Widok

nocne moczenie 5cio latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam mam problem z synkiem od jakiegoś pół roku synek który ma 5 lat zaczoł moczyc sie w nocy!! wstaje osikany wszystko strasznie wtedy pachnie moczem mam dosyc prania codziennie poscieli i pizamki, lekarka muwiła że to minie ale moim zdaniem jest cos nie tak... moze ktos cos doradzic??? do szkoły idzie od wrzesnia więc to nie stres
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przedewszystkim to raz lub 2 razy w nocy wysadzac dziecko

ja chodzilam do nefrologa robilam kalendarz suchych nocy a i tak nic nie dalo ;/ lekarz polecil mi kupic specjalne majteczki z alarmem koszt 500 zl ;/ dałam sobie spokoj bo na moje dziecko nawet glosny budzik nie dziala jak spi a co dopiero dzwiek w majtkach
Jeśli dziecko nagle zaczyna dużo więcej pić to może byc to cukrzyca... Lepiej sprawdzić.
no wlasnie u mnie jest podobna sytuacja,do tej pory nie bylo problemu,ostatnio zdarza mu sie coraz czesciej.stresow zadnych nie ma,co prawda duzo pije w ciagu dnia,ale chodzi siku przed snem,zobaczymy jeszcze kilka dni...
a pilnujesz aby przed spaniem zrobił siku ??? zrobiłabym też badanie moczu dla pewnosci , ze nie ma jakiejś bakterii w drogach moczowych.
Masz dwa podstawowe podejrzenia: problem z drogami moczowymi i problem psychologiczny.

wizyta u nefrologa

wizyta u psychologa dziecięcego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mojej rodzinie tez byl taki przypadek, dziewczynka miala niecale 3 lat jak rozwiedli sie jej rodzice i nie przezyla tego wielkim stresem jesli nie mialam nocych moczen,ale kiedy urodzila sie w jej domu druga dziewczyna-jej siostrzyczka zaczela sie moczyc w nocy..trwalo to pol roku.. teraz ma prawie 6 lat i jest sucho w jej lozku:-)

zastanowc sie nad sytuacja w domu, w otoczeniu? czy dziecko chodzi do przedszkola..moze cos sie wydarzylo na placu zabaw..moze w waszej rodzinie..czasam dla nas doroslych to nic wielkiego a dla dziecka koniec swiata..
znam ten ból przerabialam to samo nawet mialam podejrzenia refluksu drog moczowych u synka:( ale jednak bylo to na tle psychologicznym bo moj maz wyjezdzal do pracy za granice i on tesknił :( jak maz wrocil na stale problem sie skonczyl a trwalo to 3 lata

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry