Widok

podanie do dziekana, pomóżcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pierwszy raz piszę takie podanie, chodzi o przedłuzenie terminu złozenia pracy dyplomowej. Powiedzcie czy sformułowanie "prośbę motywuję obowiązkami wynikającymi z urodzenia dziecka" jest poprawne? Brzmi jak dla mnie trochę kanciasto. I czy powinnam do podania dołączyć jakiś dokument potwierdzający urodzenie dziecka?
Niestety nie mogę się zapytać w sekretariacie szkoły, bo tam teraz remont i nikt nie odbiera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam jeszcze termin do konca pazdziernika ;)

a to 900 zl to na administracji... ja tez pisalam podanie o umozenie oplaty wlacznie ze wszystkimi papierami i niestety mi nie umozyli :(
napisz podanie, określ datę do której zobowiązujesz się złożyć pracę, dołącz ksero aktu urodzenia i zaznacz na podaniu że prosisz o przedłużenie bez opłat,
każdy dziekan może podjąć decyzję nieco wychodzącą po za ramy regulaminu (oczywiście w granicach rozsądku), jaką decyzję podejmie zależy tylko od niego jako od człowieka, na twoim miejscu poprosiłabym o wsparcie panią z dziekanatu, chodzi o to żeby zwróciła uwagę dziekanowi na okoliczności, po pierwsze faceci nie zawsze zdają sobie sprawę z trudów macierzyństwa - szczególnie pracownicy naukowi, po drugie dziekan bardzo często ma schemat odpowiedzi na dany typ podań i nie zawsze czyta dokładnie co napisano,
to są moje rady jako byłego pracownika jednej z wymienionych tu uczelni :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Niestety moja uczelnia jest w Łodzi więc chodzenia z dzieckiem wolałabym uniknąć.
na PG jest od tego roku rozporzadzenie rektora ze jest oplata 500zl za nie zlozenie pracy w terminie (tj do konca wrzesnia roku w ktorym sie otrzymalo absolutorium)

kazdy wydzial ma inne zasady-na FTiMSie od zlozenia pracy masz 3 miesiace na obrone

to uzasadnienie co napisalas moze byc, najlepiej przejedz sie do dziekana z dzieckiem na reku:)
dzwoniłam właśnie do koleżanki z roku, która powiedziała mi ,ze u nas na uczelni za opóźnienie oddania pracy płaci się 1500zł!!!
ja wiem , że lepiej określić sobie samemu jakiś realny dla Ciebie termin oddania pracy. wtedy lepiej patrzą na jakiekolwiek podanie.
a pozatym to jest większa mobilizacja.
ja składałam na PG na chemicznym i lepiej było jak sama określiłam termin, bo mógł za mnie to zrobić dziekan, ale już według swojego "widzimisię"
ja musiałam co miesiąc podanie dowozić, skończyłam studia w czerwcu 2009, broniłam się w styczniu 2010. Ale pracę miałam już gotową jakoś na początku listopada, po prostu komisji nie pasowało i obrona mogła być dopiero w styczniu...
900zł?! a po jakim czasie od terminu oddałaś? ;)
na Ug musialam zaplacic 900 zl. ale nie bylo problemu
na ZiE PG przedłużają bodajże o miesiąc, aby nie płacić 500zł, a tak to można oddać pracę do roku po skończeniu studiów
A wiesz moze jeszcze czy są jakieś określone odgórnie terminy przedłużeń tzn np o semestr bądź do końca roku kalendarzowego?
Super, to właśnie chciałam wiedzieć, pewnie na wszystkich uczelniach są podobne zasady.
Moim zdaniem brzmi ok ;)
Ja musiałam dołączyć akt urodzenia dziecka (UG)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry