Widok
rozi
Czy narzekanie cos zmieni? Moim zdaniem nic a nawet pogorszy i tak beznadziejna sytuacje. Nigdy nie jest dobrze bo zawsze moze byc lepiej, i czy wogole warto przejmowac sie sie rzadem? Mnie tez to wszystko wkurza ale gdybym mial tak narzekac i sie martwic to wygladal bym jakstary pierdziel...:)
kobylka
Narzekanie może i niewiele zmieni ale na pewno przynajmniej troszeczę poprawi samopoczucie. A poza tym człowiek niezadowolony z większym prawdopodobieństwem odniesie sukces niż ktoś kto z uśmiechem przyjmuje wszystko co mu los przyniesie. A tak w ogóle to Twoja teoria się nie sprawdza, bo żona bokela nie wygląda jak stary pierdziel:))) Pozdrawiam
Kobyłka
Chrzanisz mój drogi...w d... mam Chiny i Rosję, mam dwoie córki i zależy mi by one miały co jeść, puki co mam pracę...nie wiem jak będzie jutro... Ale pocieszać się tym, że mają gorzej??? Właśnie w taki sposób do nieczego nie dojdziesz człowieku! Znam Bokela i jego żoncię, to bardzo mili ludzie, potrafiący się bawić- kiedy trzeba i narzekać- kiedy na to czas. Zamiast chrzanić bzdury również postaraj się popytać znajomych czy nie mieliby pracy dla tak fajoskich ludzi. wrrrrrrrrr. 3majcie się kochani....Co powiecie na róż??? Typowe dla blondynek...ale różowe okularki mam dziś...mrrrrrrrrrrrrr
Kobyłka
ok, masz prawo - jak wszyscy na swoją opinię, zgadzam się z tym, że ludzie uśmiechnięci, optymistyczni mają większe szanse na sukces. Wyobraź sobie jak długo jednak można się uśmiechać i być optymistą, wstając codziennie rano i szukając-biegając po urzędach, wertując gazety i internet w poszukiwaniu pracy...I tak kilka miesięcy, coraz bardziej zaniżasz swoje wymagania...po drodze kwalifikacje(cały czas pogrążając się w coraz to większe długi) Mam wykształcenie i to niezłe oraz dobrą praktykę zawodową...przeżyłam to, więc wiem o czym piszę. Więc nie chrzań mi TU Mości Panie, że dzięki uśmiechowi i optymizmowi zostaniesz biznesmenem i szczęściarzem-naprawdę można mieć i jedno i drugie a do tego (moim zdaniem rzecz najważniejszą) rozum, zdolności, wykształcenie i przebojowośc, jeśli nie można pracy znaleźć to to tracisz szybciutko te dwie pierwsze rzeczy :) i optymizm...! Tak więc użalajcie się ludziska kiedy macie na to ochotę i Ja Wam współczuję i nie będę prawiła morałów, a jeśli mi się uda(żoncia i Bokelku-powiadomiłam wszystkich znajomych dadzą znać jeśli będzie jakiś etat dla Was)to pomogę. Cmok.... Nadal różowoooooooo
Wszyscy
Wbrew temu co piszecie nie jest tak zle :
1/ w wieku 24 lat można mieć te kwalifikacje; trzeba w szkole średniej uczyć się jezyków a już od pierwszych lat w czasie stud. i wakacji trzeba poprosić o praktykę w dużym zakładzie (nawet za darmo lub z dopłatą) związanym z aktualnym kierunkiem i jeżeli jest się dobrym (dla złych nie ma miejsca ) wchodzi się powoli w jego orbitę i jest sie na 1 miejscu na liście do ewentualnego przyjęcia
2/ trzeba zmienić sposób myślenia . Nie należy patrzeć na swoje kwalifikacje w sposób bezwzględny one są wtedy i tylko wtedy warte , jeżeli ktoś ich potrzebuje tak , że opłaca mu sie za nie zapłacić , inaczej mają wartość papieru na którym ich potwierdzenie jest wydrukowane. 3/ warto też zacząć działać w jakiejś partii polit. to tu nawiązuje sie odpowiednie kontakty i tu dzieli stanowiska .
To tylko drobny % wiedzy na ten temat ale możecie mi wierzyć można wiele osiągnąc i nie tylko finansowo.
W tej dżungli można sie poruszac i to znakomicie,
wiec dzialajcie moi drodzy :) pozdrawiam was
1/ w wieku 24 lat można mieć te kwalifikacje; trzeba w szkole średniej uczyć się jezyków a już od pierwszych lat w czasie stud. i wakacji trzeba poprosić o praktykę w dużym zakładzie (nawet za darmo lub z dopłatą) związanym z aktualnym kierunkiem i jeżeli jest się dobrym (dla złych nie ma miejsca ) wchodzi się powoli w jego orbitę i jest sie na 1 miejscu na liście do ewentualnego przyjęcia
2/ trzeba zmienić sposób myślenia . Nie należy patrzeć na swoje kwalifikacje w sposób bezwzględny one są wtedy i tylko wtedy warte , jeżeli ktoś ich potrzebuje tak , że opłaca mu sie za nie zapłacić , inaczej mają wartość papieru na którym ich potwierdzenie jest wydrukowane. 3/ warto też zacząć działać w jakiejś partii polit. to tu nawiązuje sie odpowiednie kontakty i tu dzieli stanowiska .
To tylko drobny % wiedzy na ten temat ale możecie mi wierzyć można wiele osiągnąc i nie tylko finansowo.
W tej dżungli można sie poruszac i to znakomicie,
wiec dzialajcie moi drodzy :) pozdrawiam was