Widok

pieluchy rozmiar 3 - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

może głupie pytanie - ale od kiedy mniej więcej wasze maluchy wskoczyły w pieluchy rozmiar 3?
I po czym generalnie poznać, że czas wskoczyć w pieluchy o większym rozmiarze? Ja właśnie testuje rozmiar 3, ale jakoś wydaje mi się, że są sporo większe od 2... i sama nie wiem, czy to już właściwy rozmiar :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja corka uzywala trojek(firmy Happy)od 3 do prawie 5 tego miesiaca.teraz ma pol roczku i od miesiaca uzywamy czwórek.jakos sama zawsze widze,ze aktualne robią sie za małe a dokladniej za krótkie tzn siegają po zapięciu nizej pępuszka.
Zauwazylam tez,ze kazda firma inaczej rozumie konkretne rozmiary.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My uzywalismy 3-jek do 7 miesiaca.
Teraz juz 4ki.zalezy od wagi dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
czasami widac slady gumek na udkach, swiadczy to o tym, ze pieluchy sa juz zdecydowanie za male

poza tym sa krotkie, dziecko sie obsikuje a nawet ma o****jdane plecy ;-)

moja mala wazy okolo 8,5kg, uzywamy 4+ pampersa a nawet wskakujemy w 5.
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to uzywajac happy jest podobnie wagowo/rozmiarowo.
mala wazy okolo 8,5 kg i rowniez 4+ Happy.mysle,ze niedlugo tez 5-teczki.Z tym,ze pomiedzy rozmiarami nie ma jakichs kolosalnych różnic.
image
ja przeszłam na 3, jak mój Franek miał 1,5 miesiaca - ale urodzil sie 4400. Teraz mamy niecałe 9 i uzywamy 4+ lub 5 (pampersy). Zaczynam uzywać wiekszych jak gumki robia sie ciasnawe, lub siuski wyciekaja bokiem
ja przeszłam na trójki jak widziałam optycznie że 2 są za małe. A na 4 już przeskoczyłam jak mała miała troszkę mniej kg niż było napisane na paczce huggies.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry