Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chcialam Ci polecić właśnie Dermablend;-)))...ale doczytałam do końca;-)
dla mnie jest chyba najlepszy;-)))
podobno Soraya też są dobre...

Ania D
A istnieje takie cudo, jak podkład matujący (do cery mieszanej, więc najbardziej zależy mi na matowieniu, ale też żeby nie wysuszał policzków), hipoalergiczny, bardzo delikatnie kryjący - raczej rozświetlający?

A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?

Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
mam cere mieszana ze sklonnoscia do tradziku wieku dojrzałego-he. Uzywam kremu z La Roche-Posay -Effaclar K - na to podklad L Oreal -true match - jest rewelacyjny bo kryje niedoskonalosci ,zlewa sie z cera i nie ma sie uczucia "maski" na twarzy :) .Jestem alergikiem i nie wszystko moge ,ale to jest ok

Vichy NORMATEINT
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no właśnie dermablend za bardzo widać na mojej twarzy... nie mam zbyt wiele do "ukrycia" - cerę mam ładną,ale chciałabym czasem nadac jej lepszy koloryt, rozświetlić...tymczasem każdy podkład, jaki próbuję stosować, jest widoczny na mojej twarzy i wygląda według mnie nienaturalnie. Poza tym powiedzcie jak dobieracie kolor podkładu? ma być odrobinę jaśniejszy od odcienia cery? Chyba w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia:) A może lepiej jest kupic po prostu puder rozświetlający i stosowac go bezpośrednio na buźkę?
:)

zeby dobrze dobrac podkład sprawdza sie na twarzy :patrzac po skosie usta -broda -pomiedzy ustami ,a broda naklada sie delikatnie podkład i jezeli nie widac zbyt wielkiej roznicy -jest ok. - kiedys sprawadzano na nadgarstku,ale nie jest to dobry sposob

ja polecam Estee Lauder- double wear (nie ma efektu maski, super kryje i utrzymuje sie 12 h), wez probke z Douglasa lub Sephory

Ja tez polecam Estee Lauder - dobrze sie rozprowadza, dobrze kryje, nie robi 'maski' - nigdy nie mialam lepszego podkladu. Tylko ta cena... :(
Joanka, jeżeli chcesz coś tańszego, to ja polecam Isa Dorę nawilżającą lub Lumene Hydrodrops. Są lekkie i prawie transparentne :) ładnie rozświtlają. A cena poniżej 50 zł.

Ja mam na zmianę używam oba, a jeżeli trzeba coś ukryć to punktowo używam właśnie vichy dermablend lub Camouflage Art Deco

dziekuje dziwczyny:) rzeczywiscie, mogę poprosic o próbki i wypróbowac w odmu...
A jaka jest cena tego podkładu Este Lauder?

witam
ja mam teraz podkład astor ten co reklamowała ostatnio Anna Przybylska i jestem zadowolona i cena też w sumie zadowolająca bo 32 zł
Rina napisał(a):

> Vichy NORMATEINT

Polecam, jest świetny.
ok. 135 zł :)

kupiłam wczoraj podkłąd Clinique ale musiałabym sprawdzić jaki dokładnie ;)
zobaczymy jak będzie się sprawował

moim zdaniem na codzien fajny jest loreal translucide, z drobinkami rozswietlającymi. mi bardzo odpowiada mimo, że mam suchą cerę i wiele podkładów sie nie sprawdza, a o puff mogę w ogóle zapomnieć...

pewna dziewczyna napisał(a):

> Rina napisał(a):
>
> > Vichy NORMATEINT
>
> Polecam, jest świetny.

Coś mi się podybało. ;)
Używam VICHY Aera Teint matującego (odcień idealnie dopasowany do mojej karnacji - moyen sand; nie postarzam się ciemnymi).
Ja używam LA ROCHE-POSAY TOLERIANE i jestem bardzo zadowolona. Jeste własnie do skóry wrażliwej. U mnie w aptece kosztuje 53zł.
ja teraz używam La Roche Posay Unifiance fluid-jest boski
ale do jutra zaczynam Clinique Skin Smoother :)

Apteczne kosmetyki są ql! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry