Widok
podanie do dziekana, pomóżcie
Pierwszy raz piszę takie podanie, chodzi o przedłuzenie terminu złozenia pracy dyplomowej. Powiedzcie czy sformułowanie "prośbę motywuję obowiązkami wynikającymi z urodzenia dziecka" jest poprawne? Brzmi jak dla mnie trochę kanciasto. I czy powinnam do podania dołączyć jakiś dokument potwierdzający urodzenie dziecka?
Niestety nie mogę się zapytać w sekretariacie szkoły, bo tam teraz remont i nikt nie odbiera.
Niestety nie mogę się zapytać w sekretariacie szkoły, bo tam teraz remont i nikt nie odbiera.
ja wiem , że lepiej określić sobie samemu jakiś realny dla Ciebie termin oddania pracy. wtedy lepiej patrzą na jakiekolwiek podanie.
a pozatym to jest większa mobilizacja.
ja składałam na PG na chemicznym i lepiej było jak sama określiłam termin, bo mógł za mnie to zrobić dziekan, ale już według swojego "widzimisię"
a pozatym to jest większa mobilizacja.
ja składałam na PG na chemicznym i lepiej było jak sama określiłam termin, bo mógł za mnie to zrobić dziekan, ale już według swojego "widzimisię"
na PG jest od tego roku rozporzadzenie rektora ze jest oplata 500zl za nie zlozenie pracy w terminie (tj do konca wrzesnia roku w ktorym sie otrzymalo absolutorium)
kazdy wydzial ma inne zasady-na FTiMSie od zlozenia pracy masz 3 miesiace na obrone
to uzasadnienie co napisalas moze byc, najlepiej przejedz sie do dziekana z dzieckiem na reku:)
kazdy wydzial ma inne zasady-na FTiMSie od zlozenia pracy masz 3 miesiace na obrone
to uzasadnienie co napisalas moze byc, najlepiej przejedz sie do dziekana z dzieckiem na reku:)
napisz podanie, określ datę do której zobowiązujesz się złożyć pracę, dołącz ksero aktu urodzenia i zaznacz na podaniu że prosisz o przedłużenie bez opłat,
każdy dziekan może podjąć decyzję nieco wychodzącą po za ramy regulaminu (oczywiście w granicach rozsądku), jaką decyzję podejmie zależy tylko od niego jako od człowieka, na twoim miejscu poprosiłabym o wsparcie panią z dziekanatu, chodzi o to żeby zwróciła uwagę dziekanowi na okoliczności, po pierwsze faceci nie zawsze zdają sobie sprawę z trudów macierzyństwa - szczególnie pracownicy naukowi, po drugie dziekan bardzo często ma schemat odpowiedzi na dany typ podań i nie zawsze czyta dokładnie co napisano,
to są moje rady jako byłego pracownika jednej z wymienionych tu uczelni :)
każdy dziekan może podjąć decyzję nieco wychodzącą po za ramy regulaminu (oczywiście w granicach rozsądku), jaką decyzję podejmie zależy tylko od niego jako od człowieka, na twoim miejscu poprosiłabym o wsparcie panią z dziekanatu, chodzi o to żeby zwróciła uwagę dziekanowi na okoliczności, po pierwsze faceci nie zawsze zdają sobie sprawę z trudów macierzyństwa - szczególnie pracownicy naukowi, po drugie dziekan bardzo często ma schemat odpowiedzi na dany typ podań i nie zawsze czyta dokładnie co napisano,
to są moje rady jako byłego pracownika jednej z wymienionych tu uczelni :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ