Widok

pierścionek zaręczynowy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przeczytalam post z serii smieszne watki-pierscionek zareczynowy. ja nie wiem co w tym dziwnego ze ktos nie chce pierscionka za 300zl. dla mnie to dupa a nie facet daje taki tani pierscionek. szkoada mu kasy na lepszy. ja powiedzialam ze ma byc brylant i taki tez dostalam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
No pierścionkiem się pochwaliłaś, ale szkoda, że swojej "wielkości" nie potwierdziłaś wiedzą!Z tego co mi wiadomo i czego zdążyłam nauczyć się podczas swojej edukacji, to słowo kulturalny oznacza zupełnie co innego, niż piszesz, a skoro twierdzisz co innego to najwyżej doszłaś do 3 klasy podstawowej!

Jak sala może być kulturalnie udekorowana, albo opisywać pierścionek jako kulturalny?Brednie, brednie, brednie!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znowu?

A musicie facetów łączyć z biżuterią? Mój mąż na biżuterii zna się słabo, najfajniejszy pierścionek sam mi zrobił ze szklanej kulki i pazłotka. A pierścionek zaręczynowy kupił mi taki, jaki mu sama pokazałam swoim ślicznym paluchem.

Facetów ogólnie wolę bez pierścionków, za to same pierścionki z platyny, drogie i z dużym brylantem poproszę. Może i kiedyś taki dostanę, jak zasłużę?

Nie rozumiem Waszego myślenia. Kasandra przesadziła, ale Wy też. Idąc Waszym tokiem myślenia, to im tańszy pierscionek, tym większa miłość. Jakby facet dał z drutu, to kocha chyba nad życie...a jak za 5 tysięcy to napewno nie kocha i za rok zostawi dla kochanki...Durna dyskusja.

Modliszko - odpowiedz sobie sama w duchu, czy byłoby cię stać lekką ręką kupić chłopakowi spinki do mankietu za taką kwotę ile kosztował pierścionek? (mniemam że wiesz ile kosztował, bo w końcu to jest dla ciebie najważniejsze) Jeśli tak, to ok. Jeśli nie, to oznacza że jesteś zwykłą łowczynią posagów.

W jakim kraju mieszkacie, że czujesz się taka bezpieczna? W miarę bezpieczne kraje to Skandynawia, ale tam ludzie są najbardziej normalni na świecie, więc raczej tam nie mieszkasz. Zaraz by cię palcami wytykali (to ta co chodzi z klejnotami koronnymi po ulicy i nawet nie może założyć rekawiczek w dwudziestostopniowy mróz). Każde inne państwo nie jest bezpieczne szczególnie dla osób obnoszących sie z, powiedzmy, swoim bogactwem.

Szczerze mówiąc pierścionek nie jest brzydki ale nic w nim nadzwyczajnego. Nie wiem czy dobrze zrobiłaś przyjmując o świadczyny.

Modliszko - pierścionek nie jest może w moim stylu ;), ale jeśli Ci się podoba, to wspaniale :)

Dziewczyny, mówicie, że nie ważne, jaki kto ma pierścionek: ze srebra, złota, tymbarka, ze szkiełkiem, cyrkonią, brylantem.. Każda cieszy się ze swojego pierścionka. Czytając te posty można wysunąć jeden wniosek: jak ktoś ma pierścionek za 300 zł z małym oczkiem - to dobrze, a jak ktoś ma wypasionego brylanta, to źle. Gdyby modliszka skrytykowała pierścionek jednej z Was, to byście ją chyba pogryzły, ale wszystkie krytykujecie jej.

Teraz na mnie wsiądziecie, bo na początku też mi się wydawało, że taki pierścionek to przesada. Ale skoro dziewczynie się podoba i się z niego cieszy - to jej pozwólcie!! Dla niektórych wieeelki brylant może być AŻ tak ważny. I co z tego?

Pozdrawiam wszystkie posiadaczki wszystkich pierścionków i te, które pierścionków nie mają :)

masz racje, tylko czasem to wygląda na wybór męża wg zasobności portfela i chyba o to chodzi.

Ja swój pierwszy pierścionek od mojego kochanego dostałam malutki, delikatniutki z cyrkonią. I wcale mi to nie przeszkadzało, bo wiedziałam że jest dany z serca i nie było go wtedy stać na większy bo akurat stracił pracę. Poza tym naprawdę mi się podobał :)

Po jakims czasie bardzo się pokłuciliśmy i ja go oddałam, bo powiedziałam mu, że pierścionek to dla mne znak, że jestem gotowa w każdej chwili oddać swoje życie w Twoje ręce, bo na tyle Ci ufam, by je z Tobą spędzić.

Później zapytałam bezczelnie (ale to było w żartach) a czy on był z cyrkonią czy z brylantem ??:P...on biedny zmieszany odparł, że z cyrkonią, ale następny będzie z brylantem!...jej jak mi się wtedy głupio zrobiło:/...wyszłam na jakąs materialistke ...ehhh..

Po paru latach kiedy dojrzeliśmy do decyzji ślubu pojechaliśmy w góry. Widziałałam, że od dnia wyjazdy jest jakiś nieswój...poddenerwowany itd.
Któregoś dnia poszliśmy wysoko w góry...strasznie zmieniła się pogoda...grad wielkości wiśni, ja od razu w płacz i rozpacz, że pioruny, że tu zostaniemy, że zginiemy itd. Wściekł się na mnie mój kochany i dopingował żebym szła dalej bo nie możemy zostać.....
Jak już zeszliśmy na dół poszliśmy na najlepszy bigos który jadłam :)
W pięknej f\góralskiej chatce, z góralskimi przyśpiewkami na żywo....i nagle w otoczeniu bigosu i przepoconych koszulek, on wyciąga małe pudełeczko i mówi..."nosiłem to kilak dni w plecaku i chciałem Ci to dac w chmurkach, wysoko w odpowiednim momencie, ale tak się rozpłakałaś..."

Ten pierścionek podobno jest z brylantem...też mały i delikatniutki, ale piękny.
Ale to nie pierścionek na mnie zrobił wrażenie tylko jego poświęcenie i podejście do sprawy.
Czekał aż ja będę gotowa. Nie on, nie wtedy kiedy jemu chwila wyda się najodpowiedniejsza, tylko wtedy kiedy będzie widział, że dla mnie jest odpowiedni moment.

Dziewczyny, nie dajmy się zwariować, pierścionek jest symbolem...i czy jest za 100000 zł czy za 100 zł, jest symbolem naszej miłości i tego, że niedługo będziemy razem. Warto jest pamietać chwile zaręczyn, bo coś takiego jest (oczywiście nie musi) jeden raz w życiu. Szkoda je przysłaniac pieniędzmi :)

Pozdrawiam i życzę choć trochę pobujania się czasem w obłokach :)

aaa i pamiętajmy o tym, że mężczyznom jest ciężko wyrażać swoje uczucia...chyba gorzej niż wydawac pieniądze hehe :)

wątek pod tytułem: "jak odgrzać kotleta?"

Każda ma pierścionek, na jaki stać naszych ukochanych :) Jeśli ktoś może pozwolić sobie na wydanie 7 tysięcy, to niech wydaje :) A jak 20 zł, to też dobrze :) Najwazniejszy jet sam fakt zaręczyn. Pierścionek jest tylko dodatkiem :)

kasandra82 napisał(a):

> przeczytalam post z serii smieszne watki-pierscionek
> zareczynowy. ja nie wiem co w tym dziwnego ze ktos nie chce
> pierscionka za 300zl. dla mnie to dupa a nie facet daje taki
> tani pierscionek. szkoada mu kasy na lepszy. ja powiedzialam ze
> ma byc brylant i taki tez dostalam
jakbys trichę więcej też poczytala to byś wiedziala, ze za 300 zl brylant tez mozna kupic - moze wlasnie taki masz;)?
asia_ce napisala:

''Najwazniejszy jet sam fakt zaręczyn. Pierścionek jest tylko dodatkiem :)''

Pierscionek nie jest dodatkiem. Wlasnie pierscionek jest symbolem. Jesli sie zareczylas, nosisz symbol zareczyn, ktorym jest pierscionek.

Darunia1987, nie wiem czemu sie tak czepiasz, wcale sie moim pierscionkiem nie chwale, ale zwyczjnie spelnilam prosbe kilku dziewczyn, ktore w MOIM poprzednim watku prosily mnie, a bylo to bodajze w czerwcu, ze gdy jesli juz sie zarecze, zebym pokazla im swoj pierscionek, co tez teraz uczynilam, jak sie zareczylam we wrzesniu.
Jestes jeszcze dosc mloda i widocznie nie spotkalas sie z okresleniem ''kulturalny'' w innym ujeciu niz podercznikowe, ale ci sie nie dziwie, wszak jeszcze to ten wiek, kiedy ksiazki stanowia glowne zrodlo wiedzy (czego wcale nie potepiam).
Moim zdaniem "symbolem" jest obrączka. Pierścionek jest dodatkiem. Bardzo miłym dodatkiem, ale nie najważniejszym. Są pary, które zaręczają się bez pierścionka, bo ich na to nie stać. Takie zaręczyny się nie liczą?

Ale cóż. Każdy ma prawo do swojej opinii.

Do Darunia1987 :

Spojrz sobie dziewczynko na banner jaki ma forumka chaberek-dodatki slubne u dolu swojego kazdego postu:

''CENY PRODUCENTA - KOLEKCJE AUTORSKIE - OZDOBY Z KLASĄ''

Ozdoby z klasa? Oh jej, nie nie moze byc, brednie i bzdury, bzdureczki....
Jeszcze sie musisz troszke nauczyc w zyciu zanim zaczniesz innych pouczac.....

Asiu_ce : obraczka owszem jest symbolem, ale zaslubin i aktu malzenstwa, ale nie narzeczenstwa, bo tego symbolem jest wlasnie to czego sie tak czepiacie !!!
Będąc starą dupą, dowiedziałam się, ze mój mąż też dupa. I co my dzieciom powiemy?

PS> Dupa, ale klękał.

Fotografia:

I cała reszta:

lol, rzucasz sie jak wesz na grzebieniu kobieto :)

chyba z tej mądrosci :)

A rzucam sie rzucam, bo ma duzo czasu akurat dzisiaj, a poza tym nie bedzie mi jakas malolata co jest nawet mlodsza od mojej siostry wypinala sie z polszczyzna...
ehh ta mentalnosc rodem z ...

co do polszczyzny miała racje, ja smarkiem juz od dawna nie jestem i podobnie uwazam, ze pierścionek nie może byc kulturalny :)

Do modliszki:
Po 1wsze: Dziewczynką dla Ciebie nie jestem...
Po 2gie: Jak widać i co po raz kolejny udowodniłaś, swoją osobą zbyt wiele nie reprezentujesz.

Ozdoby z klasą - forma jak najbardziej poprawnie użyta, aczkolwiek słowo "klasa" ma zupełnie inne znaczenie niż wyraz "kulturalny"...

Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz:
Słowo kulturalny wywodzi się od wyrazu KULTURA, co w pierwotnym znaczeniu (język łaciński: colo) oznacza pielęgnuję lub uprawiam.

Kulturalny/kulturalna, itp. odnosi się do CZŁOWIEKA, używając tego słowa chcemy podkreślić, że zachowuje pewne normy społeczne, posiada zasady oraz wartości.Używając tego przymiotnika automatycznie OCENIAMY ZACHOWANIE DRUGIEJ OSOBY, WARTOŚCIUJEMY GO!

Więc, jak sama widzisz tego słowa używamy oceniając i mówiąc o drugiej osobie, a jak nie potrafisz odróżnić osoby od rzeczy, jaką jest pierścionek, to ręce opadają i słów brakuje. Rada na przyszłość, zanim następnym razem na coś się porwiesz polecam do przestudiowania przynajmniej słownik języka polskiego!

Aha, i nie mam zamiaru już niczego Ci udowadniać i wytykać podstawowe błędy, bo nic nie zdziałam, zresztą widać jak wysoki poziom reprezentujesz...

Ej dziewczyny!!! Ja już teraz wszystko wiem!!! Modliszka to biznes woman stara panna. Stara się nie dać po sobie poznać że się cieszy bo jakiegoś jeszcze starszego biznesmena na męża złapała, i udaje że stawia wymagania. Dajcie jej spokój, niech sobie wymaga. I cieszcie się że ma nas za takie małolaty. Przed nami jeszcze ze dwie dekady zanim nas menopauza chwyci. A ona... cóż... najlepszym przyjacielem kobiety jest brylant... działa nawet na menopauzę.

do góry