Widok

nnt. połamane deski w łóżku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mamy łóżko z ikea
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10031628
takie jak to i cholera już 1/4 drewnianych szczebli jest złamana albo pęknięta.

nie wiecie jak można uzupełnić takie szczebelki? zamówić gdzieś na wymiar?
może któraś z was coś wykombinowała bo ja już nie wytrzymuję mój mąż też - mamy powyginane plecy w 8-kę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak długo korzystacie z beddinge? bo nam nic się nie dzieje z tymi szczeblami
jesli chodzi o uzupełnienie to moze jakis stolarz wykona na zamówienie-- trudno powiedziec
a moze jakas renowacja mebli?
albo kupić w Ikea nowy stelaż
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie narzeczony sam poucinał deski na wymiar i nic sie nie rusza i poprzykrecał wkretarka na stałe.jego 116 kg i mnie utrzymuje :)
ale wiem ze w leroy merlin mozna zamowic deski przyciete na wymiar , a wkretarke mozecie pozyczyc od kogos, a spi sie wygodnie.
nie konkretnie w tym modelu, widze ze ten ma rame stalowa to trzeba najpierw nawiercić dziurki ( inna nakładka na wkretarke wiertło, nie musicie miec wiertarki)a potem wkretarka przykrecic i bedzie ten sam efekt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my 2 lata ale myślę ze łóżko ma z 6 lat - kurde łamią się jeden po drugim jakbyśmy po nim skakali
to jest łóżko na wyposażeniu wynajętego mieszkania ...a deski nie leżą na stelażu tylko są w niego "wciśnięte".
j czy j gdzies trzeba było maluszka zmajstrować:)Może łóżko ne wytrzymało:)))

Spróbójcie tak jak pisałam sama jak mnie cos wkurza to nauczyłam sie obsługi wkretarki i cos dokrecam, dzicinnie proste, troche siły przy wierceniu moze trzeba mieć, ale podejrzewam,ze rama nie jest z grubej stali.
ok nie doczytałam ze deski sa wcisniete chyba w tym samym czasie pisalismy :)
A jak wynajmujecie i zgłaszacie to właścicielowi to wam nie wymienia, pogadajcie ,że ma wymienic łóżko bo nie wytrzymujecie.W koncu wy placicie czynsz
To moje by cos wymysliło moze jakies kotwy z boku metalowe wzmacniajace , albo od spodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może takie będą pasować:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60079788
Kurcze, to kiepska sprawa. Mój brat miał ten sam problem. mama gdzieś dorobiła mu szczebelki, ale w końcu i tak wymienił łóżko. Może ktoś chce się pozbyć łóżka i odda Wam szczebelki?
dorobic można w castoramie, jedziesz z dokładnymi wymiarami jakiej mają być długości, szerokości i grubości, i tam przycinają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
prosze zadzwonic do firmy usługowej RJ (tapicerstwo i renowacja mebli) nr 608449664 lub 058 346 09 55,moze tam dorobia albo naprawia.... pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
te deseczki nazywaja sie "listwy sprężynujące" lub "listwy sprężyste" i mozna znalezc w internecie firmy ktore je produkuja, zamowic na wymiar i zamontowac:) .powodzenia
J cz J, u nas było to samo. Jedziesz do IKEA z paragonem zakupu i dostajesz tyle desek ile trzeba, za FREE
my w styczniu zgłosiliśmy ten problem w pkt obsługi klienta IKEA, kazali od razu przyjechać z paragonem i po temacie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
my kupiliśmy wyrko we wrześniu ja sama na nim spałam, raz weszłam noga i się połamały listewki, w styczniu bez problemu dali nowe listewki, wiedzą że to badziew więc bez problemu dadzą nowe, nawet jeśli łóżko kupione dawno
Ha ha wątek z przed roku wrócił;)

paragonu oczywiście już nie ma dawno ale nie wiedziałam o tych listwach sprężynujących - następnym razem będę tak robić!

oczywiście że jakoś tam sobie poradziliśmy ale może innym się przyda;)
Nie trzeba paragonu. Każda Ikea ma taki punkt gdzie sprzedają rzeczy uszkodzone i tam też można dostać części zamienne. Znajdziesz to na samym końcu magazynu, koło kas.
witam, listwy faktycznie sa dostepne w ikei.
ale sa sosnowe i kosztuja 10 zl za sztuke.
na tablicy.pl mozna znalesc te same listwy sprezynujace za 3 zl brzozowe lub bukowe grubsze o 1mm - czytaj trwalsze i wytrzymalsze.
No ale jak je wymienić?

ha,ha ja już 2 razy jechałam do Ikei po 2 listwy do Beddinge i owszem wymienili ale po przyjezdzie do domu okazalo sie ze moje ktore wzieli na wzor byly o 3 cm dluzsze i te ktore dali nie pasowaly bo mialy tylko 70cm.Pojechalam drugi raz 70km! i powiedzieli ze nie maja ale mam zagladać ha,ha takie traktowanie klienta ;prosze wpadac jak beda to wymienimy! myślą ,że czas i paliwo na loterii wygrałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry