Widok
ja zamiast trwałej zdecydowałam się na tzn.mokrą włoszkę, ale niestety nie byłam zadowolona z efektu bo włosy nie wyglądały ani na kręcone ani na proste :/ trwała każdy fryzjer odradza z 2 powodów - nie modna i niszczy włosy. mi dwie fryzjerki znajome powiedziały "ja ci nie zniszczę włosów, a poza tym ktos sobie teraz trwałą robi... za młoda jesteś": )
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Ja robiłam 4 lata temu chemiczna - trwała utrzymała się 3 dni - nigdy wiecej trwały jedyny pożytek z tego, że wysuszyło mi włosy a mialam mega przetluszczające wiec moim zdaniem to trochę pomogło. Poza tym te babki ktore maja proste chca krecone i odwrotnie wiec niedogodzisz a nie kazdy moze miec krecone widac.
Ja osobiście odradzam tego zabiegu,gdyż każda trwała naszczy włosy.Jeśli jednak sie zdecydujesz na trwałą to pamiętaj ze o takie włosy trzeba dbać dwa razy bardziej aby jakoś ten skręt wygladał.Aha i jeszcze jedno jeśli miałas rozjaśniane włosy takiego zabiegu jak trwała ondulacja mie powinnaś sie podejmować bo spalisz sobie włoski.
a ja miałam robioną 2 razy rok po roku i byłam zadowolona. Miałam podniesione włosy.
Niestety trochę się wysusyły. No jak już jej nie chciałam to trochę trwa zanim odrosną nowe :)
Generalnie ze względu na stan kilka miesięcy po już się nie zdecyduję. Ale trzymała się długo.
Ja miałam robioną kwaśną czy ziołową...Nie pamiętam juz
Niestety trochę się wysusyły. No jak już jej nie chciałam to trochę trwa zanim odrosną nowe :)
Generalnie ze względu na stan kilka miesięcy po już się nie zdecyduję. Ale trzymała się długo.
Ja miałam robioną kwaśną czy ziołową...Nie pamiętam juz
ja też miała robioną ziołową i ogólnie jestem zadowolona:) jak umyję i "zagniotę" to mam ładne naturalne loki:) jak po umyciu tylko rozczeszę to mam nadal proste:) robiłam koniec września i nadal mi sie trzyma ale znudziła i teraz już nie zagniatam, wiec mam swoje włoski:) trwała trochę wysusza ale u mnie to był atut, bo zawsze miałam włosy przetłuszczające się a teraz mam normalne i mogę je myć nawet tylko raz na tydzień, bo sie nie przetłuszczają:) ale to pewnie zależy indywidualnie bo każde włosy są inne i z reguły po trwałej powstaje takie siano:(
Raz robiłam w ciąży,nie udała się.Obecnie mam już 5 miesiąc,odrostów nie mam.Włosy mam długie i gęste,nikt nie chce robic mam tylko jedna sprawdzoną fryzjerke,koszt 190 zł-ok.3 godzin u tej fryzjerki.Wiem,że można zrobic trwałą na zwykłe wałki,albo specjalnie zawijają jeśli chcesz tą spiralną.Ja robię na spiralne długie wałki,ale nie wszystkie fryzjerki je mają.
l=http://www.suwaczki.com/]
[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpiqv2twmk7cx.png

Trwala mozna robic na wszystkich rodzajach wlosow,no chyba ze ktos ma sianko z natury.
Do rozjasnianych wlosow tez sa specjalne plyny.
Trzeba takie wlosy tylko odpowiednio pielegnowac jak kazdy wlos po trwalej.
A jesli chodzi ogolnie o loki to wlasnie one sa teraz najmodniejsze.
Moda na prostownice powoli mija a moze juz minela.
Do rozjasnianych wlosow tez sa specjalne plyny.
Trzeba takie wlosy tylko odpowiednio pielegnowac jak kazdy wlos po trwalej.
A jesli chodzi ogolnie o loki to wlasnie one sa teraz najmodniejsze.
Moda na prostownice powoli mija a moze juz minela.
Jak widać każda ma inne doświadczenia z trwałą. Ja miałam 2 x zawsze na długich, gęstych i ładnych włosach (wcale nie prostych). Zawsze byłam zadowolona: pierwszy raz, bo miałam super fryzurę, taką jaka Slash, mało kto przeszedł obojętnie, drugi raz bo trwała zniszczyła mi moje niezniszczalaane włosy i miałam pretekst by je ściąć. Obecnie znowu myślę o trwałej.
ja trwałą robiłam 2 razy, już dość dawno temu.ale byłam zadowolona, włosy wyglądały jak naturalnie kręcone, właśnie wtedy poznałam mojego męża i myślał że to moje naturalne włosy (poźniej sie troche zdziwił, bo tak w ogóle mam proste jak druty ;))
najgorzej było, jak już mi sie odechcialo tej trwałej, bo od góry włosy proste, na dole kręcone. trzeba było trochę odczekać i się przemęczyć, a potem obcięłam włosy na dość krótko. fakt, trwała zniszczyła mi włosy - to jedyny minus. już teraz bym nie zrobiła.
najgorzej było, jak już mi sie odechcialo tej trwałej, bo od góry włosy proste, na dole kręcone. trzeba było trochę odczekać i się przemęczyć, a potem obcięłam włosy na dość krótko. fakt, trwała zniszczyła mi włosy - to jedyny minus. już teraz bym nie zrobiła.
Nic trudnego. Pełne info na ten temat masz tutaj - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/wella-creatine-curl-c-trwala-75ml.html
Podstawą są jakościowe produkty. Jeśli takich właśnie będziecie używać, to szybko zauważycie zmianę.
Powodzenia.
Podstawą są jakościowe produkty. Jeśli takich właśnie będziecie używać, to szybko zauważycie zmianę.
Powodzenia.