Widok

nowa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich serdecznie,
Jestem tu nowa zarejstrowaną osobą i troszkę się gubie w tym wszystkim co i jak trzeba najpierw załatwiać.Może ktoś mi pomoże
Ślub planujemy na początek września i się zastanawiam czy to już czas zacząć wszystko załatwiać Myśle przede wszystkim o Kościele.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czas najwyzszy, a i tak juz pozno...
Dziekuje,tak też myślałam chociaż jeszcze tyke czasu to na samą myśl mam motylki w brzuchu:-))
Pozdrawiam,
rifi nie strasz dziewczyny.....

kasiad ale juz zalatwiaj na pewno sale...

Pozdrawiam...

przestań! wcale nie jest późno! masz jeszcze dużo czasu na organizację ślubu, czy wesela. Najważniejsze na poczatek to sala i Kościół, reszta na spokojnie.
Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te sprawy.
A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde nie mam o tym pojęcia:-)
Oj dziewczyny, ja tylko staram sie doradzic. A same mowicie, zeby juz zalatwiac sale i kościół, a po sali dj, a potem fotograf, samochod... i wyjdzie na moje :))
Jesli sie chce miec wszystko jak trzeba, to niestety nalezy juz dzialac...
Pozdrawiam
kasiad pisz kochana pisz, doradzimy jak potrafimy, ale akurat na zapowiedzi to chyba jeszcze zbyt wczesnie...
bez paniki!aczkolwiek ja juz zaczelam zalatwiac- szukam przede wszytskim restauracji - juz drugi tydzien:)) a slub planujemy na 2007 czerwiec;)ale serio popytaj o lokale, i fotografow bo z tym jest problem:))
Na zapowiedzi za wcześnie,ale datę wybrać i zgłosić się do Kościoła już trzeba?
to prawda na zapowiedzi trochę za wcześnie.
oprócz chęci do księdza nie musisz nic więcej zabierać :) ksiądz już sam wypyta Was o wszystko, co powinien wiedzieć :)
moim zdaniem najwazniejsza jest sala. reszta jakos sie znajdzie :) z duza pomoca naszego forum :))
do kosciola najlepiej isc jak juz sala wybrana i zarezerwowac date i godzine (nic nie trzeba brac oprocz narzeczonego). na zapowiedzi to okolo 2 - 3 miesiecy przed slubem sie daje. dokumenty do kosciola tez 2 - 3 miesiace przed slybem sie zalatwia.
musisz wziac sie do roboty:)! przede wszystkim sala, kosciół,zespoł i fotograf. na poczatek wystarczy:). ja tez mam slub we wrzesniu.

Powodzenia!!!
Aha, polecam Ci rowniez stronke www.filmart.pl + kadry z filmu, gdzie znajdziesz zdjecia wielu restauracji i sal w trojmiescie. Na początek warto tu zajrzec w celu wyeliminowania miejsc, na które nie warto tracic czasu...
amsta, nie obraz sie, ale gdzie tu logika w twojej wypowiedzi? Mowisz bez paniki, a sama szukasz lokalu na 2007...
Pozdrawiam
bo jak np chcialam na ten czerwiec /wrzesein to wsio co najfajniejsze juz dawno zabukowane:( ale nie panikuje!!
no ja wiem i zycze Ci wszystkiego naj :))), ale jak tu dziewczyna /kasiad/ ma nie panikować?
Witamy, to po pierwsze, a po drugie, to spokojnie, zdążysz ze wszystkim. Bierzesz ślub w dość obleganym terminie, więc radzę załatwiać najpierw salę i kościół, potem zorientuj się w kwestii nauk, a potem same przyjemności - suknia (czas szycia w salonach 3-4 miesiące wg. informacji, które ja otrzymywałam), dj, makijaż, fryzjer, samochód, dekoracje, kwiaty. Dokumenty bez problemu skompletujesz na 1,5 miesiąca przed ślubem. Ja zaczęłam wszystko załatwiać 5 miesięcy przed ślubem, nie spiesząc się za bardzo.

Przed załatwianiem rozejrzyj się w internecie i zastanów nad koncepcją - ślub + wesele czy obiad, jeżeli wesele to jak duże i o jakim charakterze - wtedy Twoje poszukiwania będą znacznie zawężone i przez to łatwiejsze.
kasiad napisał(a):

> Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący
> (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te
> sprawy.
> A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
> Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde
> nie mam o tym pojęcia:-)

Kosciół to nie aż takie pilne jak sala i zespół,
za to sie trzeba najszybciej zabrać, a potem kosciół i masz pół roku wolnego,

teoretycznie, a praktycznie, to będziesz tu z nami plotkować codziennie, aż do dnia slubu i jeszcze po :)
pozdrawiam, i witam w gronie przyszłych żonek :)
a co lepiej wesele czy obiad- dodam ze jak na obiad to bez znajomych!i dodam z e mamy dziwne sztywne rodziny;/roznica cenowa wyszla ok 5000 zl!!!:( co lepiej??????
do góry