponadto kupilam ksiazke Dr Tombaka i stosuje jego kuracje oczyszczajace
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak,tak a świstak siedzi i zawija w te sreberka.
Potwierdzam. Dieta Dąbrowskiej działa cuda.

Olcia princessa co ma odchodzanmie do oczyszczania???? Celem diety jest poprawa samopoczucia i stanu zdrowia. I ta dieta daje akurat rewelacyjne efekty. Chudnięcie jest miłym dodatkiem :)
To nie sama kapusta i buraki. To bardzo zróznicowane posiłki pełne witamin, mikroelemenmtów i błonnika.
Jakos weganie czy wegetarianie całe życie na tym jadą i na zdrowie nie narzekają. A turnus w gołubiu to zwykle 2 tygodnie, maks przy poważnych schorzeniach to 6 tygodni.

Znam wiele osób które przeszły diete dr dąbrowskiej i pogoniły swoje dolegliwości.
Ja osobiście też się skusiłam i mimo dłuższego starania się o dziecko dopiero po diecie zaskoczyło. W pierwszym cyklu. Nie jestem jedynym przypadkiem. Więcej się nie rozpisuje bo i tak zaraz się odezwą głosy krytyki.

jestem zdania, że na pewno nie zaszkodzi o niektórym pomóc może bardzo.
Po prebudzeniu ciepłą woda z połówką cytryny :)
oraz przed snem ocet jabłkowy
Moja mama i jej znajomi jeżdżą tam co roku, nie ma u nich efektu jojo, ale też i nie chudną, bo nie mają z czego ;) Jest ich cała duża grupa i wszyscy są bardzo zadowoleni. Przyjaciel mojej mamy wyleczył się tam z cukrzycy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ciekawe ,ze w ciągu 2tygodni można wyleczyć się z cukrzycy.
Przy okazji Ajeczka .
Po co wtedy co roku mama i twoi znajomi tam
jeżdżą? Przecież są szczupli i dobrze się czują?

Co do lewatywy, jest ona bezpieczna przy robieniu jej co jakiś czas.
Nie kiedy jest ona robiona codziennie ,łącząc z taką warzywną dietą.
Wiem ,że cie nie przekonam ,ale mój post jest ostrzeżeniem dla innych osób które to czytają.

Jeżeli chodzi o pytanie co dieta ma z oczyszczaniem ,to chyba
najdziwniejsze pytanie dnia dzisiejszego ;-)
Dieta ma na celu WŁAŚNIE oczyszczenie organizmu.
Po diecie następuje nawrót wagi ,lub zachowanie nawyków żywieniowych. U mnie nastąpił ten pozytyw.
Schudłam 25kg , wróciło mi 7kg ,tylko dlatego,że trochę sobie
pozwalam na smakołyki i słodkie kawki.
Zaczęłam też regularnie bywać na fitnessie (nie mam motywacji ćwiczyć sama) i faktycznie poprawiła mi się kondycja .

Nie znam pani Oli ,ale chyba zna się na swoim zawodzie
bo wszystko co pisze zgadza się z kilkoma opiniami dietetyczek
i trenerów personalnych których poznałam szukając pomocy
w zbiciu moich kilogramów.
Pytając co ma oschudzanie do oczyszczania, użyłam dużego skrutu myślowego. Wiadomo, jak się oczyścimy to automatycznie się chudnie... chcąc nie chcąc. Chodziło mi bardziej o to, że założycielka wątku pisała, że chce oczyścić organizm. Dla mnie nie jest to jednoznaczne z oczekiwaniem " chcę schudnąć"... a olciaprincessa od razu straszy efektami jojo po diecie dabrowskiej jej niezdyplinowanych znajomych.

Co do lewatyw. Podczas diety dr dąbrowskiej w gołubiu, ani razu jej nie wykonałam bo nikt mi jej nie zalecał. Dietę miałam przez 3 tygodnie. Czułam się po niej świetnie, lekko, miałam masę energii na wszelkie dodatkowe aktywności, które równoległe sa proponowane. czyli nordic walking, aerobic itp...

Dodam, że gdyby mi zalecono lewatywę to nie wiem czy bym się zdecydowała. Także myślę, że raz na pare miesiecy ok, ale codziennie to w życiu. Powtórzę, absolutnie nie jest ona normą przy diecie dr dąbrowskiej.

A jeśli chodzi o pytnie czemu ktoś co roku tam wraca... bo warto. Bo mimo, że ktoś wyleczył się już z cukrzycy to takie oczyszczanie jest świetną sprawą. Również ludzie zrowi jeżdża na takie turnusy dla regeneracji, Sama mam taki plan, aby co roku wyskoczyć, a czy się uda? mam nadzieję,

Od kilku lat regularnie stosuję naturalne oczyszczanie organizmu z toksyn przy użyciu produktów ze strony https://ormus-sklep.pl/13-zeolit-detox. Efekty są świetne, więc naprawdę polecam każdemu. Taki sposób jest też zdecydowanie bardziej bezpieczny niż głodówka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Codziennie oczyszczam sobie organizm, a konkretnie moja wątroba to robi za darmo

Twoje ciało ma za zadanie naturalnie się odtruwać i posiada wyrafinowany sposób eliminacji toksyn, który obejmuje wątrobę, nerki, układ trawienny, skórę i płuca. Tylko wtedy, gdy te narządy są zdrowe, mogą skutecznie eliminować niepożądane substancje. Niestety, w dzisiejszych czasach, ze względu na dietę i styl życia, naturalne ścieżki detoksykacyjne wielu ludzi są zablokowane, co powoduje gromadzenie się toksyn i wiele niepożądanych objawów. Jednakże, poprzez niewielkie zmiany w stylu życia i przyjmowaniu składników odżywczych, możesz wesprzeć swoje organy i zoptymalizować naturalny system detoksykacji organizmu.

W związku z naszymi dietami i stylem życia, nierzadko dochodzi do zablokowania ścieżek detoksykacji i nagromadzenia szkodliwych substancji, które przytłaczają nasze ciała. Oto kilka powodów, dla których Twoje naturalne szlaki detoksykacyjne mogą być zablokowane:
- Zła dieta - Jedzenie diety pełnej przetworzonej żywności, cukru i nadmiaru soli.
- Narażenie na toksyny - przeciętny człowiek jest narażony na działanie ponad 100 toksyn każdego dnia. Toksyny te znajdują się w powietrzu, którym oddychasz, w wodzie, którą pijesz, w jedzeniu, które spożywasz, w Twoim domu, biurze, a nawet w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała.
- Stres i negatywne emocje - Stres, negatywne myśli i emocje wpływają na Twoje ciało bardziej niż myślisz i prowadzą do gromadzenia się toksyn, które wpływają na Twoje zdrowie i funkcje organizmu.
- Złe nawyki związane z trybem życia - Brak ćwiczeń, brak snu i ogólny brak dbałości o siebie mają duży wpływ na Twoje zdrowie. Kiedy brakuje Ci snu, brakuje Ci energii, a Twoje ciało przechodzi w tryb walki lub ucieczki, co zmniejsza lub nawet zatrzymuje Twoją zdolność do detoksykacji.
- Odwodnienie - Odpowiednie nawodnienie jest kluczowe dla zdolności organizmu do detoksykacji. Woda transportuje produkty odpadowe, skutecznie usuwając je poprzez oddawanie moczu, oddychanie lub pocenie się.

Niektóre z objawów nagromadzenia toksyn to: Trądzik, Obolałe mięśnie i stawy, Ból brzucha, Zaparcia lub biegunka, Gazy i wzdęcia, Zmęczenie, Brak równowagi hormonalnej, Depresja, Bezsenność, Wydzielina śluzowa, Niewyraźne myślenie / Mgła mózgowa, Trudności w oddychaniu, Zatwardzenie, Objawy grypopodobne, Kaszel, Problemy z widzeniem, Gorączka, Zakażenie drożdżakami.

Jak wspomóc proces detoksykacji?
1. Ogranicz spożycie alkoholu,
2. Skup się na śnie,
3. Pij więcej wody,
4. Zmniejsz spożycie cukru i przetworzonej żywności,
5. Jedz żywność bogatą w antyoksydanty,
6. Jedz żywność bogatą w prebiotyki,
7. Zmniejsz spożycie soli,
8. Ćwicz i jeszcze raz ćwicz :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co mi się wydaje to taką fajną opcją jest chyba nalewka z piołunu ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry