Widok

pierścionek zaręczynowy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przeczytalam post z serii smieszne watki-pierscionek zareczynowy. ja nie wiem co w tym dziwnego ze ktos nie chce pierscionka za 300zl. dla mnie to dupa a nie facet daje taki tani pierscionek. szkoada mu kasy na lepszy. ja powiedzialam ze ma byc brylant i taki tez dostalam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Fajna mama ;-)
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ano fajna... Mam ślub cywilny (bo jestem po rozwodzie) i ciągle słysze, że:
- ślub nie jest ważny,
-a po co sukienka
-możesz iść w spodniach
-po co strojenie samochodu
-po co wam fotograf
-wiązanka nie ważna
Tylko,że ona sama miała "tylko" ślub cywilny i wystąpiła w białej sukni, z wiązanką i całą oprawą.
Ale już się przyzwyczaiłam.
Mysmy mysleli na poczatku tez tylko o slubie cywilnym, bo ja jestem dosc srednio wierzaca osoba i moja matula tez tak samo biadolila...
No ale koniec koncow zdecydowalismy sie na slub koscielny (troche bylo u nas w tym temacie przepychanek rodzinnych - ksiazke moglabym na ten temat napisac...) no to sie moja mama juz nie wymadrza...
Jezeli ktoś uwaza ,ze ma za skromny pierścionek, to radzę zainwestować w droższe obrączki:) Straty beda wyrównane;)
Jezeli ktoś uwaza ,ze ma za skromny pierścionek, to radzę zainwestować w droższe obrączki:) Straty beda wyrównane;)
Laski tak dla ciekawosci powiem Wam jakie tu w Irlandii sa zwyczaje... Na zareczyny brylant, na slub obraczka z brylantami (noszona na lewej dloni, razem z zareczynowym) i po roku malzenstwa (albo po urodzeniu piewszego dziecka) nastepny pierscionek z brylatem - tzw eternity ring...

Bardzo mi sie te zwyczaje podobaja ;-)
do góry