Widok

parzenie butelek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam 2 miesięczną córkę i karmię ją mm. Po każdym karmieniu myję i wyparzam w parowarze butelki. Niestety smoczki i inne gumowe elementy szybko robią się twarde. Zastanawiam się czy trzeba tak często wyparzać, jak Wy robicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wyparzałam na początku może ze 3 razy butelki, kilka razy smoczki,
po prostu myję gorącą wodą i co któryś raz płynem
- nic się nie dzieje złego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja do 2-go miesiąca wyparzałam później mąż sprowadził mnie na ziemie :) mały żyje i to bardzo dobrze
mhhm, swego czasu milion razy wyparzałam w steryzlizatorze parowym i nie robiły się twarde. Jakie masz smoczki?
Ja wyparzam raz dziennie smoczki, butelki i sterylizator TT nie zauważyłam by cokolwiek się psuło:)
A smoczki i tak co jakiś czas trzeba wymieniać :)
butelki i smoczki mam dr Brown`s i na początku te smoczki sylikonowe były takie mięciutkie a teraz robią się twarde ( a mają dopiero tydzień) i myślę, że to przez sterylizator, może nie będę już wyparzać po każdym karmieniu, to nie będą się tak niszczyć
ja również wyparzałam kilka razy a potem tylko myłam gorącą wodą z płynem a mam te same butelki dr brown's już 7 mcy i nic się nie dzieje.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ja do 7 miesiaca kamrilam piersia wiec wyparzalam kilka razy na poczatku, teraz raz na tydzien-dwa wygotoiwuje wszytskie butelki i smoczki i jest ok
butelek Dr Brown's używaliśmy przez 9m-cy :)

pierwsze 3m-ce przelewałam butelki i smoczki wrzątkiem po każdym myciu :) raz na jakiś czas wygotowywałam :) nie pamiętam żeby coś się stało ze smoczkami :P

ogólnie przy starszym dziecku polecam smoczek 3przepływowy Avent do szerokiej butelki Dr Brown's ;)
ma mamy butelki, sterylizator tt, wszystko sterylizuje po kazdym uzyciu i umyciu i nic sie nie dzieje, i tak juz od prawie 6 miesiecy.
ja podobnie jak Agusia po każdym mysiu wyparzam wrzątkiem. Myslę że tak będę robić do 8-9 m-ca.
a kiedy ty masz na to czas, a potem się dziwić że dzieci na wszystko uczulone
nie przesadzajcie
ja miałam urządzenie do wyparzania w mikrofali (w zasadzie to zwykły plastikowy, zamykany pojemnik), wyparzałam przez pół roku i nigdy nic się nie stało, używałam butelek tt i de Browns
ja tak ja rudziaczek, ale aventy - żadnych namacalnych zmian struktury nie było ;-)
a swoją drogą, nieźle sobie liczą za zwykłe plastikowe pojemniki, po nazwaniu ich sterylizatorami ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry