Widok
moim zdaniem najwazniejsza jest sala. reszta jakos sie znajdzie :) z duza pomoca naszego forum :))
do kosciola najlepiej isc jak juz sala wybrana i zarezerwowac date i godzine (nic nie trzeba brac oprocz narzeczonego). na zapowiedzi to okolo 2 - 3 miesiecy przed slubem sie daje. dokumenty do kosciola tez 2 - 3 miesiace przed slybem sie zalatwia.
do kosciola najlepiej isc jak juz sala wybrana i zarezerwowac date i godzine (nic nie trzeba brac oprocz narzeczonego). na zapowiedzi to okolo 2 - 3 miesiecy przed slubem sie daje. dokumenty do kosciola tez 2 - 3 miesiace przed slybem sie zalatwia.
Witamy, to po pierwsze, a po drugie, to spokojnie, zdążysz ze wszystkim. Bierzesz ślub w dość obleganym terminie, więc radzę załatwiać najpierw salę i kościół, potem zorientuj się w kwestii nauk, a potem same przyjemności - suknia (czas szycia w salonach 3-4 miesiące wg. informacji, które ja otrzymywałam), dj, makijaż, fryzjer, samochód, dekoracje, kwiaty. Dokumenty bez problemu skompletujesz na 1,5 miesiąca przed ślubem. Ja zaczęłam wszystko załatwiać 5 miesięcy przed ślubem, nie spiesząc się za bardzo.
Przed załatwianiem rozejrzyj się w internecie i zastanów nad koncepcją - ślub + wesele czy obiad, jeżeli wesele to jak duże i o jakim charakterze - wtedy Twoje poszukiwania będą znacznie zawężone i przez to łatwiejsze.
Przed załatwianiem rozejrzyj się w internecie i zastanów nad koncepcją - ślub + wesele czy obiad, jeżeli wesele to jak duże i o jakim charakterze - wtedy Twoje poszukiwania będą znacznie zawężone i przez to łatwiejsze.
kasiad napisał(a):
> Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący
> (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te
> sprawy.
> A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
> Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde
> nie mam o tym pojęcia:-)
Kosciół to nie aż takie pilne jak sala i zespół,
za to sie trzeba najszybciej zabrać, a potem kosciół i masz pół roku wolnego,
teoretycznie, a praktycznie, to będziesz tu z nami plotkować codziennie, aż do dnia slubu i jeszcze po :)
pozdrawiam, i witam w gronie przyszłych żonek :)
> Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący
> (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te
> sprawy.
> A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
> Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde
> nie mam o tym pojęcia:-)
Kosciół to nie aż takie pilne jak sala i zespół,
za to sie trzeba najszybciej zabrać, a potem kosciół i masz pół roku wolnego,
teoretycznie, a praktycznie, to będziesz tu z nami plotkować codziennie, aż do dnia slubu i jeszcze po :)
pozdrawiam, i witam w gronie przyszłych żonek :)