Widok
nowa czy uzywana sukienka?
hej Dziewczyny,
wlasnie jestem na etapie wybierania sukienki i nie wiem czy lepiej kupic uzywana czy nowa. Tzn. mnie najbardziej sie podobaja sukienki w Madonnie, ale one sa bardzo drogie i troche na jedna noc szkoda mi kasy. A te z kolei, ktore sa w innych sklepach zbytnio mi sie nie podobaja, tzn. po Madonnie w innych sklepach mam wrazenie ze sukienki sa uszyte z firanki, a nie z koronki, nie ta jakos, nie to wykonczenie ..... i mam dylemat, bo zawsze chcialam miec nowa sukienke, ale te na ktore mnie stac az tak bardzo mi sie nie podobaja. Z drugiej strony 2000 za uzywana to tez chyba duzo.... sama nie wiem, a powinnam podjac niebawem jakas decyzje, bo slub w sierpniu...... co radzicie?
wlasnie jestem na etapie wybierania sukienki i nie wiem czy lepiej kupic uzywana czy nowa. Tzn. mnie najbardziej sie podobaja sukienki w Madonnie, ale one sa bardzo drogie i troche na jedna noc szkoda mi kasy. A te z kolei, ktore sa w innych sklepach zbytnio mi sie nie podobaja, tzn. po Madonnie w innych sklepach mam wrazenie ze sukienki sa uszyte z firanki, a nie z koronki, nie ta jakos, nie to wykonczenie ..... i mam dylemat, bo zawsze chcialam miec nowa sukienke, ale te na ktore mnie stac az tak bardzo mi sie nie podobaja. Z drugiej strony 2000 za uzywana to tez chyba duzo.... sama nie wiem, a powinnam podjac niebawem jakas decyzje, bo slub w sierpniu...... co radzicie?
Ja też chciałam mieć zawsze nową sukienkę kupiłam w salonie Lisa Ferrera zapłaciłam 3500 z dodatkami, a teraz żałuję bo jeszcze jej nie sprzedałam, nie wiem zresztą dlaczego sukienka jest obłędna:) gdybym miała jeszcze raz wybierać kupiłabym tą samą ale używaną. Albo bym wypożyczyła ale wtedy te sukienki to była nowość i nikt nie miał z drugiej ręki ani na wypożyczenie niestety:(
ja bym zrobiła tak... jak znajdziesz uzywana z madonny - model, którey ci się podoba w rozsądnej cenie to bierz uzywaną Suknia po 1 slubie nei jest zniszczona a cena około 50-60% wartoci nowej
Po swoim slubie jeszce tą uzywaną odsprzedasz a zarazem wystapisz w takiej sukni jak chciałaś za duzo mniejsze pieniądze
Jesli takiej nie znajdziesz jaką chciałabyś miec uzywanej to kup nową - na 100% nie bedxziesz wtedy załowac ze wybrałaś tańsza z innej firmy i nie czułaś sie w niej tak jak człabyś sie w tej wymarzonej
Raz sie ma slub :)
Po swoim slubie jeszce tą uzywaną odsprzedasz a zarazem wystapisz w takiej sukni jak chciałaś za duzo mniejsze pieniądze
Jesli takiej nie znajdziesz jaką chciałabyś miec uzywanej to kup nową - na 100% nie bedxziesz wtedy załowac ze wybrałaś tańsza z innej firmy i nie czułaś sie w niej tak jak człabyś sie w tej wymarzonej
Raz sie ma slub :)
witaj mam slub w czerwcu i tez mialam syndrom Madonny.ale wiadomo jakie sa tam ceny. w koncu zdecydowalam sie zakupic suknie nowa ale w salonie sukien slubnych w kartuzach. nowa kolekcja bedzie dopiero w marcu ale katalogi sa juz dostepne w salonie. wybralam suknie jozefinke za 1900 plus welon 3m-300 zł.suknie mozna odsprzedac w salonie za ok 50-60 % jej wartosci. maja tam probniki koronek i materialów. suknia o zywiscie jest dopasowywana przez firme szyjaca dokladnie do twoich wymiarow. moze warto sie zastanowic pozdrawiam :)
od początku zdecydowana byłam na Madonnę. nie to, że kręcą mnie "znane metki", ale te suknie mają to coś, po czym już żadna inna się nie podoba. ostateczny wybór padł na suknię z kolekcji 2009 więc znalezienie używanej graniczyło z cudem...
kupiłam nową i mama nadzieję, że uda mi się ją sprzedać. daj bóg :D
kupiłam nową i mama nadzieję, że uda mi się ją sprzedać. daj bóg :D
ja też nadal nie sprzedałam swojej... jest zainteresowanie, ale jestem dość wąska pod biustem i jest problem z rozmiarem... ale nie żałuję, że kupiłam nową, bo to również była nowa kolekcja i rzadko spotykana suknia, ale za to wyjątkowa, w moim stylu, cudowna :)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-piekna-i-niespotykana-suknie-zdobiona-krysztalkami-svarowskiego-t63988,1,11.html?hl=mysiorka#hl
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-piekna-i-niespotykana-suknie-zdobiona-krysztalkami-svarowskiego-t63988,1,11.html?hl=mysiorka#hl