Widok

pieluszki jednorazowe ekologiczne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poproszę o doradzenie które pieluszki jednorazowe ekologiczne dla noworodka/niemowlaka Wam się sprawdziły.
Głównie zależy mi na tym żeby skład był najlepszy ale oczywiście ważne jest też żeby nie przepuszczały zawartości.

http://baranowscy.eu/wordpress/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe-przewodnik-ranking-test/

tutaj znalazłam ranking ale też czytałam trochę wpisów na innych stronach/forach i każdej mamie co innego pasuje :)
ja póki co chciałabym przetestować Beaming Baby i Naty.

Później jak maluch podrośnie planuje pieluchować wielorazowo.
Dzięki za rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

fajne informacje w tym linku, ale niestety nie znalazłam wszystkich cen pieluszek ...a ceny które zauwazyłam są "kosmiczne", bo 1,5 zł do 1,87 zł / szt to dość dużo, zwłaszcza jak w ciągu dnia zużyjemy 8 -10 szt pieluszek!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupowałam na allegro pieluszki kieszonki, płaciłam 15 zł za sztukę, tanio, ale nic tym pieluszkom nie brakuje, wkłady kupiłam węglowe najgrubsze po 10 zł za sztukę i nic nie przecieka. Na próbę można kupić 3 tańsze i zobaczyć czy się sprawdzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie lepiej od razu wielo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moim skromnym zdaniem, jeśli chcesz już naprawdę naturalnie i eko- to wielorazówki. to co tutaj w linku wrzuciłaś to pic na wodę i tyle ma wspólnego z eko co Doda z zakonem sióstr samarytanek ;D

Ja wybralam Bambo Nature i naprawdę fajne sa. Miękkie, chłonne, bez zapachu, nie podrazniają. ( zostały mi dwie paczki rozm 2 gdybyś chciała). Testowałam tez Naty baby z rossmana i bez porównania.... Na poczatku trudno ogarnąć siebie, noworodka i tetry, dlatego pierwsze 2 tygodnie uzywalismy wlasnie jednorazowk eko. Pozniej juz spokojnie wielorazowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiem, że te eko jednorazówki nie są idealne ale wolę je zastosować niż zwykłe jednorazówki. Ceny są kosmiczne dlatego myślę że tylko przez miesiąc będę je stosować. a potem jak się kupa trochę bardziej unormuje zacznę używać wielorazówki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

kupowałaś może niedawno? mogłabyś link wkleić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jakie się sprawdziły? Ja właśnie zamówiłam wielorazowe, ale na początek zanim się ogarniemy chciałam jakieś eko jednorazowe. Kupiłam paczkę w rossmannie bo była jakaś promocja, ale i tak wyszły dość drogo. Zastanawiam się nad bambo nature.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry