Widok
To ja się podłączę do wątku - w styczniu miałam podwyżkę pensji, od połowy lutego jestem na zwolnieniu. Za ten miesiąc pensję wypłaci mi pracodawca, ale potem już ZUS (czy nie, skoro pracodawca zatrudnia ponad 20 osób?). Rozumiem, że skoro liczą średnią z ostatnich 12 miesięcy, to policzą przynajmniej styczeń już po podwyżce?
czyli znając mojego pracodawce nim ZUS przesle im kase to sie kuzwa pensji moge pod koniec miesiąca spodziewać,
Mam jeszcze 1 pytanko. U mojego pracodawcy jestem zatrudniona dopiero od wrzesnia zeszłego roku, więc jak bedzie mi sie liczyła pensja, czy jeszcze z poprzedniego zakładu pracy?No i gdzie moge sprawdzic ile faktycznie naliczy mi ZUS, w samym ZUSIe? Czy może pracodawca dam mi jakis świstek? Sorki za tyle pytań ale naprawde nie wiem co i jak :(
Mam jeszcze 1 pytanko. U mojego pracodawcy jestem zatrudniona dopiero od wrzesnia zeszłego roku, więc jak bedzie mi sie liczyła pensja, czy jeszcze z poprzedniego zakładu pracy?No i gdzie moge sprawdzic ile faktycznie naliczy mi ZUS, w samym ZUSIe? Czy może pracodawca dam mi jakis świstek? Sorki za tyle pytań ale naprawde nie wiem co i jak :(