Widok

nnt. chce ostrzec dziewczyny

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny.Postaram sie napisac o co mi chodzi. jakis czas temu na forum podalam swoje wyniki tsh. "pewna" osoba z tego forum odpisala mi ze jest to na pewno niedoczynnosc tarczycy i ze jestem w klubie hashimoto. Strasznie sie wystaszylam tego, poszlam zrobic badania raz jescze na tsh,ft3,ft4. ponownie napisalam na forum i reakkcja yla taka sama. poczytala na necie o ch chodzi z ta nadczynnoscia. no i sie zaczelo......juz sobie wkrecilam ze bede miala problem z zajsciem w ciaze i mam chorobe uporczywa do konca zycia. poszlam do mojej pani lekarki rodzinnej,ona mnie uspokoila, powiedziala ze nie jest to zadna niedoczynnosc bo wyniki sa w normie i mam po prostu kontrolowac ja co jakis czas. no i na forum rekacja pewnej pani byla tak: co to za lekarz itd.

Wczoraj bylam u endokrynologa. najlepszy specjalista.powiedziala ze nie mam niedoczynnosci, ze moja tarczyca juz taka jest-taka moja natura. zadnych lekow nie musze brac bo nie ma sensu.

tak wiec dziewczyny, nie sluchajcie opini niektorych osob na necie, nie czytajcie i nie wkrecajcie sobie choroby :).najlepiej po prostu posluchac opinii lekarzy.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poza tym sprawa tarczycy i dziecka to jest odrebna sprawa.
norma TSH jest do ok. 4 bo kazde laboratorium ma swoje normy ale jezeli dana osoba stara sie odziecko to wynik w granicach 4 nie jest dobry bo wedlug najnowszych badan najlepsze TSH do zajscia to 0,5-2,5.i koniec.
nie oznacza to ze osoba ktora ma np. 3,5 musi btrac hormony ale warto wtedy zbadac fT4 i zobaczyc w jakim kiery\unku to oscyluje.bo jesli idzie do gory to byc mzoe warto pobrac hormony.
zawsze zalezy to od anego konkretnego przypadku.

co do Hashimoto...Hashimoto nie ejst problemem w staraniu o dziecko,natomiast niewyregulowana tarczyca bardzo przeszkadza.
------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue

- tam bywam :)
uff juz myslalam ze o mnie chodzi :)
ale ja jestem lekarzem,tylko nie pamietam twoich wynikow.
a co do Hashimoto to mozna to tylko potwierdzic na podstawie przeciwcial.
tylko i wylacznie.
------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue

- tam bywam :)
popierwsze kto widzial aby o tak powaznych sprawach jako pierwsze nie radzic sie lekarza tylko po katach sluchac to tak jak wierzyc w zabobony absurd

dokładnie ja tez mam wyniki w normie a jednak boje sie ze mam chora tarczyce bo tez nie moge zajsc w ciaze, poce sie bardzo i tyje i nie podoba mi sie to

normalnie chyba się posikam:))))dziewczyny strzeżcie się Aghaty, bo rzuci na Was klątwę tarczycową:)))

po pierwsze nie sądze, żeby Aghata miała jakiekolwiek złe intencje, po drugie podając wyniki na forum trzeba się liczyć, że cześć osób ma coś do powiedzenia w tym temacie, po trzecie wiadomo, że nikt tu nie jest lekarzem i może jedynie coś zasugerowac, a osoba, której sprawa dotyczy chyba ma swój rozum i o tym wie!!!!

ja też pisałam z Aghatą i mogę jej tylko podziękować (tzn już dziękowałam hihihi) za konkretność, wiedzę, z którą się ze mną podzieliła, spokój... i własnie tylko dzięki niej przestałam panikować!!ona mnie uspokoiła jak nikt inny, nawet żaden lekarz i nie daltego, że moje wyniki są dobre:))

jak odebrałam swoje tsh i ft4 lekarz ginekolog powiedziała-są ok, mieszczą się w normie, poszłam do innego lekarza-też ginekologa z inną sprawą, pokazałm wyniki rzucając hasło: "tutaj chyba wszystko ok", na co ona powiedziała, że nie do końca i wyslała mnie do endokrynologa!gdyby nie aghata, to bym pewnie tych wyników nie porobiła. Teraz się zbieram do endokrynologa, zobaczymy co powie:)))

także laski wyluzujcie:)))i jak nie chcecie porady "nie lekarskiej" to nie zamieszczajcie wyników w necie, proste...
Agatha, mogłabyś podać jakiś namiar do tej lekarki, bo też mam problem z hormonami :-((

Dokładnie Agatha tez chodzila do lekarzy i niby było dobrze i tak samo moze byc w tym przypadku

lailala napisał(a):
> Czasem mam wrażenie że niektórym brak odrobiny checi do
> myślenia i przemyślenia własnego postepowania i tego co pisza
> tylko wypisuja wszystko co im ślina na jezyk przyniesie pod
> wpływem emocji.

no i jeszcze najważniejsze - można w ten sposób kogoś publicznie obrazić, komuś dowalić... a to takie satysfakcjonujące z tego co zauważyłam ...

Pytanie pierwsze do Seleny: PO CO umieszczałaś wyniki na forum? Jeżeli sie bałaś ze mozesz byc chora i sie przebadałas i jesteś zdrowa to zamiast sie cieszyc i podizekować za porad piszesz żeby ostrzec dziewczyny?Czy jakby jednak sie okazało ze jesteś chora to bys PODZIEKOWAŁA czy nadal ostrzegała? A jak sie okaże że twoja lekarka sie myli i za dwa lata beziesz jednak sie leczyć na tarczycę to co zrobisz? PODZIEKUJESZ I PRZEPROSISZ? Ja tez mam dobre wyniki ale endokrynolog zrobiła mi USG tarczycy która jest minimalnie mniejsza niz przeciętna i stweirdziła ze przy mojej małej tarczycy (tarczyca prawidłowa)moge miec problemy z zaciazeniem właśnie dlatego że tarczyca jest trochę za mała . Wiec wszystko jest ok ale biore leki na tarczyce po to by sprawdzić czy to pomoze zajsc w ciaże. Czasem mam wrażenie że niektórym brak odrobiny checi do myślenia i przemyślenia własnego postepowania i tego co pisza tylko wypisuja wszystko co im ślina na jezyk przyniesie pod wpływem emocji.
Karolina czy ty czytasz co piszesz
to selena podała wyniki na forum

po co ? chyba jasne ze po to aby je inni zinterpretowali i ewentualnie pomogli

Skoro nie chiała odpowiedzi na temat jej wyników to po co je na forum zamieszczała ?

proste jak drut

selena cieszę się że wszystko ok; ja się nie udzielałam wtedy ale mam podobne zdanie do twojego w tym sensie żeby sobie nie wkręcać; ja nie czytam żadnych info o wynikach w necie ani nie dyskutuje na ten temat z innymi bo i po co, każdy będzie starał się być najmądrzejszy, po prostu najlepiej iść do lekarza i tyle :)

no własnie nie ma sensu ale autorka watku chyba tego nie rozumie

zresztą mi pewnie też się dostanie, bo też się tam udzieliłam
a tak w ogóle chyba nie ma sensu robić z tego takiej afery hmm?

Co Ty, chciałam zaszkodzić. Ja już taka jestem, że wszystkim wmawiam chorą tarczycę i cieszę się, jak ktoś jest chory.
nie wiem po co zakladać watek, a potem zamiast cieszyć się,że ktos mi chce doradzić czy pomóc, oskarżać i pisać takie dziwne rzeczy...

wiek robi chyba swoje... ;)
Agatha, chciałaś pomóc i teraz masz...;)

Agatha ty to olej mi np. pomagasz i ja zawsze wolę usłyszec ze moge byc na cos chora i potem sie miło rozczarowac niż odwrotnie

Ostasia, a ja właśnie piszę o tym, że bardzo czesto lekarze nie zlecają tych badań, chociaż są wyraźne powody. Czasem nawet ich nie zlecają, chociaż leczą pacjentkę na niedoczyność od kilku lat. Niektórzy nawet twierdzą, że to nie ma znaczenia - w hashi leczy się niedoczynność, więc nie ma powodu, aby robić badania.

Wielu lekarzy nie ma pojęcia, jak wygladają prawidłowe wyniki...

Lekarze jak wszyscy inni fachowcy - tych naprawdę godnych polecenia jest może 20%.
Dziękuję dziewczynom, na rozsądek których mogę zawsze liczyć.

Zwłaszcza Kropce, Magdalenie i Rinie za jej wypowiedź we wcześniejszym wątku Seleny.

Seleno, a Tobie naprawdę dobrze życzę. Naprawdę, wbrew temu, co lubisz pisać, nie mam radości z tego, że ktoś ma chorą i w dodatku nieleczoną tarczycę.
selena nie rozumiem dlaczego próbujesz zepsuć opinie Agacie na forum ?

czy ona powiedziała lub zrobiła cos co ci zaszkodziło?

Nie chciała ci pomóc a to że bierzesz wszystko do siebie to tylko i wyłącznie twój problema a Agatha nie mogla o tym wiedziec

Ja uważam że to dzieki Agathcie przebadałas sie dokładnie

do góry