Widok

nnt. OCZYSZCZANIE ORGANIZMU

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich :)

Oczyszczałyście może sobie organizm? Proszę podzielcie się opiniami, wrażeniami, na podstawie jakich książek się oczyszczałyście?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje,
Dziękuję i pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam, że planuję zrobić oczyszczenie tylko nie wiem jak się do tego zabrać ;/

Słyszałam o wielu autorach opisujących oczyszczanie, np. Tombak, Clark, Małachow, nie wiem kogo wybrać i w ogóle ;/
Polecam Tombaka, mądrze pisze, chociaż sama nie stosuję jego rad ;)
Moja mama jeździ na Kaszuby na wczasy oczyszczające. Tam jest dieta owocowo-warzywna wg dr. Dąbrowskiej. Ma niesamowite efekty, ale nie wiem czy znajdziesz coś na necie, po prostu się tym nie interesowałam.
Wiem, że dobrze przy oczyszczaniu poddać się kolonoterapii - takiej specyficznej lewatywce ;)
Jakby co polecam gabinet na Armii Krajowej w Gdyni http://www.paracelsus.pl kilkoro znajomych tam było i polecają. Ci sami ludzie robią to płukanie w tym ośrodku co jeździ moja mama.
dzięki Ajeczka :) zaraz sobie poczytam:)
kurcze, coś mi się strona nie ładuje ;/
mi działa... chodzi o stronkę paracelsusa?
z ciekawości wpisałam w google "dąbrowska dieta". Jest tego trochę, nawet ma swoją stronkę: http://www.dieta-dabrowska.pl/
maaaatko jak mozesz polecac lewatywe? ona jest zabroniona przez lekarzy , zreszta ta dieta dr dabrowskiej jest zawsze skuteczna na turnusie a pozniej , efekt jojo, ile ja mialam klientow ktorych odchudzalam po tych turnusach, na logike ile mozna wytrzymac na kapuscie, burakach i innych warzywach i owocach? oraznim potrzebuje bialka, tluszczu, mozna sie oczyszczac ale nie powinno to trwac dluzej niz 72 h, potem za bardzo wyniszcza organizm, moj maz by masazysta na tych tunrusach odcgudzajacych w gołubiu, to wszystko jest pic na wode zeby tylko zdobyc klientwo, owszem chudnie sie na turnusach bo trudno zeby nie, ale potem jest masakra, ale ludzie wracaja bo mowia " no jak schudlem jak tam bylem a pozniej no wiadomo nie pilnowalem sie" , chozby nie wem jak czlowiek sie pilnowal zawsze przytyje bedac 2 tyg tylko na warzywach i owocach, takie jest moje zdanie i wielu moich klientek
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze jedno dr dabrowska nie jest doktorem, odebrali jej tytul ...ciekawe dlaczego, a dalej sie nim posluguje, stad te prloweksie lewatywy i inne dzialania
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
olcia a moze polecisz jakąs dietke z głową?
to jak skutecznie i bez szwanku dla zdrowia oczyścić jelita czy wątrobę? czuję, że narządy lekko szwankują ;/
olciaprincessa: jak nie trzymają się wskazań dietetycznych to nic dziwnego, że tyją. Niezależnie od rodzaju diety, jak ktoś wraca do opychania się, to nic dziwnego, że jest efekt jojo. Moja mama i jej znajomi jeżdżą tam co roku, nie ma u nich efektu jojo, ale też i nie chudną, bo nie mają z czego ;) Jest ich cała duża grupa i wszyscy są bardzo zadowoleni. Przyjaciel mojej mamy wyleczył się tam z cukrzycy.

Co do lewatywy to pierwsze słyszę, że jest zabroniona. 2 miesiące temu robili mi lewatywę w AM.
Z resztą oczyszcza się tam sporo sławnych osób, ja osobiście spotkałam tam Grocholę i Krawczyka. Nawet Religa tam jeździł, no ale jego nie dało się uratować, bo kopcił jak lokomotywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
bylam w paracelsus i szczerze nie polecam, tragedia, nigdy wiecej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego?
Ja jesienią "oczyszczałam się" wg diety zielonych koktajli, (polecam książkę "Green smoothie revolution"). Po prostu dwa razy dziennie piłam koktajl przygotowany wg zaleceń tej diety (zamiast kolacji i drugiego śniadania), śniadanie i obiad jadłam normalnie, tylko unikając czerwonego mięsa i innych zakwaszających produktów (kawa, alkohol, słodycze). Całą dietę rozplanowałam sobie na 3 tygodnie, później wróciłam do jedzenia drugich śniadań ale na kolację zielony drink został. W porównaniu do innych domowych metod jakie przerabiałam ta była najskuteczniejsza, waga co prawda drgnęła jedynie o 1.5kg, ale mi na tym nie zależało. Czułam się lekka, spodnie z wysokim stanem zrobiły się luźniejsze w pasie, a samej diety nie odczułam. Przy innych kuracjach czułam się bardzo osłabiona przez pierwszy tydzień, tutaj na odwrót - miałam taki zastrzyk energii.
Ja stosuje ten produkt http://track.untoxin.pl/product/Untoxin/?pid=128&uid=4300 na oczyszczanie z toksyn organizmu a dodatkowo udalo mi sie spadnac z wagi, dodatkowo zmienilam troche swoja diete i zaczelam sie wiecej ruszac, wreszczie czuje sie lekka !ponadto kupilam ksiazke Dr Tombaka i stosuje jego kuracje oczyszczajace
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak,tak a świstak siedzi i zawija w te sreberka.
Potwierdzam. Dieta Dąbrowskiej działa cuda.

Olcia princessa co ma odchodzanmie do oczyszczania???? Celem diety jest poprawa samopoczucia i stanu zdrowia. I ta dieta daje akurat rewelacyjne efekty. Chudnięcie jest miłym dodatkiem :)
To nie sama kapusta i buraki. To bardzo zróznicowane posiłki pełne witamin, mikroelemenmtów i błonnika.
Jakos weganie czy wegetarianie całe życie na tym jadą i na zdrowie nie narzekają. A turnus w gołubiu to zwykle 2 tygodnie, maks przy poważnych schorzeniach to 6 tygodni.

Znam wiele osób które przeszły diete dr dąbrowskiej i pogoniły swoje dolegliwości.
Ja osobiście też się skusiłam i mimo dłuższego starania się o dziecko dopiero po diecie zaskoczyło. W pierwszym cyklu. Nie jestem jedynym przypadkiem. Więcej się nie rozpisuje bo i tak zaraz się odezwą głosy krytyki.

jestem zdania, że na pewno nie zaszkodzi o niektórym pomóc może bardzo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry