Widok

plamy od farby do wlosow :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny wiecie czy czyms mozna je wywabic albo sprawic zeby choc troszke wyblakly????? moj madry maz pomagal mi zafarbowac wlosy i 3 krople farby spadly na jego nowa koszulke :/ da sie cos z tym zrobic?????

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
spryskać lakierem do włosów zanim cokolwiek cos z tym zrobisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi z koszulki schodzi w praniu:)a zawsze mam ful farby na bluzce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no wlasnie ja wyciagnelam z prania i juz wysuszylam. niestety plama nie zeszla..a wtedy na ten lakier juz za pozno tak??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.biust.pl/pranie/usuwanie_plam.htm fajna stronka tylko o farbie do włosów nic nie ma :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
znalazłam:

"Plamy z farby do włosów

Poplamioną odzież należy przecierać wodą utlenioną z dodatkiem amoniaku, po czym dobrze wypłukać."
http://www.tipy.pl/artykul_101,jak-usunac-plamy.html

"Farby dla włosów: przetrzeć chlorkiem, płukać wodą z octem białym, potem czystą wodą. "
http://www.sklep.veronique.pl/index.php?strona=pranie

"
FARBA DO WŁOSÓW Plamę przetrzeć wodą utlenioną, dodając amoniak i dobrze wypłukać."
http://www.gotujmy.pl/sposob-na-uporczywe-plamy,artykuly,1323.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spróbuj teraz spryskać i wyprać jeszcze raz... może pomoże...
kurcze nie mam wody utlenionej... sprobuje moze z tym lakierem...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jako prezent slubny dostałam mądra książke Wszystko o sprzątaniu, także od razu sobie zajrzałam co proponują na farbe do włosów

i tak napisali

"Farba do włosów: Powodzenia!"

jesli chodzi o odplamianie barwników to rzeczywiście polecają wodę utleniona, ale żeby koszula nie straciła koloru w tym miejscu

ja jak farbuje włosy to w samym staniku :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no ja zawsze tez albo w staniku albo w jakiejs starej koszulce. no ale Tomek mial mi tylu z tylu z wlosami pomoc, wiec sie nie przebral no i chlup...farba na koszulke :( a taka fajna byla no...

Ehhh...spróbuję tej wody utlenionej ale nie wiem czy zadziała bo wczoraj wyprałam tą bluzkę :(
daj znać czy coś pomogło.
słuchajcie dziewczyny, kiedyś poplamiłam farbą do włosów moją śliczną białą sukienkę... załamka.
Ale ktoś mądry mi wtedy pomógł i po plamie nie było ani śladu :-)
w miejsce plamy trzeba lać WRZĄTEK i wszystko schodzi :-)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
spróbuj też oxy do wybawiania plam albo wanish w proszku , zrób gęstą pastę , nanieś zostaw na 2 godziny i możesz mieć nadzieję że zejdzie. Ale po moich przeżyciach wiem że nie udaje się jej usunąć. Ja mam plamę na drzwiach po tym jak przed weselem nasza świadkowa farbowała sobie włosy u nas w łazience... Nic na nią nie działa...Drzwi do odmalowania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
skad ja to znam.mam kilka ubran zafajdanych farbą i to ciemną,a ciemne nie schodza doslownie niczym:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a zna ktos moze skuteczny sposob zeby to co skapnie na skore zeszlo?ciotka mi kiedys poradzila zeby przed farbowaniem posmarowac twarz ,szyje tłustym kremem,ale niestety niewiele to dało.
Spróbuj zmywaczem do pazurów.
ja ze skóry zmywałam gąbką do demakijażu :) trzoszkę mydła, gąbka i szorujemy :) albo normalną gąbką - ale tą ostrzejszą stroną :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
najlepiej zmwa sie plynem do trwalej ondulacji, a jak sie nie ma, to spirytusem salicylowym mozna,tylko spiryt mniej skuteczny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzilomi o zmywanie ze skory =)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

do góry