Widok

nnt. TRWAŁA na włosach :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, mam pytanko do dziewczyn co wykonywały ten zabieg na swoich włoskach- jaką metodą i czy mocno zniszczyłyście sobie włosy? Na jak długo starcza i czy potem nie wyglądają jak siano?
Proszę o rady bo zastanawiam się nad tymże "zabiegiem" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zamiast trwałej zdecydowałam się na tzn.mokrą włoszkę, ale niestety nie byłam zadowolona z efektu bo włosy nie wyglądały ani na kręcone ani na proste :/ trwała każdy fryzjer odradza z 2 powodów - nie modna i niszczy włosy. mi dwie fryzjerki znajome powiedziały "ja ci nie zniszczę włosów, a poza tym ktos sobie teraz trwałą robi... za młoda jesteś": )

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
no nie znam się na tym a mam na myśli po prostu loki a sztuczne loki kojarzą mi się tylko z trwałą :) Mokra włoszka? To muszę zobaczyć.
Ja robiłam 4 lata temu chemiczna - trwała utrzymała się 3 dni - nigdy wiecej trwały jedyny pożytek z tego, że wysuszyło mi włosy a mialam mega przetluszczające wiec moim zdaniem to trochę pomogło. Poza tym te babki ktore maja proste chca krecone i odwrotnie wiec niedogodzisz a nie kazdy moze miec krecone widac.
Ja osobiście odradzam tego zabiegu,gdyż każda trwała naszczy włosy.Jeśli jednak sie zdecydujesz na trwałą to pamiętaj ze o takie włosy trzeba dbać dwa razy bardziej aby jakoś ten skręt wygladał.Aha i jeszcze jedno jeśli miałas rozjaśniane włosy takiego zabiegu jak trwała ondulacja mie powinnaś sie podejmować bo spalisz sobie włoski.
a ja miałam robioną 2 razy rok po roku i byłam zadowolona. Miałam podniesione włosy.
Niestety trochę się wysusyły. No jak już jej nie chciałam to trochę trwa zanim odrosną nowe :)

Generalnie ze względu na stan kilka miesięcy po już się nie zdecyduję. Ale trzymała się długo.

Ja miałam robioną kwaśną czy ziołową...Nie pamiętam juz
ja też miała robioną ziołową i ogólnie jestem zadowolona:) jak umyję i "zagniotę" to mam ładne naturalne loki:) jak po umyciu tylko rozczeszę to mam nadal proste:) robiłam koniec września i nadal mi sie trzyma ale znudziła i teraz już nie zagniatam, wiec mam swoje włoski:) trwała trochę wysusza ale u mnie to był atut, bo zawsze miałam włosy przetłuszczające się a teraz mam normalne i mogę je myć nawet tylko raz na tydzień, bo sie nie przetłuszczają:) ale to pewnie zależy indywidualnie bo każde włosy są inne i z reguły po trwałej powstaje takie siano:(
imageimage
Polecam spiralną,ale na specjalne do tego wałki.Robię co roku na długie włosy ,efekt jak naturalnie kręcone.
l=http://www.suwaczki.com/]image[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpiqv2twmk7cx.png
najgorzej jak potem włosy odrastają, połowa od skóry głowy proste a połowa zniszczone kręcone...
zdecydowanie odradzam
a to może napiszcie mi jeszcze gdzie robiłyście te trwałe (do dziewczyn które są bądź były zadowolone :) ) i ile Was to kosztowało?
ps dzięki za odp!!!
Chyba nie można robić trwałej będąc w ciąży? Kiedyś tak słyszałam. To samo z farbowaniem włosów.
Raz robiłam w ciąży,nie udała się.Obecnie mam już 5 miesiąc,odrostów nie mam.Włosy mam długie i gęste,nikt nie chce robic mam tylko jedna sprawdzoną fryzjerke,koszt 190 zł-ok.3 godzin u tej fryzjerki.Wiem,że można zrobic trwałą na zwykłe wałki,albo specjalnie zawijają jeśli chcesz tą spiralną.Ja robię na spiralne długie wałki,ale nie wszystkie fryzjerki je mają.
l=http://www.suwaczki.com/]image[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpiqv2twmk7cx.png
Trwala mozna robic na wszystkich rodzajach wlosow,no chyba ze ktos ma sianko z natury.
Do rozjasnianych wlosow tez sa specjalne plyny.
Trzeba takie wlosy tylko odpowiednio pielegnowac jak kazdy wlos po trwalej.
A jesli chodzi ogolnie o loki to wlasnie one sa teraz najmodniejsze.
Moda na prostownice powoli mija a moze juz minela.
jako nastolatka miałam kwaśną i ziołową :P

tragedia :P

jedna trzymała mi się 2 godziny :P

druga kilka dni :)

później to już tylko jedno wielkie siano było na mojej głowie ;)

ugniatanie, modelowanie, nakręcanie itp - nic nie dawało efektu jaki chciałam mieć ;)
Jak widać każda ma inne doświadczenia z trwałą. Ja miałam 2 x zawsze na długich, gęstych i ładnych włosach (wcale nie prostych). Zawsze byłam zadowolona: pierwszy raz, bo miałam super fryzurę, taką jaka Slash, mało kto przeszedł obojętnie, drugi raz bo trwała zniszczyła mi moje niezniszczalaane włosy i miałam pretekst by je ściąć. Obecnie znowu myślę o trwałej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli chcecie miec fajna trwala ktora nie zniszcy wlosow nawet farbowanych to wybierzcie sie do dobrego fryzjera ktory zrobi wam np.Dulcia Tonica Loreala.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też mnie kusi zrobienie trwałej - kiedyś miałam taka lekką , fajnie było
Teraz mam rozjaśniane włosy i fryzjerzy odradzają zrobienie nawet delikatnej ale mnie tak kusi bo dość mam już prostyh włosów no ale znów się boję , że mi sanko wyjdzie ..... i tak już z rok się waham.
Dziewczyny, a gdzie zrobić ładną trwałą w Trójmieście?
no własnie ja tez bym chciała wiedziec-gdzie?:)
ps W ciąży wolno farbować włosy. Nie wiem jak z trwałą-zależy pewnie ile chemikaliów się używa.
ja sobie zrobiłam trwałą jako 16-latka i włosy miałam tak zniszczone, że szok. Dopóki nie ścięłam trwałej, to nie miałam spokoju. Nie wyglądało źle, ale włosy miałam przesuszone, plątały się jak diabli. Nigdy więcej :)
AHa, nie napisałam, że włosy kręciły mi się aż ich nie ścięłam. Bardzo długo trzymała, ale ze względu na zniszczone włosy nie było warto wg mnie.
ja trwałą robiłam 2 razy, już dość dawno temu.ale byłam zadowolona, włosy wyglądały jak naturalnie kręcone, właśnie wtedy poznałam mojego męża i myślał że to moje naturalne włosy (poźniej sie troche zdziwił, bo tak w ogóle mam proste jak druty ;))
najgorzej było, jak już mi sie odechcialo tej trwałej, bo od góry włosy proste, na dole kręcone. trzeba było trochę odczekać i się przemęczyć, a potem obcięłam włosy na dość krótko. fakt, trwała zniszczyła mi włosy - to jedyny minus. już teraz bym nie zrobiła.
image[/url]

image
Trwała ondulacja to największy hit tego sezonu, znów modna :) kiedyś miałam ziołową i byłam zadowolona, fakt włosy wymagają więcej układania i dbałości o nie ale jak ktoś lubi mieć burzę we włosach to polecam.
ja mialam z 6 razy....ale juz nie bede nigdy robic bo denerwuje mnie gdy wlosy odrastaja i na gorze mam plaskie proste a reszte pokrecona.
image
a wogole ostatni raz robilam w tamtym roku w kwietniu,juz bylam w ciazy ale niewiedzialam o tym.wlosy w ciazy tez farbowałam i wcale zielone nie wyszły.
image
Ja chciałam sobie zrobić jakiś czas temu, a mój mąż na to, że wystarczy chyba, że on ma kręcone włosy (ma długie kręcone i zazdrości mi, że mam proste).
Poza tym bałabym się, bo prawie nigdy nie wychodzę od fryzjera zadowolona i sama poprawiam, a trwałej to chyba się nie da ;)

Nic trudnego. Pełne info na ten temat masz tutaj - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/wella-creatine-curl-c-trwala-75ml.html
Podstawą są jakościowe produkty. Jeśli takich właśnie będziecie używać, to szybko zauważycie zmianę.
Powodzenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

do góry