Widok
hej
ja planowałam ślub i obiad dla rodziny, ale jak zobaczyłam salę... to powiedziłam mojemu, że nie ma szansy na to żeby nie było tak jak zawsze marzyłam.... Z obiadu na 30 osób zrobiło się wesele na 90 ze wszytskimi mozliwymi gadżetami...
W październiku załatwiłam wszystko ! ale....
trafiłam rewelacyjnie ze wzg na datę 27 maj, że część ludzi jeszcze nie była zajęta.
Myślę, że powinnaś zacząć od sali bo może być problem na chwile obecną, zespół lub DJ i kamerzysta i zdjęcia... z kościołem bym poczekała na końcu, chociaż w wielu przypadkach np. Katedry może być juz zarezerwowane...
także śpiesz sie powoli ! :)))
zrób sobie plan ile gości i jaki typ, to juz bedziesz wiedziala jakiej sali czy muzyków szukać kościół i forograf jest dla Was....
ja planowałam ślub i obiad dla rodziny, ale jak zobaczyłam salę... to powiedziłam mojemu, że nie ma szansy na to żeby nie było tak jak zawsze marzyłam.... Z obiadu na 30 osób zrobiło się wesele na 90 ze wszytskimi mozliwymi gadżetami...
W październiku załatwiłam wszystko ! ale....
trafiłam rewelacyjnie ze wzg na datę 27 maj, że część ludzi jeszcze nie była zajęta.
Myślę, że powinnaś zacząć od sali bo może być problem na chwile obecną, zespół lub DJ i kamerzysta i zdjęcia... z kościołem bym poczekała na końcu, chociaż w wielu przypadkach np. Katedry może być juz zarezerwowane...
także śpiesz sie powoli ! :)))
zrób sobie plan ile gości i jaki typ, to juz bedziesz wiedziala jakiej sali czy muzyków szukać kościół i forograf jest dla Was....
kasiad napisał(a):
> Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący
> (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te
> sprawy.
> A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
> Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde
> nie mam o tym pojęcia:-)
Kosciół to nie aż takie pilne jak sala i zespół,
za to sie trzeba najszybciej zabrać, a potem kosciół i masz pół roku wolnego,
teoretycznie, a praktycznie, to będziesz tu z nami plotkować codziennie, aż do dnia slubu i jeszcze po :)
pozdrawiam, i witam w gronie przyszłych żonek :)
> Tak wiem,wiem najważniejszy jest Kościół w przyszłym miesiący
> (luty) chcemy dać na zapowiedzi i zacząć załatwiać wszystkie te
> sprawy.
> A co oprócz chęci i drugiej połowy trzeba zabrać do Księdza?
> Przepraszam,że ja o takich błachych sprawach pisze ale naprawde
> nie mam o tym pojęcia:-)
Kosciół to nie aż takie pilne jak sala i zespół,
za to sie trzeba najszybciej zabrać, a potem kosciół i masz pół roku wolnego,
teoretycznie, a praktycznie, to będziesz tu z nami plotkować codziennie, aż do dnia slubu i jeszcze po :)
pozdrawiam, i witam w gronie przyszłych żonek :)
Witamy, to po pierwsze, a po drugie, to spokojnie, zdążysz ze wszystkim. Bierzesz ślub w dość obleganym terminie, więc radzę załatwiać najpierw salę i kościół, potem zorientuj się w kwestii nauk, a potem same przyjemności - suknia (czas szycia w salonach 3-4 miesiące wg. informacji, które ja otrzymywałam), dj, makijaż, fryzjer, samochód, dekoracje, kwiaty. Dokumenty bez problemu skompletujesz na 1,5 miesiąca przed ślubem. Ja zaczęłam wszystko załatwiać 5 miesięcy przed ślubem, nie spiesząc się za bardzo.
Przed załatwianiem rozejrzyj się w internecie i zastanów nad koncepcją - ślub + wesele czy obiad, jeżeli wesele to jak duże i o jakim charakterze - wtedy Twoje poszukiwania będą znacznie zawężone i przez to łatwiejsze.
Przed załatwianiem rozejrzyj się w internecie i zastanów nad koncepcją - ślub + wesele czy obiad, jeżeli wesele to jak duże i o jakim charakterze - wtedy Twoje poszukiwania będą znacznie zawężone i przez to łatwiejsze.
moim zdaniem najwazniejsza jest sala. reszta jakos sie znajdzie :) z duza pomoca naszego forum :))
do kosciola najlepiej isc jak juz sala wybrana i zarezerwowac date i godzine (nic nie trzeba brac oprocz narzeczonego). na zapowiedzi to okolo 2 - 3 miesiecy przed slubem sie daje. dokumenty do kosciola tez 2 - 3 miesiace przed slybem sie zalatwia.
do kosciola najlepiej isc jak juz sala wybrana i zarezerwowac date i godzine (nic nie trzeba brac oprocz narzeczonego). na zapowiedzi to okolo 2 - 3 miesiecy przed slubem sie daje. dokumenty do kosciola tez 2 - 3 miesiace przed slybem sie zalatwia.