Widok

pieluchy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie gdzie w trójmieście można kupić pieluszki jednorazowe na sztuki? Chciałabym potestować i wybrać najlepsze dla pupy mojej córci a całych paczek nie opłaca mi się kupować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w aptekach sprzedajana sztuki ale czasem maja np. tylko pampers - mozna na stronach producentów prosic o próbki ew. od kolezanek dzieciatych
w rossmanie widzialm ostatnio na sztuki te firmy rossman
Z tym że po zastosowaniu jednej czy dwóch pieluch nie bedziesz wiedziala, czy one odpowieadaja czy nie, trzeba minimum 2 dni testować a to juz prawie 20 pieluch jesli to jest noworodek.

image
KUP Pampersy - napewno nie wtopisz;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja bym nie była taka pewna co do pampersów, przez rok ich używalismy i bylo super,ale odkąd wprowadzilu pampersy z jakimś lotonem czy balasamem to mój synek dostal na nie uczulenia, a pozatym na nic nigdy nie byl uczulony.No ale mimo to z marką papmers sie nie rozstalismy bo potem sprowadzalismy Pampers Active Fit z Niemiec bo u na ich nie ma (czasem są na allegro), ba one wyglądaja jak te New Born, tzn.mają taką siateczkę i nie mają tego zielonego paska i sa bardzo chłonne.Więc co do pampersów nie ma reguły.
Uzywałam pampersy przez okres pierwszych 2 tyg gdy mały jeszcze spał i sie nie kręci potem happy i huggies.. każde przez ok 2tyg.. i mimo że dzidzia nie miałam jakiś odczynów alergicznych wybralam huggies (ale nie classic) maja lepsze zapięcia, jak małuch się kręci lepiej się zapina przy przebieraniu... sa lepiej wyprofilowane i jak dla mnie najwygodniejsze. Prawda jest taka , że lepiej kupić paczke i zobaczyc które są wygodniejsze.
Ja też uważam że huggies są najlepsze... pampersa też są dobre ale nie za taką cenę...

20 szt na dwie doby? nigdy tyle nie zużyłam...!!!!

image
20 pieluch dwie doby ... u noworodka to możliwe.. chociaz mój synek ma też "królewki" tyłeczek i raz zrobi siusiu i już sie kręci.. ale chyba nie zużywałam 20 pieluch w ciągu 2 dni....
mi duża paczka (chyba 80 pieluch) starcza na 2 tyg
nie straszcie z ta iloscia bo ja mam 80szt i mam nadzieje ze na 10 dni mi starczy

pmagdalena ..oj pieluszki to będą szły jak woda :)
Huggisy są jakieś takie sztywne, jak dla mnie, PAMPERSY są mieciutkie

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Tak Pampersy są bardziej miękkie - też to przyznaję, ale za bardzo opinają udka mojego synka. Po zdjęciu pieluchy ma czerwone odciski na nóżkach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry