Widok

odkamienianie podgrzewacza

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was odkamieniała podgrzewacz?

od 2 dni nasz wydaje jakieś dziwne odgłosy :P przypuszczamy, że grzałka może być zakamieniona :P

czy można podgrzać wodę z kwaskiem cytrynowym? czy może jakoś inaczej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
woda z octem i zostawiasz tak do namoczenia na godzine i pozniej samo odchodzi
dokładnie woda z octem działa super
Polecam kwasek cytrynowy, działa rewelacyjnie i nie śmierdzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o ciekawy wątek,. ja mam podgrzewacz w spadku po kumpeli i tez jest tam troszku kamienia.
a w jakich proporcjach dodać ocet bądź kwasek? i czy z ciepłą wodąa, czy z zimną, czy włączyc podgrzewacz, żeby sie z tym zagrzał?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
podbijam :]

gorącą wodę (wrzątek) z kwaskiem wlać do podgrzewacza?

bo jak odkamieniam czajnik - zagotowuję w nim maksymalną ilość wody, wsypuję dużo kwasku ;) (zawsze kupuję kilogramowe opakowania i wsypuję na oko) ;P i zostawiam :P
ja stosuje sam ocet bez rozcieńczania
z mojej instrukcji podgrzewacza avent - rozrobić wodę 200 ml z kwaskiem cytrynowym (1 płaska łyżeczka) wlać do podgrzewacza na 10 minut ustawić pokrętło na poziom 3(max) potem wyłączyć i zostawić na 30 minut :) Powodzenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez stosuje sam ocet do odkamieniania np. nawilzacza powietrza-tyle ze smierdzi. Ostatnio z polecenia kolezanki przerzucilam sie na kwasek-sypie na oko do bytelki z woda z kranu-mieszam i gotowe. Dziala super i pachnie swiezo ;D
najlepszy sposób to nalanie wody cytrynowej zamiast zwykłej ja odkryłam to przez przypadek gdy nie miałam pod ręką zwykłej mineralki i nalałam cytrynowej. Działa super:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo jak dobrze, że ktoś odkopał wątek bo mój podgrzewacz od kilku dni wydaje też dziwne odgłosy i nie wiedziałam co on do mnie mówi ;)
imageimage
image
zawsze kwaskiem cytrynowym ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

do góry