Widok

ochrzczenie dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy zauwazylyscie zeby wasze dzieciaczki zmienily sie w zachowaniu po chrzcie.Ja slyszalam ze dziecko uspokaja sie.odchodza od niego zle duchy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
amadea jeśli to prawda to moje się nie uspokoi za szybko bo nie wiem czy będę chrzciła;) a poważnie - to dla mnie to jakieś bzdury, ale ja niewierząca jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to ciekawe, bo po chrzcie, moja mała zachorowała i wyła pół nocy:) już miałam dosyć a wcześniej aniołek:) już zartowaliśmy,że ten chrzest to jej chyba zaszkodził:)
to ja zobacze po sobocie bo mamy chrzciny :))
ooooooo a ile razy mozna chrzcić ??? mozna do skutku ? ihihi az dziecko bedzie grzeczniutke :)
ja tez ciekawa jestem, bo mamy w przyszla niedziele chrzciny...natomiast ja sadze, ze dzieci widza pewne rzeczy, ktorych dorosli nie widza, nie wiem czy duchy czy nie, czy nasze anioly stroze itp..
może i tak jak patrzy gdzieś za mnie gdzie nic nie ma i sie uśmiecha niewiadomo do czego to też sie zastanawiam
my tez bedzimy chrzcic malego jak bedzie mial 6 m-cy.wiec zostalo nam jeszcze duzo czasu.
Ja tez zbytnio w to nie wierze ale tak jak napisalas BEtris ciekawego do kogo lub czego usmiecha sie moj synus :)
hehe, niezłe zabobony :)
U nas zmiany nie było
Straszne bujdy...
U mnie była zmiana, Miśka stała się taka inna...wesoła mega, pełno uśmieszków, nagle jakby bardziej dojrzała, dostrzegłam mega zmiany. Ale może to był ten dzień postępu, a może to chrzest...a nie wiem, ale fajnie się stalo :)
Dziewczyny Litości...
co za brednie....

Nawiasem mówiąc moja córeczka bardzo na chrzcie była niespokojna. Miała narobione w pieluszcze i bardzo jej to przeszkadzało.
Synek natomiast cały swój chrzest przespał tak więc zmian nie zaobserwowałam :P
moje dziecko przed chrzcinami było grzeczniutkie, w trakcie chrzcin też (wszystko obserwował), po chrzcinach tez grzeczniutki.

moja mama mi opowiadała że mój brat przed chrztem był spokojniutki, a po chrzcinach stał się bardzo płaczliwy.

ja w takie bzdury nie wierze że dziecko się uspokaja po chrzcinach, lub wręcz przeciwnie...

ludzie potrafią wymyślać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez nie wierze w zabobony, ale zupelnie niezaleznie od tego chcialam synka ochrzcic jak najszybciej. No ale to juz raczej sprawa wiary a nie zabobonow. Bylam spokojniejsza ( JA ;) ) po Chrzcinach. Synek mial poltora miesiaca. I byl grzeczny jak aniolek w czasie Chrztu.
no wlasnie ja boje sie, na szczescie chrzest mamy po mszy, wiec nie bedzie dlugo trwal itp...

fakt malutkie dzidzie tj.2-miesieczne to najczesciej spia, a starsze to roznie...

ja pocieszam sie, ze nie bede sama itp...
hehe, jedyna osoba, która zmieniła się po uroczystości chrztu ...to nasz pleban:)

Wstąpiło coś w niego, bo za mało kasy dostał:)

Nie wierzę w to, nasz Jachu jak szalał, tak szaleje;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry