Widok

od kiedy tarte surowe jabluszko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
od ktorego miesiaca niemowlaczkowi mozna podac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 5 miesiaca...probowalam,ale nie zasmakowalo i nie je do dzis.
image
ja dalam od 4 mies. ale skrobane, krzywila sie coniemiara, ale teraz zje, tylko, ze nieprzepada za takimi kwaskowatymi rzeczami;)
image
image
a jakie to jest skrobane? bo nie bardzo rozumiem :D?
image
hehe no tarte to tarte na tarce - jak dobrze rozumiem;P a skrobane, ze lyzeczka troszke skrobalam, taki bardziej socek z miazszem sie robil;) a ja tam nie wiem, hehehe ale skorbane dawalam;P
image
image
Tak, jak dziewczyny piszą - podaje się jabłuszko mniej więcej od 4-5 m-ca. Ja czasami dodawałam mleko w proszu do utartego jabłka dla urozmaicenia. Wtedy też nie jest takie kwaśne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można wkruszyć biszkopt albo herbatniczek i będzie słodsze. Mój synek jak tylko miał kilka ząbków dostawał cząstkę do rączki i wcinał. Niestety latem nie było jabłek a innych owoców nie chciał jeść, więc dawałam słoiczki i teraz jabłuszka już nie chce :( Cały czas próbuję, może znowu zasmakuje.
Wprowadzanie nowych produktow zaczyna sie oj jarzyn.
Np. sama marchewka, sam brokul, dynia, ziemniak. Sa mniej slodkie/kwasne- mniej wyrazne smaki, do tego kwestia trawienia - inne enzymy trawia owoc, inne warzywo, i to drugie jest latwiejsze dla jelita ktore dopiero zaczyna pracowac.
Dlatego owoce w tym jablko proponuje podac w przypadku dzieci karmionych sztucznie po 5 miesiacu, u piersiowych po 7 miesiacu o ile zaczelo sie dokarmiac po 6 mies.
Nie dawajcie do picia soczkow, nie uczcie dzieci od malego picia slodkiego bo szkoda ich zebow, do picia woda! lub dodac troszke granulowanej herbatki dla niemowlat ( rumiankow, melisowa) - w przedszkolu 3- latki juz maja CZARANA buzie, nie trzeba duzo czasu aby prochnica zniszczyla mleczaki

A jablko- najlepiej utrzec na tarce, lub do blendera ( tu polecam z bananem - mniam ) ale jak juz dziecko sie nauczy jesc warzywa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mały miał 2,5 mc jak zaczęłam dawać mu uskrobane łyżeczką jabłko i jest wszystko ok :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (45 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry