Widok

nnt Rachunek za prad mnie zalamal :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wlasnie otrzymalam rachunek za prad. Mam w Energa SA. Do tej pory za 6 misiecy mialam jakies 500-530zl a dzis mi przyszlo 750zl :( To prawda ze przy dziecko wiecej pradu idzie ale az tyle? Mamy w mieszkaniu wszystko na prad. Jejku juz mam dosc tych podwyzek :(
A Wy ile placicie za prad?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
za 6 miesiecy ok 700 czasem jak doplata jest to 1000 zł.wszystko na prad.
dlatego bo ja siedze w domu.....i wiesz wygoda..telewizorek,laptop...obiad codziennie
Ach te podwyzszki :(

ojeny to bardzo dużo. :O
my płacimy za dwa miesiące 185 zl .
i czasem dopłate jakieś 50 zl ;)
i wiedz ze to nie koniec prad ma byc jeszcze drozszy
dokladnie mam to samo wiecznie w domu laptopik, 2 TV, przy tym wiecznie sie pali swiatlo bo mam ciemne mieszkanie i koniecznie caly czas musi byc radio wlaczone a potem sie dziwie ach grrrr

Te ich prognozy czesto są od czapy. W dodatku za zimę liczą więcej. My ciągle mamy na zmianę wielkie nadpłaty i niedopłaty, no może nie aż takie jak Ty, bo nie mamy wszystkich sprzętów na prąd.

Gdybym miała aż tak duże rachunki, przeszłabym na rozliczenie rzeczywiste, nie myślałaś o tym?
Nie wydaje mi się, że to dużo. My przy 4 osobach w rodzinie płacimy ok 260zł/2mc, co daje za 6 mc 780zł ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam rozliczenia rzeczywiste :) płacisz co miesiąc, za faktycznie zużyty prąd - musisz podawać stan licznika :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o dokładnie to samo miałam napisać. Ja co miesiąc podaję stan licvznika sama i płace za rzeczywiście zużyty prąd, a nie za ich z doopy wzięte prognozy (wg których miałabym płacić co 2mc 320zł)
Polecam, bo to dobre rozwiązanie i masz kontrole nad tym.
no ja bym sie ucieszyła jak by miała taki rachunek, ciągle walczę z energą ,ze cosjest nie tak z moim licznikiem , moje rachunki są ogromne a wręcz kolosalne. Niestety energa przysała pana , ktory sprawdził licznik powiedział ,że jest ok i tyle.... a ja mam na miesiąc ok 200zl-250zl rachunku....
Macie racje nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego. Musze sie za to jakos zabrac bo wcale mi sie nie podobaja te ich prognozy.

jeju aga to ja pryz Tobie to pikus jestem, wspolczuje.

za co tak duze rachunki macie?

ja mam wszystko na prąd i za 2 miesiące płacę 150-200
jak siedziałam z małą w domu to płaciliśmy raptem 80zł więcej

trzeba nauczyć sie oszczedzać prąd, na noc wyłączamy tv i inne sprzety z kontaktu, nie zostawiamy łądowarek w kontakcie a telefon zaczełam ładować w pracy :)
No ja mam dosc wysokie rachunki za prąd za 6 miesięcy płacimy koło 1700zł tylko ze mieszkamy w domku jednorodzinnym.Ale te rachunki to masakra:(
Ja juz sama nie wiem skad to sie wzielo:( Ale to moxe dlatego ze moj maz razem ze mna siedzial 5.5 miesiaca w domu i chodzily 2 kompy i moze wiecej prania jak i zmywarka ale i tak jakos sporo. Jak placilam kolo 500 za pol roku to bylo ok ale teraz to sie przerazilamludzilam sie ze moze to pomylka ale watpie...

a moje mieszkanko to malutkie ma tylko 53 m2 kurcze chyba zaczne oszczedzac :)

A ja mam co miesiąc w okresie zimowym 1000 zł za gaz- CO MIESIĄC OD LISTOPADA DO KWIETNIA i co ja mam powiedzieć ?? za sam gaz a gdzie inne energa, sanipor, telefon, internet ??
My mamy 1400zł niecałe...niemało,ale mamy dom i też wszystko na prąd.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry