Widok

nnt. mosty na zębach z włókna szklanego ktoś poleci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Mąż musi uzupełnić brak po zębie , słyszałam o odbudowie mostu na włóknie szklanym, nie trzeba szlifować sąsiednich i można cały zabieg zrobić jednego dnia , czy ktoś ma coś takiego i poleci jakiś gabinet w trójmieście

dzięki i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kochana nie rób tego mężowi nie polecam!

Mialam robiony taki zabieg 5 lat temu, miał byc ok.. a jest jak jest.
Nie powiedziano mi prawdy.. ale do rzeczy.Mam wstawioną 4 u góry, mialam do wyboru albo koronę na swoim korzeniu albo ten most. Na koronę doktorka mowila ze nie poleca bo nie daje gwarancji ze sie utrzyma. No i korona tańsza byla bo 1 tys, Za most u tej łachudry zapłaciłam 1500zł.. i co i po pol roku kawałek mi sie odłamał.. i musialam dopłacać 250zl... dzis po takim czasie mam wszystkie zeby równe a ten jeden wystający co prawda ten kto nie wie nie zauwazy ale ja widzę roznica okolo 1 cm.Trzeba cholernie uwazac co sie je i jak.. dramat.. nie polecam.
Pozostaje mi zrobienie implanta.. ale musze jeszcze kosc nadbudowac. Niech Twój maż walczy o coś lepszego.
U innej zaplacilabym taniej i ona mi go podlepiła od wewnątrz.. to prowizorka.. co prawda ładnie wyglada ale nie polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie nie nie. Ja aktualnie jestem w temacie zębów od strony tej drugiej(nie pacjenta) i powiem jedno. Jest to szit.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzięki to chyba implant mu zostaje albo inny rodzaj mostu, choć jak dziś był borować innego zęba to do jego dentystki przyszła pacjentka z implantem w ręku nie wiem czy wypadł czy się złamał czy jeszcze coś innego, ale chyba nie dla każdego implanty są dobre i co tu wybrać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a nie ma korzenia? bo najlepszy byłby wkład koronowo-korzeniowy no i nie tak drogi jak implant
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszystko zależy, jaki to ząb - jeśli np dwójka górna to można się pokusić. I zależy ile masz na to wydać. Jeśli kasa jest porównywalna z normalną protetyką, lepiej zrobić tradycyjny most.
Ogólnie mam wrażenie, że włókno szklane jest trochę przereklamowane w niektórych przypadkach ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mostek z włókna szklanego na 3i 5 wiszą 2 sztuczne mam pół roku już mija i nadal jest super oby tak dalej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Raczej nie polecam . Mam wstawioną 4 opartą na 3 i 5 i w ciągu 2 lat już dwa razy mi się trochę ukruszył na 5 i musiałem poprawiać , a teraz za drugim razem to moja piątka była trochę zepsuta i po podleczeniu jej okazało się że ząb ten kwalifikuje się do leczenia kanałowego bo boli mnie coraz mocniej i czekam teraz na umówioną wizytę . Być może to tylko w moim przypadku mam taki problem dlatego może nie sugeruj się tylko moją radą ale jeżeli o mnie chodzi to teraz żałuję i myślę intensywnie nad wstawieniem implantu choć wiem że nie będzie łatwo bo cena jest kilkakrotnie wyższa .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A możecie polecić miejsce w gdańsku gdzie mozna bezpiecznie wstawic implant??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może ktoś wstawiał na Akademii Medycznej i się podzieli wrażeniami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie miałaś robiony ten most szklany? Pytam,żeby nie trafić na taką babę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam koronke na swoim korzeniu, robiłam ja chyba z 8 lat temu, trzyma bardzo dobrze. Nic sie nie dzieje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie miałaś robiony ten most szklany? Pytam,żeby nie trafić na taką babę.
Gdzie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

do góry