Widok

podanie do dziekana, pomóżcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pierwszy raz piszę takie podanie, chodzi o przedłuzenie terminu złozenia pracy dyplomowej. Powiedzcie czy sformułowanie "prośbę motywuję obowiązkami wynikającymi z urodzenia dziecka" jest poprawne? Brzmi jak dla mnie trochę kanciasto. I czy powinnam do podania dołączyć jakiś dokument potwierdzający urodzenie dziecka?
Niestety nie mogę się zapytać w sekretariacie szkoły, bo tam teraz remont i nikt nie odbiera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam jeszcze termin do konca pazdziernika ;)

a to 900 zl to na administracji... ja tez pisalam podanie o umozenie oplaty wlacznie ze wszystkimi papierami i niestety mi nie umozyli :(
napisz podanie, określ datę do której zobowiązujesz się złożyć pracę, dołącz ksero aktu urodzenia i zaznacz na podaniu że prosisz o przedłużenie bez opłat,
każdy dziekan może podjąć decyzję nieco wychodzącą po za ramy regulaminu (oczywiście w granicach rozsądku), jaką decyzję podejmie zależy tylko od niego jako od człowieka, na twoim miejscu poprosiłabym o wsparcie panią z dziekanatu, chodzi o to żeby zwróciła uwagę dziekanowi na okoliczności, po pierwsze faceci nie zawsze zdają sobie sprawę z trudów macierzyństwa - szczególnie pracownicy naukowi, po drugie dziekan bardzo często ma schemat odpowiedzi na dany typ podań i nie zawsze czyta dokładnie co napisano,
to są moje rady jako byłego pracownika jednej z wymienionych tu uczelni :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Niestety moja uczelnia jest w Łodzi więc chodzenia z dzieckiem wolałabym uniknąć.
na PG jest od tego roku rozporzadzenie rektora ze jest oplata 500zl za nie zlozenie pracy w terminie (tj do konca wrzesnia roku w ktorym sie otrzymalo absolutorium)

kazdy wydzial ma inne zasady-na FTiMSie od zlozenia pracy masz 3 miesiace na obrone

to uzasadnienie co napisalas moze byc, najlepiej przejedz sie do dziekana z dzieckiem na reku:)
dzwoniłam właśnie do koleżanki z roku, która powiedziała mi ,ze u nas na uczelni za opóźnienie oddania pracy płaci się 1500zł!!!
ja wiem , że lepiej określić sobie samemu jakiś realny dla Ciebie termin oddania pracy. wtedy lepiej patrzą na jakiekolwiek podanie.
a pozatym to jest większa mobilizacja.
ja składałam na PG na chemicznym i lepiej było jak sama określiłam termin, bo mógł za mnie to zrobić dziekan, ale już według swojego "widzimisię"
ja musiałam co miesiąc podanie dowozić, skończyłam studia w czerwcu 2009, broniłam się w styczniu 2010. Ale pracę miałam już gotową jakoś na początku listopada, po prostu komisji nie pasowało i obrona mogła być dopiero w styczniu...
900zł?! a po jakim czasie od terminu oddałaś? ;)
na Ug musialam zaplacic 900 zl. ale nie bylo problemu
na ZiE PG przedłużają bodajże o miesiąc, aby nie płacić 500zł, a tak to można oddać pracę do roku po skończeniu studiów
A wiesz moze jeszcze czy są jakieś określone odgórnie terminy przedłużeń tzn np o semestr bądź do końca roku kalendarzowego?
Super, to właśnie chciałam wiedzieć, pewnie na wszystkich uczelniach są podobne zasady.
Moim zdaniem brzmi ok ;)
Ja musiałam dołączyć akt urodzenia dziecka (UG)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry