Widok
podkłady
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)
ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..
poradźcie coś, babeczki:)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)
ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..
poradźcie coś, babeczki:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
A istnieje takie cudo, jak podkład matujący (do cery mieszanej, więc najbardziej zależy mi na matowieniu, ale też żeby nie wysuszał policzków), hipoalergiczny, bardzo delikatnie kryjący - raczej rozświetlający?
A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?
Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?
Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
mam cere mieszana ze sklonnoscia do tradziku wieku dojrzałego-he. Uzywam kremu z La Roche-Posay -Effaclar K - na to podklad L Oreal -true match - jest rewelacyjny bo kryje niedoskonalosci ,zlewa sie z cera i nie ma sie uczucia "maski" na twarzy :) .Jestem alergikiem i nie wszystko moge ,ale to jest ok
no właśnie dermablend za bardzo widać na mojej twarzy... nie mam zbyt wiele do "ukrycia" - cerę mam ładną,ale chciałabym czasem nadac jej lepszy koloryt, rozświetlić...tymczasem każdy podkład, jaki próbuję stosować, jest widoczny na mojej twarzy i wygląda według mnie nienaturalnie. Poza tym powiedzcie jak dobieracie kolor podkładu? ma być odrobinę jaśniejszy od odcienia cery? Chyba w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia:) A może lepiej jest kupic po prostu puder rozświetlający i stosowac go bezpośrednio na buźkę?
:)
:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
Ja polecam super lekki Maqui Mat firmy Lancome! Jest rewelacyjny, nie robi maski i super sie dopasowuje do karnacji. Kosztuje od 110 do 135 pln w zaleznosci od perfumerii. Najdrozej jest w Douglas-ie...
Mozna poprosic o wytapetowanie;) w Sephorze, warto, bo cena nie jest niska. Zapewniam super efekt:)
Mozna poprosic o wytapetowanie;) w Sephorze, warto, bo cena nie jest niska. Zapewniam super efekt:)
Ja dalej szukam tego idealnego...
Zawsze jest tak, że na początku jestem zachwycona, ale po paru razach wychodzą minusy...
Ja chcę czegoś, co jest lekkie, łatwo sie rozprowadza, nie gromadzi w porach, nie spływa, stapia się kiolorystycznie ze skórą, kryje niedoskonałości, nie "rusza się" podczas uśmiechu, nie podkreśla skórek, nie wysusza...
JEST COŚ TAKIEGO????
Jak narazie najlepszy z przetetsowanych to colorstay z revlonu, ale niestety wysusza i się ściera - bez względu na rodzaj użytego kremu...
Zawsze jest tak, że na początku jestem zachwycona, ale po paru razach wychodzą minusy...
Ja chcę czegoś, co jest lekkie, łatwo sie rozprowadza, nie gromadzi w porach, nie spływa, stapia się kiolorystycznie ze skórą, kryje niedoskonałości, nie "rusza się" podczas uśmiechu, nie podkreśla skórek, nie wysusza...
JEST COŚ TAKIEGO????
Jak narazie najlepszy z przetetsowanych to colorstay z revlonu, ale niestety wysusza i się ściera - bez względu na rodzaj użytego kremu...
na pewno sa w sephorze.....ale cena tez mnie interesuje i czy lepszy niz la roche posay unifiance....ps beatko ja polecam unifiance-ładnie kryje,nie blokuje porów nie nawarstwia sie w zadnym miejscu ,wyrównuje koloryt ...tak zlewa sie ze skóra ze jest niewidoczny nawet z bliska nie daje sie zauwazyc ze masz na twazrzy podkład:)
No dobra :)
Kupiłam unifiance fluid, kolor 23
R E W E L A C J A
Minusik za to, ze mało kryje, ale mam dobre korektory z vichy i artdeco, więc na drobne niespodzianki ewentualne przygotowana jestem.
Poza tym - prawdziwe cudo
Do kompletu dokupiłam effaclar a.i. - co faktycznie przynosi ulgę :)
I nawet krem mam fajny :) Dostałam optimals radiance fluid z oriflame i jestem pod wrażeniem jego słodkiego zapachu i leciutkiej konsystencji.
Kupiłam unifiance fluid, kolor 23
R E W E L A C J A
Minusik za to, ze mało kryje, ale mam dobre korektory z vichy i artdeco, więc na drobne niespodzianki ewentualne przygotowana jestem.
Poza tym - prawdziwe cudo
Do kompletu dokupiłam effaclar a.i. - co faktycznie przynosi ulgę :)
I nawet krem mam fajny :) Dostałam optimals radiance fluid z oriflame i jestem pod wrażeniem jego słodkiego zapachu i leciutkiej konsystencji.
Ja K nie chciałam, bo na moją skórę chyba zbyt drastyczny :)
Za to dostanę nawilżający iwostin :) :) :)
Może teraz, po wydaniu kasy na parę dobrych kosmetyków, moja skóra wróci w końcu do stanu przed zmianą tabletek :) :) :)
A jak clinique smooth coś tam? :) :) :)
Byłam w douglasie, ale po spróbowaniu doszłam do wniosku, że nie będzie mi się podobał na dłuższą metę (konsystencja) Co dziwne również babeczka z douglasa odradzała go, mówiła, że się ciężko rozprowadza.. Nie wiem, w czym rzecz, ale rzadko się spotykam z opiniami ekspedientek, że coś jest ble :)
Za to dostanę nawilżający iwostin :) :) :)
Może teraz, po wydaniu kasy na parę dobrych kosmetyków, moja skóra wróci w końcu do stanu przed zmianą tabletek :) :) :)
A jak clinique smooth coś tam? :) :) :)
Byłam w douglasie, ale po spróbowaniu doszłam do wniosku, że nie będzie mi się podobał na dłuższą metę (konsystencja) Co dziwne również babeczka z douglasa odradzała go, mówiła, że się ciężko rozprowadza.. Nie wiem, w czym rzecz, ale rzadko się spotykam z opiniami ekspedientek, że coś jest ble :)
Witam
Polećcie proszę jakiś podkład, który nadaje się do cery tłustej i mieszanej, nie zapycha, dobrze kryje i przede wszystkim będzie matowy.
Próbowałam już "tysiące" podkładów i ręce opadają. Albo za płynny i źle kryje, albo kolory nie takie, albo zlewają się po chwili.
Aktualnie stosuję Loreal Infallible i odpowiada mi konsystencja, ale kolor niestety nie...
Słyszałam o Catrice true skin https://www.cocolita.pl/catrice-true-skin ale nie jestem przekonana czy będzie odpowiedni dla mojej cery ze względu na płynną konsystencję i ponoć zapycha pory. Revlon jest ciężkim podkładem.
Dziękuję z góry za odpowiedzi
Polećcie proszę jakiś podkład, który nadaje się do cery tłustej i mieszanej, nie zapycha, dobrze kryje i przede wszystkim będzie matowy.
Próbowałam już "tysiące" podkładów i ręce opadają. Albo za płynny i źle kryje, albo kolory nie takie, albo zlewają się po chwili.
Aktualnie stosuję Loreal Infallible i odpowiada mi konsystencja, ale kolor niestety nie...
Słyszałam o Catrice true skin https://www.cocolita.pl/catrice-true-skin ale nie jestem przekonana czy będzie odpowiedni dla mojej cery ze względu na płynną konsystencję i ponoć zapycha pory. Revlon jest ciężkim podkładem.
Dziękuję z góry za odpowiedzi