Widok
Mój mąz i ja (właściwie to chyba bardziej ja;)) lubimy Lady Pank i bardzo miło wspominamy piosenkę Zawsze tam gdzie Ty. Własie ją wybraliśmy na pierwszy taniec. Ci którzy nas dobrze znają nie byli zaskoczeni,a wręcz nauczyli sie jej dokłanie na pamięć i śpiewali razem z orkiestrą i nami. Wydaje mi się, że jest super jeśli ta 1 piosenka cos dla Was znaczy!!!
tak beato81 to byla z mojej strony ironia...sam za jakis czas bede sie zenil i chcialem ten utwor ale moja piekna powiedziala ze oszalalem...byc moze!bo wsumie to by byl piekny utwor adekwatny do sytuacji zegnania sie z wolnoscia:)zartuje oczywiscie!nie myslcie tez ze na sile sie zenie bo pewnie tak se wszyscy pomyslicie.a co do utworu to jest tyle pieknych ze sami musicie sobie wybrac!np.taki przy ktorym zatanczyliscie pierwszy taniec...taki ktory przypomina wam niezapomniane przezyte razem chwile...trza poprostu uruchmic troche wyobraznie a napewno razem znajdziecie ten wyjatkowy kawalek przy ktorym obydwoje zatanczycie z przyjemnoscia:)pozdrawiam i milego tancowania
A my mamy Oczarowanie Z. Wodekiego - walc angiielski....
....czy to tylko chwila, o nie,
dzisiaj wiem że to miłość, na pewno to wiem,
rozswietliło nas, swiatło wszystkich gwiazd,
i juz zyc bez siebie przestaliśmy umieć,
czy to tylko moment, o nie,
było nam sądzone, by znów spotkać się,
w takiej chwili serce się nigdy nie myli,
kiedy mówi kocham Cię.....
krótka, 2 i pół minutki ale bedziemy wirować po sali jak łabątki :)))

....czy to tylko chwila, o nie,
dzisiaj wiem że to miłość, na pewno to wiem,
rozswietliło nas, swiatło wszystkich gwiazd,
i juz zyc bez siebie przestaliśmy umieć,
czy to tylko moment, o nie,
było nam sądzone, by znów spotkać się,
w takiej chwili serce się nigdy nie myli,
kiedy mówi kocham Cię.....
krótka, 2 i pół minutki ale bedziemy wirować po sali jak łabątki :)))

A my - albo tradycyjną już "Niebieską piosenkę" albo "When You say nothing at all" Ronana Keatinga....
Do "Niebieskiej"spokojnie można walca zatańczyć, ale jesli zdecydujemy się na "When You.." to wtedy dojdą indywidualne lekcje tańca i będziemy cwiczyć jakiś układ . A walc idzie nam już całkiem nieźle ;]
Do "Niebieskiej"spokojnie można walca zatańczyć, ale jesli zdecydujemy się na "When You.." to wtedy dojdą indywidualne lekcje tańca i będziemy cwiczyć jakiś układ . A walc idzie nam już całkiem nieźle ;]
Re: pierwszy taniec
Autor: Asiek1 21-01-2006 15:15 wyślij odpowiedź
Myślę, że piosenka przy której tańczy się pierwszy taniec powinna mieć przede wszystkim jakieś sensowne słowa, o miłości i takich tam... Słusznie zauważono, że niebieska piosenka tyczy się pogrzebu, a np. winda do nieba, mówi raczej o nieszczęśliwej pannie młodej, wiec... Osobiście nie wybrałabym ale oczyswiście każdy wybierze według swoich gustów i kryterów. Ja zastanawiam się nad Sade - By your side albo Katie Melua - Nine Million Bicycles i nad paroma innymi. Niestety ulubiona piosenka moja i mojego A nie nadaje się do pierwszego tańca.
Autor: Asiek1 21-01-2006 15:15 wyślij odpowiedź
Myślę, że piosenka przy której tańczy się pierwszy taniec powinna mieć przede wszystkim jakieś sensowne słowa, o miłości i takich tam... Słusznie zauważono, że niebieska piosenka tyczy się pogrzebu, a np. winda do nieba, mówi raczej o nieszczęśliwej pannie młodej, wiec... Osobiście nie wybrałabym ale oczyswiście każdy wybierze według swoich gustów i kryterów. Ja zastanawiam się nad Sade - By your side albo Katie Melua - Nine Million Bicycles i nad paroma innymi. Niestety ulubiona piosenka moja i mojego A nie nadaje się do pierwszego tańca.
Re: pierwszy taniec
Autor: gwisia 20-01-2006 19:10 wyślij odpowiedź
Dziewczyny właśnie znalazłam w necie informacje , że Niebieska piosenka jest o pogrzebie. Ta żona do której śpiewa narrator umarła, dlatego to wszystko jest w czasie przeszłym.
.. no chyba trzeba sie wsłuchac w słowa, laski maja racje :))))
Autor: gwisia 20-01-2006 19:10 wyślij odpowiedź
Dziewczyny właśnie znalazłam w necie informacje , że Niebieska piosenka jest o pogrzebie. Ta żona do której śpiewa narrator umarła, dlatego to wszystko jest w czasie przeszłym.
.. no chyba trzeba sie wsłuchac w słowa, laski maja racje :))))
Nie mam pojęcia czemu komuś kojarzy się to z pogrzebem. Jest to bardzo popularna i często grana piosenka na weselach. A dla mnie niebieska sala to poprostu własne niebo w którym się znajdziemy po ślubie :) Przecież jest takie powiedzenie mówiące o ogromnym szczęściu - byc jak w siódmym niebie!
"Ja wstawię się za tobą
i z podniesioną głową
dziękował będę, że
Pan dał mi właśnie ciebie
w radości i w potrzebie,
na lepsze i na złe"
- dla mnie to potwierdzenie słów wypowiedzinych przed księdzem w kościele :)
A mojemu Misiowi po usłyszeniu tej piosenki po raz pierwszy aż sie łezka zakręciła ze wzruszenia ;]
"Ja wstawię się za tobą
i z podniesioną głową
dziękował będę, że
Pan dał mi właśnie ciebie
w radości i w potrzebie,
na lepsze i na złe"
- dla mnie to potwierdzenie słów wypowiedzinych przed księdzem w kościele :)
A mojemu Misiowi po usłyszeniu tej piosenki po raz pierwszy aż sie łezka zakręciła ze wzruszenia ;]