Widok

nnt. "warunek" na UG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, sluchajcie mam pytanie/problem... otóż.. jutro mam egzamin, ktorego juz 2 razy nie zdalam,takze jesli nie zdam jutro no to wiadomo - warunek. no i tu sie pojawia moje pytanie,czy ktoras z was moze miała kiedys z czegos warunkowy wpis?
jak to jest w momencie kiedy to jest przedmiot ciagnacy sie od 3 lat, wszystkie cwiczenia z niego mam zaliczone na 4, tylko egzamin w plecy. czy musze chodzic na zajecia znow z 3 roznymi latami czy warunek to samo podejscie do egzaminu??

wiem,ze takich informacji powinnam szukac u źródeł, jednak na UG jest taki bałagan, że kogo się nie zapytam każdy mówi inaczej :/

z góry dzięki za pomoc..

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
juz pół biedy z tą kasą, ale te nerwy :/ ja już pisałam rezygnację ,ale mąż powiedział, że jestem "głupia"... kurcze po prostu po 2 latach życia w samolocie między domem a gdańskiem można się wściec jak już na końcówce jeszcze robią problemy. :(

dlatego tak bardzo zależy mi na tym, żeby nie chodzić od nowa na zajęcia bo wtedy moje loty do domu będą żadsze :(

nie nazwalabym tego tak... w wielu prywatnych szkolach wogole nie ma warunku bo tam masz 10 podejsc do egzaminu bez zadnych konsekwencji...na ug masz (tzn u mnie tak bylo): zerowke(nie zawsze), egzamin, poprawke i warunek. Nie zdasz warunku - do widzenia, no chyba ze kombinujesz z awansami it ale to nie zawsze chca dac

Tak było za "moich " czasów;)

a na jakim wydziale jestes

to chyba wszystko zalezy od wydzialu...

ja mam wielką nadzieję, że nie będę musiała się przekonać jak dokładnie jest teraz.... jutro o 11 będzie wiadomo co dalej... póki co nie mam sie siły już uczyć bo wszystko mi się miesza, wiec lepiej odpoczne...

kurcze 4 lata studiów i nawet września nie miałam, a teraz prosze...eh...

ale jak nie zdam to od razu biegne do dziekana zapytac jak to jest z tym ponownym chodzeniem na zajecia...

jesli pytanie na jakim wydziale jestes bylo do mnie to odpowiadam, ze na filologicznym :)

Polska czy obca? Z ciekawości i sentymentu:)

niestety polska :/

czyżby to diachron?

nie :) diachron sie udał na 4 :), to XX wiek...niby proste a jednak...

Aha, myślałam że jakas obca:)-co jesli o mnie chodzi , błędem bym nie nazwała;) kochałam UG i mój wydział:)..
Bądź co bądź, zycze pwoodzenia!!!!!!!!

a z kim masz? ja zdawałam 4, 5 roku temu u Majchrowskiego!

no ja mam z panią profesor na T....wiesz o kim mowie?

chyba wiem :)
ja nie miałam z nią żadnych zajęć!

to Bogu dziękuj :) ide kuć dalej...choć już nieco spokojniejsza...mam nadzieje, że wasze info, odnośnie nie powtarzania ćwiczeń się potwierdzą, bo jak nie... to będzie ze mna krucho :(

no i jednak to, że trzeba chodzic od nowa na zajęcia chyba się potwierdzi :/ co za bzdura :/

Wszysttko zależy od wydziału. W moim przypadku było tak: Poszłam do dziekanatu złożyłam podanie o wpis warunkowy i zapłaciłam kasę. Uczęszczałam dalej na następny semestr zimowy a wykładowca u którego polałam egzamin wyznaczył datę egzaminu na listopad. Nie powtarzałam żadnych ćwiczeń, po prostu jak ktoś zaliczył egzamin to szedł dalej ze swoim "rocznikiem" A jak nie to spadał semestr niżej i prosił o przepisanie ocen z tych przedmiotów które miał zaliczone, w takim wypadku najczęściej chodziło się tylko na wykłady z polanego przedmiotu, a ocena z ćwiczeń równiez została przepisana. No chyba że jakiś "pan od ćwiczeń" zgłosił sprzeciw, ale z tego co wiem nie było problemu.
Oleńka ja na UG miałam warunek, a w zasadzie półwarunek, który kosztował 250 zł. Miałam dodatkowe 2 terminy....z historii myśli ekonomicznej brrrrrrrrrr
Jak masz repetę to musisz chodzić. Jak warunek to nie. Podchodzisz tylko do egzaminów.
Wiem z doświadczenia - wydział fil-hist jeszcze :P

Dostałaś to pozwolenie na warunek ? Jak nie to daj znać. Może mogę pomóc. 5 lat byłam w samorządzie i parlamencie - być może coś jeszcze zdziałam :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry