Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam
Polećcie proszę jakiś podkład, który nadaje się do cery tłustej i mieszanej, nie zapycha, dobrze kryje i przede wszystkim będzie matowy.
Próbowałam już "tysiące" podkładów i ręce opadają. Albo za płynny i źle kryje, albo kolory nie takie, albo zlewają się po chwili.
Aktualnie stosuję Loreal Infallible i odpowiada mi konsystencja, ale kolor niestety nie...
Słyszałam o Catrice true skin https://www.cocolita.pl/catrice-true-skin ale nie jestem przekonana czy będzie odpowiedni dla mojej cery ze względu na płynną konsystencję i ponoć zapycha pory. Revlon jest ciężkim podkładem.
Dziękuję z góry za odpowiedzi
oj...kazdemu co innego pasuje po prostu...dla mnie jest rewelacyjny, najlepiej się rozprowadza ze wszystkich podkładów jakie miałam, no może oprócz Chanel ;)
jest leciutki, po prostu cudowny

to teraz tym bardziej się dziwię, że nie wypowiadała sie o nim dobrze :)

no cóż...wg mnie rozprowadza się idealnie, żadnych smug, grudek itp. maznę łapką i mam ładną paszczę

Ja K nie chciałam, bo na moją skórę chyba zbyt drastyczny :)
Za to dostanę nawilżający iwostin :) :) :)

Może teraz, po wydaniu kasy na parę dobrych kosmetyków, moja skóra wróci w końcu do stanu przed zmianą tabletek :) :) :)

A jak clinique smooth coś tam? :) :) :)
Byłam w douglasie, ale po spróbowaniu doszłam do wniosku, że nie będzie mi się podobał na dłuższą metę (konsystencja) Co dziwne również babeczka z douglasa odradzała go, mówiła, że się ciężko rozprowadza.. Nie wiem, w czym rzecz, ale rzadko się spotykam z opiniami ekspedientek, że coś jest ble :)

nooo ja też ostatnio zaopatrzyłam się w Effaclar K i Hydraphase ;)

No dobra :)

Kupiłam unifiance fluid, kolor 23
R E W E L A C J A

Minusik za to, ze mało kryje, ale mam dobre korektory z vichy i artdeco, więc na drobne niespodzianki ewentualne przygotowana jestem.
Poza tym - prawdziwe cudo

Do kompletu dokupiłam effaclar a.i. - co faktycznie przynosi ulgę :)

I nawet krem mam fajny :) Dostałam optimals radiance fluid z oriflame i jestem pod wrażeniem jego słodkiego zapachu i leciutkiej konsystencji.

jesli chodzi o unifinace to tak:
fluid-tłusta,mieszana,normalna
emulsja-kazdy rodzaj cery
krem-skóra sucha
kamuflaz-niby kazdy,ale mocno wysuszaja wiec nie polecam do suchej
ależ się długi i ciekawy wątek zrobił:) aż się pogubiłam...
podkład w kremie, emulsja, muss, podkład w kamieniu...kamuflaże....ech:)
i kto mi powie co jest do czego? tzn.co się jak i do jakiej cery stosuje?....

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
3:) fluid,emulsja i krem:)....to podkłady...sa tez kamuflaz,pudry w kamieniu itp itd
z Unifiance są 2 rodzaje podkładu:
fluid o lekkiej konsystencji do skóry tłustej i mieszanej
krem o gęstszej konsystencji do skóry suchej

:) no ja też nie wiem, jeszcze nie byłam w aptece, ale się dowiem ;)

fluid z tego co mi wiadomo jest tylko do skóry normalnej i mieszanej...i z tego co wiem nie ma fluidu unifiance la roche posay do skóry suchej...ewentualnie jakiś podkład w kremie...aczkolwiek nie wiem
na wizaz.pl znalazłam opinie o dwóch :) jedne dla cery suchej, drugi dla tłustej :) opinie się różnią, dlatego pytam, jaki :) :) :)

fluid:)ja mam dośc jasna cere wiec mam 23:)rewelacja cena około 60 zł wiec nie koszmar a jest bardzo wydajny dzieki "wodnej" konsystencji
Ps.Monia, a który dokładnie unifiance?

MOnia, byłam dzisiaj w douglasie, ten Skin Smoother kosztuje ok.100zł.
Ale nie znalazłam idealnego dla mnie odcienia :) Chciałam próbkę, żeby dokładnie sprawdzić na twarzy, ale im się skończyły pudełeczka i w marcu mam przyjść ;) Albo poszukać gdzieś indziej.

na pewno sa w sephorze.....ale cena tez mnie interesuje i czy lepszy niz la roche posay unifiance....ps beatko ja polecam unifiance-ładnie kryje,nie blokuje porów nie nawarstwia sie w zadnym miejscu ,wyrównuje koloryt ...tak zlewa sie ze skóra ze jest niewidoczny nawet z bliska nie daje sie zauwazyc ze masz na twazrzy podkład:)
to cuda się zdarzają?
A ile kosztował? I w jakiej "perfumerii" kupiłaś? Pewnie clinique nie ma wszędzie :)

beata.tr ja mam taki podkład jaki opisałaś :)
skin smoother z Clinique
delikatny, łatwo się rozprowadza i na skórze tworzy taką delikatną powłokę-boski

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry