Widok

nowa czy uzywana sukienka?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej Dziewczyny,

wlasnie jestem na etapie wybierania sukienki i nie wiem czy lepiej kupic uzywana czy nowa. Tzn. mnie najbardziej sie podobaja sukienki w Madonnie, ale one sa bardzo drogie i troche na jedna noc szkoda mi kasy. A te z kolei, ktore sa w innych sklepach zbytnio mi sie nie podobaja, tzn. po Madonnie w innych sklepach mam wrazenie ze sukienki sa uszyte z firanki, a nie z koronki, nie ta jakos, nie to wykonczenie ..... i mam dylemat, bo zawsze chcialam miec nowa sukienke, ale te na ktore mnie stac az tak bardzo mi sie nie podobaja. Z drugiej strony 2000 za uzywana to tez chyba duzo.... sama nie wiem, a powinnam podjac niebawem jakas decyzje, bo slub w sierpniu...... co radzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezeli Ciebie stac to kupuj nowa, slub bierze sie raz w zyciu i na ta noc naprawde warto:) Ja tez mialam nowa , a teraz......... hmm.........zostal mi problem bo ciezko jest sprzedac ale nie zaluje :)
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20081018570113.png[/img][/url]
mam taki sam problem:(, ale może napisz swoje wymiary dziewczyny zawsze mają ciekawe oferty na tym forum, może natrafisz w tą jedyną i będzie po problemie
ja bym zrobiła tak... jak znajdziesz uzywana z madonny - model, którey ci się podoba w rozsądnej cenie to bierz uzywaną Suknia po 1 slubie nei jest zniszczona a cena około 50-60% wartoci nowej
Po swoim slubie jeszce tą uzywaną odsprzedasz a zarazem wystapisz w takiej sukni jak chciałaś za duzo mniejsze pieniądze
Jesli takiej nie znajdziesz jaką chciałabyś miec uzywanej to kup nową - na 100% nie bedxziesz wtedy załowac ze wybrałaś tańsza z innej firmy i nie czułaś sie w niej tak jak człabyś sie w tej wymarzonej
Raz sie ma slub :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja też chciałam mieć zawsze nową sukienkę kupiłam w salonie Lisa Ferrera zapłaciłam 3500 z dodatkami, a teraz żałuję bo jeszcze jej nie sprzedałam, nie wiem zresztą dlaczego sukienka jest obłędna:) gdybym miała jeszcze raz wybierać kupiłabym tą samą ale używaną. Albo bym wypożyczyła ale wtedy te sukienki to była nowość i nikt nie miał z drugiej ręki ani na wypożyczenie niestety:(
Agusia znam ten bol, ja tez za moja zaplacilam 3200 i tez nie moge sprzedac ;/ juz oddaje wszystko do niej ale nadal czekam i czekam.... powodzenia w sprzedazy :)
dziewczyny a jakie macie te sukniei? :D
tzn suknie :) mala literowka;)
no wlasnie dziewyszki.. moze jak dodacie jakies fotki, albo podacie linki do nich to cos uda sie sprzedac.. aj chetnie zobacze, bo tez jestem na etapie szukania =]
ja mam do sprzedania suknie z madonny :) http://forum.trojmiasto.pl/piekna-suknia-na-sprzedaz-pronovias-t68425,1,11.html
zdjecia katalogowe: http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=30.lorca , polecam :)
witaj mam slub w czerwcu i tez mialam syndrom Madonny.ale wiadomo jakie sa tam ceny. w koncu zdecydowalam sie zakupic suknie nowa ale w salonie sukien slubnych w kartuzach. nowa kolekcja bedzie dopiero w marcu ale katalogi sa juz dostepne w salonie. wybralam suknie jozefinke za 1900 plus welon 3m-300 zł.suknie mozna odsprzedac w salonie za ok 50-60 % jej wartosci. maja tam probniki koronek i materialów. suknia o zywiscie jest dopasowywana przez firme szyjaca dokladnie do twoich wymiarow. moze warto sie zastanowic pozdrawiam :)
od początku zdecydowana byłam na Madonnę. nie to, że kręcą mnie "znane metki", ale te suknie mają to coś, po czym już żadna inna się nie podoba. ostateczny wybór padł na suknię z kolekcji 2009 więc znalezienie używanej graniczyło z cudem...
kupiłam nową i mama nadzieję, że uda mi się ją sprzedać. daj bóg :D
image
http://www.allegro.pl/item521740138_suknia_slubna_36_40_kaplet.html

to moja sukienka :)
ja też nadal nie sprzedałam swojej... jest zainteresowanie, ale jestem dość wąska pod biustem i jest problem z rozmiarem... ale nie żałuję, że kupiłam nową, bo to również była nowa kolekcja i rzadko spotykana suknia, ale za to wyjątkowa, w moim stylu, cudowna :)

http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-piekna-i-niespotykana-suknie-zdobiona-krysztalkami-svarowskiego-t63988,1,11.html?hl=mysiorka#hl
ja kupiłam używaną i jestem bardzo zadowolona odda się do czyszczenia i bedzie si:)po jednej nocy aż tak się suknia nie psuje
image
image
Ja nie mam niestety sukienki z Madonny ale także firmową Demetrios 2705, niestety od jakiegoś czasu wstawiam ją gdzie się da i nic:)
A jest taka śliczna,że jak ją zobaczyłam to tak jak wiele z Was wiedziałam że to ta i żadna inna:)
Może którejś z Was się spodoba:)

image
suknia monia812
ale super falbany !!
monia812

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
monia812
image
śliczna suknia mysiorki
image

suknia warminii
image
image
słuchaj, a może suknie annais bridal przypadłyby Ci do gustu?materiał i krój podobny do madonny ale suknia nie z hiszpańskiej koronki wejdz sobie na stronke www.annaisbridal.pl...ja wzięłam kristi i czuje sie w niej jak księżniczka jest tez dopasowana w talii a przy dole rozszerzana wiec cos podobnego do sukienek z madonny, ale oczywiście mniejsze pieniadze niecałe 3000zł...a równie dobry materiał :)
image

image

image

dzieki laski. Chyba wlasnie poszukam uzywanej z Madonny, podjade do Kartuz i zobacze te na annaisbridal......
a jak myslicie, za ile mozna potem bedzie odsprzedac taka sukienke, ktora sie od kogos odkupi, bo nie wiem jak bardzo sie targowac co do ceny jak mi sie juz jakas spodoba. I czy te, ktore mialy uzywane rowniez by kupily, gdyby przed nimi byly juz dwie wlascicielki? i czy myslicie, ze sprzedajace o tym mowia (wiem mozna je poprosic o rachunek)?
w tym tygodniu nie mam czasu, mnostwo pracy, ale od nastepnego zaczynam poszukiwania. trzymajcie kciuki, bo pewnie duzo zalezy od szczescia.... ale czuje, ze znajde ta swoja wymarzona. Mnie sie podobaja najbardziej rybki, a ich chyba sporo. Takich ksiezniczkowatych nie lubie, ani z koronkami, ale wiadomo wszystko rzecz gustu i co komu pasuje do figury.
Dori dzieki za wstawienie mojej sukienki ja nie potrafie kurcze;/ buziaki
gdyby była moja suknia używana i dobra, to pewnie że bym kupiła:) przecież tego nie widać :)
image

dokladnie:) gdybym mogla moja tez tylko wyporzyczyc albo kupic z drugiej reki tez bym tak zrobila, ale nigdzie nie bylo takiej jaka chcialam ;/ wiec musialam kupic
Mi tez sie najbardziej podobala z Madonny(natomiast ceny sa tam troche przesadzone).Zrobilam tak,ze najpierw szukalam na weselniku sukienki i przymierzylam uzywana(jak dla mnie szyta,nic nie musze poprawiac) a potem zeby sie upewnic to poszlam do Madonny i przymierzylam te sama.Niczym sie nie roznily oprocz cena( w salonie 4000 ja zaplacilam 1300zl) i to byl moj najlepsz interes zycia hehe
ja również byłam pod wrażeniem sukien z Madonny, faktycznie, cieżko to nazwać, ale one faktycznie są jakies inne, piękniejsze :P

sama jej nie ubrałam, ale mam do sprzedania taką suknię:, La Sposa Gisela, rozm. 38 :) z dodatkami za niewielkie pieniądze :)

image
image
papilio1@op.pl
Tokio jak tam brzuszek i dzidzia w środku? To już chyba niedługo :) zapytam troszkę nie w temacie, ale skorzystam, że Cię tu złapałam :)
image

no już taki mały słonik jestem :) ledwo się kulam, ale samopoczucie lepsze niż jeszcze miesiąc temu :) chociaż cierpie na bezsenność, siedze do 2-3 rano, potem kręcę się w łóżku ze 3 godziny i wstaję nieprzytomna i obolała :( ale nic to, jakoś dam radę, już nie długo :)

dzięki, że pytasz :)
papilio1@op.pl
Madonna była pierwszym salonem do którego weszłam - oczywiście się zakochałam w lornie - trzeciej, albo czwartej sukni, którą przymierzyłam ... reszta sukien w innych salonach odpadała już na wieszakach.
Nie udało mi się znaleźć sukni używanej na mój rozmiar, dlatego kupiłam nową, ale udało mi się ją sprzedać i pojechała do Zabrza już w 2 m-ce po ślubie, gdzie dziewczyna miała niemal identyczne wymiary do moich (porównałyśmy wymiary, bo nie złożyło się, żeby przyjechała przymierzyć).
Jeśli podoba Ci się konkretny model to szukaj, szukaj, a napewno znajdziesz, nawet do niewielkich przeróbek.
Powodzenia
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
Ja wlasnie wrocilam z Madonny i juz mam zaklepana suknie Helice, pozyczam z salonu, wszystko zmiescilo sie w 2000 i nie musze sie martwic sprzedaza, a panie krawcowe z madonny na pewno sie postaraja, zeby wygladala jak nowa. Aha i pozyczaja na 7-10 dni wiec spokojnie mozna sobie zaplanowac plener. Buzka!!
świetny wybór! ta suknia jest przepiękna! tez się wybieram niedługo do Madonny. Jak to jest z wypożyczeniem? Szyją na Ciebie, czy mają "na stanie" jedną sztukę, którą wypożyczają i trzeba sobie wcześniej zaklepać, żeby nikt nie zarezerwował na ten sam termin?

Pozdrawiam :)
Trzeba sobie zarezerwowac, Pani powiedziala ze tej mojej do lipca juz nikt nie wypozyczy, ale bedzie wisiala w salonie, tak ze kazdy bedzie mogl ja sobie przymierzyc. Miesiac przed slubem zrobia przymiarki i wtedy juz bedzie schowana czekac na mnie :) Nie wiem czy potem wypozyczaja ja jeszcze raz, ale mysle, ze tak. Nie szyja chyba nowej dla kazdej klientki, ktora chce wypozyczyc sukienke. Cena to 60% ceny własciwej + 200zl za czyszczenie. Nie jest to malo, ale mniej niz za nowa.
Pozdrawiam i życzę udanych łowów sukienkowych!!
dzięki za odpowiedź! Suknie z Madonny są piękne, na razie myślę o odkupieniu używanej, jeśli uda mi się znaleźć odpowiedni model i rozmiar lub wypożyczeniu, ostatecznie kupię, choć tego wolałabym jednak uniknąć bo to spora sumka ;)

Pozdrawiam!
a może uszyć suknie u dobrej krawcowej? wyjdzie to jakies 200-500 złotych drożej niz wypozyczenie,a le suknia bedzie Twoja, plener będzie mógł byc zrobiony w późniejszym dla Was dogodnym czasie, a nie dla salonu, który wypozycza; a po wszystkim mozna spróbować sprzedać suknię.. :)
image[/url]
image
to tez jest wyjście, nawet bardzo dobre, tylko, że jak się ubierze taka suknię w Madonnie, to potem można być zawiedzionym uszytą suknią na wzór ... tu nie ma gwarancji :(
papilio1@op.pl
Myślę, że tansze i prostsze jest jednak kupienie sukienki z drugiej ręki:)
Szczególnie z Madonny jest wysyp sukienek w serwisach zajmujących się sprzedażą, zastanawiam się tylko czy jeśli jest taka moda na te modele czy nie dojdzie do sytuacji kiedy śluby będą wyglądać jak taśma produkcyjna jednego modelu:)))))
Ja bym źle się czuła widząc pannę młodą w takiej samej sukience:)
hmmm, więc pewnie nie widziałaś co się działo, jak suknia Farage Galaxy stała się suknią roku 2005? suknia ta królowała ze 2-2,5 roku :) różne wariacje i odcienie, ale zawsze było widać, ze to ta suknia :) jak się wyszło w sobotę np do parku oliwskiego czy na długą to można było minąć ze 2-3 egzemplaże w odstępiach kilku minut :)

teraz więć zachwyt sukniami z salonu Madonna, to pikuś, przynajmniej jest to kilka(nascie) modeli sukien :P
papilio1@op.pl
Faktycznie Farage też jest pełno ale odziwo zaineresowanie ogromne:)
też bym się czuła niezbyt komfortowo ;) Póki co nie było aż takiego bumu na jeden konkretny model sukni, więc mam nadzieję że i w tym roku to się nie zmieni, postaram się być oryginalna.... choćby w dodatkach ;)

co do uszycia, to bałabym się. I wierzę, że te suknie szyte "na wzór" mogą być całkiem ładne, ale chyba nie ryzykowałabym, że coś może nie wyjść. za dużo stresu ;) póki co szukam czegoś do odkupienia i mam nadzieję że były lub niedługo będą panny młode o podobnych do moich wymiarach i gustach, które będą chciały odsprzedać sukienkę ;)
ach faktycznie!! Farage Galaxy!! suknie księżniczki sprzed kilku sezonów... niezapomniana ;)
ale to fakt, że robiła wrażenie (w 2005 roku :P )
na prawdę prawie każda dziewczyna wyglądała w niej dobrze, stąd pewnie jej popularność :P
papilio1@op.pl
Tokio bardzo się cieszę, ze to już niedługo:) i bardzo dobrze, że kuleczka jesteś, dzidziuś musi mieć przecież dużo miejsca :) pozdrawiam Was cieplutko!
image

Inne tematy z forum Wesele

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry