Widok

pieluchy rozmiar 3 - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

może głupie pytanie - ale od kiedy mniej więcej wasze maluchy wskoczyły w pieluchy rozmiar 3?
I po czym generalnie poznać, że czas wskoczyć w pieluchy o większym rozmiarze? Ja właśnie testuje rozmiar 3, ale jakoś wydaje mi się, że są sporo większe od 2... i sama nie wiem, czy to już właściwy rozmiar :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja corka uzywala trojek(firmy Happy)od 3 do prawie 5 tego miesiaca.teraz ma pol roczku i od miesiaca uzywamy czwórek.jakos sama zawsze widze,ze aktualne robią sie za małe a dokladniej za krótkie tzn siegają po zapięciu nizej pępuszka.
Zauwazylam tez,ze kazda firma inaczej rozumie konkretne rozmiary.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My uzywalismy 3-jek do 7 miesiaca.
Teraz juz 4ki.zalezy od wagi dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
czasami widac slady gumek na udkach, swiadczy to o tym, ze pieluchy sa juz zdecydowanie za male

poza tym sa krotkie, dziecko sie obsikuje a nawet ma o****jdane plecy ;-)

moja mala wazy okolo 8,5kg, uzywamy 4+ pampersa a nawet wskakujemy w 5.
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to uzywajac happy jest podobnie wagowo/rozmiarowo.
mala wazy okolo 8,5 kg i rowniez 4+ Happy.mysle,ze niedlugo tez 5-teczki.Z tym,ze pomiedzy rozmiarami nie ma jakichs kolosalnych różnic.
image
ja przeszłam na 3, jak mój Franek miał 1,5 miesiaca - ale urodzil sie 4400. Teraz mamy niecałe 9 i uzywamy 4+ lub 5 (pampersy). Zaczynam uzywać wiekszych jak gumki robia sie ciasnawe, lub siuski wyciekaja bokiem
ja przeszłam na trójki jak widziałam optycznie że 2 są za małe. A na 4 już przeskoczyłam jak mała miała troszkę mniej kg niż było napisane na paczce huggies.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry