Widok

płeć dziecka w 14 tygodniu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy potwierdziła się Wam płeć dziecka widoczna na usg genetycznym? Mi w 14 tyg. dr Brzóska powiedziała, że być może będzie dziewczynka. Ciekawe czy potwierdzi się na połówkowym.
Jak było u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie, nie potwierdziła :]

do 27tc miałam mieć córkę - widać na zdjęciach...

a w 27tc ukazał się siusiak :P i tak już zostało ;P
U nas się potwierdziło w pierwszej i drugiej ciąży. Usg 13 tyg - chłopak.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie chlopca stwierdzono juz w 13 tc...nie bylo watpliwosci, natomiast teraz 2 lekarzy wstrzymalo sie do polowkowego...w 20 tc stwiwrdzili corke. Podobno, dziewczynki sie dluzej ukrywaja;-)
u mnie tez 13 tydzień stwierdzono chłopca:) mam pamiątkowe zdjęcie tego usg , gdzie gołym okiem widać ,że będzie chłopak :) no i był :)
Niestety, mój lekarz mówi,ze badania ok 14 tc sa mało wiarygodne, bo wargi sromowe u dziewczynek moga byc tak duze,ze wyglądaja na usg tak samo ja siusiak u chłopców, więc on nawet nie sugeruje płci w tym terminie. Ale jak wiadoma każda z nas jest bardzo ciekawa :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
w 11 tygodniu u jednego lekarza raczej chłopiec, tydzień później w 12 tygodniu u innego lekarza chłopiec na 100% :)

ale mieli fantastyczny sprzęt, mam nawet zdjęcie z 11 tygodnia stópki i widać pięknie paluszki :)
w pierwszej ciąży od 12 tyg dziewczynka i tak tez bylo:)
w drugiej ciazy - 12 tydz. dziewczynka, 16 tydz dziecko sie zaslonilo, natomiast w 20 tyg. chlopiec. Jeszcze nie wiem co sie w koncu okaze, ale mam nadzieje, ze juz zmiany z chlopca nie bedzie:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie w 13 tyg leksrz powiedzial, ze cora i tak zostalo!
Będąc w 14 tc dowiedziałam się, że będzie chłopiec i tak się stało :)
jak już stwierdzą że chłopiec to chyba raczej się już nie zmienia, ale jak dziewczynka to słyszałam że różnie bywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie do końca jeśli chodzi o tak wczesne rokowania na temat płci, bo jak pisałam wargi sromowe dziewczynek bywała na tym etapie tak duże, iz mogą wyglądac jak siusiak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to prawda, u mnie miała być dziewczynka a był chłopak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam USG w 12 tygodniu i byl to 1 kwietnia
wyszlo, ze chlopak a potem do porodu wypinal sie pupką ;)
wiec cala ciaze przechodzilam myslac, no to bedzie chlopak albo dowcipna dziewczynka ;)

a tak naprawde to znam sporo przypadkow, ze 100% chlopak a rodzila sie dziewczynka i na odwrót wiec roznie to bywa ;)
wazne by zdrowe bylo
[url]www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia[/url]
[url]www.malgorzatajonczyk.pl[/url] image
w 14 tyg - bliźniaki - w jednym przypadku pani dr na 100% powiedziała, że dziewczynka, w drugim, że na 90% też ale jest inaczej ułożona i potwierdzi na kolejnej wizycie - w 17 tyg potwierdzone obie córcie i tak właśnie było :) dużo zależy od jakości sprzętu i doświadczenia lekarza
corcia dlugo sie chowala i dopiero w 21tc pokazala sie nasza dziewczynka a synek w 14tygodniu pokazal wszystko co ma najlepsze :-)
image[/url]
image
w 12tc stwierdzona dziewczynka i tak zostało. W drugiej ciąży ta sama lekarka 13tc chłopiec i jak na razie (30tc) tak jest a aktualne zdjęcia z usg - tzn w obecnym tygodniu - są tak wyraźne, że ja mogę stwierdzić, że chłopiec, nie da się z tego zrobić dziewczynki ;)
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Idę pod koniec stycznia na kolejną wizytę. Będzie to 17 tydzień. Ciekawe czy się potwierdzi. ;-)
Bardzo bym chciała, bo w domu mam 2 synów. ;-)
13tyg dziewczynka i się potwierdzało przy kazdym kolejnym usg...finalnie dziewczynka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry