Widok

opinie na temat przedszkola

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są może na forum rodzice, których dzieci uczęszczają bądź uczęszczały do przedszkola nr 25 na ul. Necla lub nr 52 na ul. Krasickiego w Gdyni? Bardzo zależy mi na opinii tych przedszkoli. Z góry dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to może ktoś słyszał o tych przedszkolach?? Bardzo proszę o pomoc!
Oba przerabiałam :)

52. piękny teren, w środku też ładnie, panie ok, dużo wyjść i tzw. akcji spontan. A samo przedszkole jako instytucja to kompletna anarchia, dyr. nie ogarnia kompletnie niczego. Każdy robi co chce.

25. to takie prawdziwe przedszkole, wszyscy znają swoje miejsce, nie jest tak ładne ja to na krasickiego, ale też niczego mu nie brakuje. Niestety, nie jest się tutaj tak blisko życia przedszkola jak u sąsiadów.

Jak to mówią-nie ma domku bez ułomku.
Choise yours
Pociągnę w takim razie trochę jeszcze ten temat.

Przedszkole 52 - Czy to, że dyrektorka nie ogarnia to słyszałam już, ale czy ma to wpływ na dzieci i na sposób w jaki się nimi zajmują przedszkolanki? O akcjach też słyszałam że często są, w tym przedszkolu chyba dosyć prężnie działa tam komitet rodzicielski i podejrzewam, że dlatego jest tak dużo dodatkowych zajęć dla dzieciaków.

Przedszkole 25 - ciekawi mnie co napisałaś wszyscy znają swoje miejsce? Z tego co wiem w tym przedszkolu też jest mniej dodatkowych zajęć dla dzieci. Dodatkowo słyszałam, że zdarzyły się sytuację, że dzieci same wyszły z przedszkola bez opiek! Widziałam, faktycznie, że wchodzi się i wychodzi bez problemu nie ma żadnego dzwonka ani zabezpieczenia.

Nie ukrywa, że moje dziecko raczej zalicza się do tych energicznych, które potrzebują mieć dużo atrakcji w ciągu dnia. Wybierając przedszkole zależy mi głównie na podejściu przedszkolanek do dzieci, czy potrafią znaleźć im zajęcie, żeby chciałby wracać do przedszkola i się w nim nie nudziły oraz ewentualnie dodatkowych zajęciach z których mogłoby korzystać. Więc pod tym kątem, które byś raczej proponowała?

Ewentualnie może ktoś po moim krótkim streszczeniu sytuacji, mógłby mi polecić jakieś inne przedszkole znajdujące się w centrum Gdynia o tym na Władysława IV już słyszałam zamierzam się tam też wybrać?
tylko na władka IV są dwa. Jedno osławione głośną sprawą z pedofilem, który latami tam pracował krzywdząc dzieci i drugie to właśnie to 51.
Nie jest piękne zewnętrznie, małe i raczej kameralne, przy dość ruchliwej ulicy (to istotne przy wyjściach na plac zabaw), ale ze wspaniałą dyrektorką i w zasadzie cała obsadą nauczycielsko-wychowawczą, włączając w to intendentke i pomoce kuchenne. Świetnie przygotowywało dzieci do szkoły, a takie zadanie ma przedszkole. Mój syn był rewelacyjnie przygotowany do 1 klasy w SP18 po tym przedszkolu.
Dużo wyjść z dziećmi, zajęć, teatrzyków organizują. Panie jak prawdziwe ciocie zaangażowane, troskliwe, dawały od siebie więcej niż oczekiwano. Mamy bardzo dobre wspomnienia.
czy jest szansa na więcej informacji od Pani na temat przedszkola 51???
można na priv?
Ja mogę z tych okolic polecić przedszkole nr. 51 na Władysława IV 52.
Tych dwóch wymienionych przez Ciebie nie znam.
podbijam,
poproszę o jakieś świeże i aktualne opinie na temat przedszkola na ul. Necla i na ul.Krasickiego ( ewentualnie inne z okolicy)
:)
Witam,czy moglyby ktos podzielic sie ze mna świeżą opinia nt przedszkola 52 na Krasickiego.Planuje zapisac tam moja corke

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry