Widok
pierwsza wizyta u dr.Śliwińskiego - pomóżcie
Witajcie.
Wiele z Was pewnie już to przeszło ja zaczynam swoja droge dopiero teraz.W pazdzierniku 2008 miałam ciąże pozamaciczna,laparoskopia,usunięty lewy jajowód i tym samym 50% szans na kolejne dziecko.Najpierw półroczna przerwa potem drugie pół roku starań plus testy owulacyjne ( z których wynikało brak owulacji) i właśnie zapisałam sie do nowej kliniki Gameta w Gdyni na wizyte do polecanego przez wszystkich dr.Śliwińskiego.
Chcialabym zapytać Was jak wygląda pierwsza wizyta u w/w,jak trzeba sie przygotowac,co ze soba zabrac,o co pyta itd.Jak to u Was było gdy chodziłyście do niego gdy był jeszcze w INVIKCIE?
Pomyślałam sobie,ze skoro to pierwsza wizyta to może porobie sobie jakieś badania hormonalne by jakoś wykorzystac ta wizyte nie tylko na przeprowadzenie wywiadu ( zawsze to jeden cykl do przodu) ,tylko jakie sa potrzebne hormony?W klinice powiedzieli,zeby zrobic badanie nasienia,a o hormonalnych nic nie mówili.Przypuszczam,ze i tak w pierwszej kolejnosci lekarz mnie na nie skieruje :)
Sama nie wiem ale licze na Wasza pomoc.
Wiele z Was pewnie już to przeszło ja zaczynam swoja droge dopiero teraz.W pazdzierniku 2008 miałam ciąże pozamaciczna,laparoskopia,usunięty lewy jajowód i tym samym 50% szans na kolejne dziecko.Najpierw półroczna przerwa potem drugie pół roku starań plus testy owulacyjne ( z których wynikało brak owulacji) i właśnie zapisałam sie do nowej kliniki Gameta w Gdyni na wizyte do polecanego przez wszystkich dr.Śliwińskiego.
Chcialabym zapytać Was jak wygląda pierwsza wizyta u w/w,jak trzeba sie przygotowac,co ze soba zabrac,o co pyta itd.Jak to u Was było gdy chodziłyście do niego gdy był jeszcze w INVIKCIE?
Pomyślałam sobie,ze skoro to pierwsza wizyta to może porobie sobie jakieś badania hormonalne by jakoś wykorzystac ta wizyte nie tylko na przeprowadzenie wywiadu ( zawsze to jeden cykl do przodu) ,tylko jakie sa potrzebne hormony?W klinice powiedzieli,zeby zrobic badanie nasienia,a o hormonalnych nic nie mówili.Przypuszczam,ze i tak w pierwszej kolejnosci lekarz mnie na nie skieruje :)
Sama nie wiem ale licze na Wasza pomoc.
mnie badał lekarz jak byłam na wizycie i miałam @, jak idziesz na I wizytę i masz już pewne badania wykonane to jesteś jakby do przodu z czasem, ale jak nie masz to on ci dokładnie powie co i kiedy masz zrobić :) ja akurat chodzę do dr. Czecha ale myślę, że praktyka jest taka sama
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
No cóż trzeba bedzie to przeżyć :) A co do cen to właśnie dzwoniłam do Gamety i powiem,ze wiekszość badań maja tańsze niż w mojej przychodni.Mniej wiecej juz wiem co powinnam zrobic za badania mam nadzieje,że dzieki współpracy z tak swietnym lekarzem juz niedługo bedziemy cieszyc sie z fasolki.Dziekuje Wam za pomoc.
badaniu podlega cały cykl, poczynając właśnie od pierwszych dni, kiedy badanie jest w trakcie miesiączki, jeśli pójdziesz w innym czasie to czas do końca cyklu będzie właściwie stracony, bo lekarz i tak będzie chciał zacząć badania od początku cyklu, druga wizyta z tego co pamiętam jest po jakimś czasie, bliżej środka cyklu, w międzyczasie można wykonać wszystkie zlecone przez lekarza badania, które najczęściej są z dnia na dzień i nic się nie traci, jeśli chodzi o czas, a jak zrobisz sama to część może się okazać niepotrzebna albo w złym dniu albo jeszcze coś ... ale jak koniecznie chcesz ... na pewno badanie nasienia partnera warto mieć już na pierwszej wizycie,
do badania w trakcie miesiączki najprawdopodobniej będziesz musiała się przyzwyczaić, bo na jednym pewnie się nie skończy, ale w sumie to nic tak strasznego,
powodzenia, mi dr Śliwiński (jak i inni z Invicty - szczególnie też dr Czech) bardzo pomógł, obecnie jestem w 38 tc
do badania w trakcie miesiączki najprawdopodobniej będziesz musiała się przyzwyczaić, bo na jednym pewnie się nie skończy, ale w sumie to nic tak strasznego,
powodzenia, mi dr Śliwiński (jak i inni z Invicty - szczególnie też dr Czech) bardzo pomógł, obecnie jestem w 38 tc
ja również polecam Śliwińskiego. Teraz pracuje w Gamecie w Gdyni na ul. Derdowskiego. To lekarz z powołaniem i ma naprawde dobry kontakt z pacjentką. Wizyta kosztuje 120 zł. Najlepiej pójść na początku cyklu z badaniami i najlepiej niech partner zrobi badanie nasienia. Będziesz juz do przodu i nie stracisz cyklu.
Mi Ś. pomógł jestem w 5 tygodniu ciąży :))
Mi Ś. pomógł jestem w 5 tygodniu ciąży :))