Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chcialam Ci polecić właśnie Dermablend;-)))...ale doczytałam do końca;-)
dla mnie jest chyba najlepszy;-)))
podobno Soraya też są dobre...

Ania D
A istnieje takie cudo, jak podkład matujący (do cery mieszanej, więc najbardziej zależy mi na matowieniu, ale też żeby nie wysuszał policzków), hipoalergiczny, bardzo delikatnie kryjący - raczej rozświetlający?

A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?

Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
mam cere mieszana ze sklonnoscia do tradziku wieku dojrzałego-he. Uzywam kremu z La Roche-Posay -Effaclar K - na to podklad L Oreal -true match - jest rewelacyjny bo kryje niedoskonalosci ,zlewa sie z cera i nie ma sie uczucia "maski" na twarzy :) .Jestem alergikiem i nie wszystko moge ,ale to jest ok

image
Vichy NORMATEINT
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no właśnie dermablend za bardzo widać na mojej twarzy... nie mam zbyt wiele do "ukrycia" - cerę mam ładną,ale chciałabym czasem nadac jej lepszy koloryt, rozświetlić...tymczasem każdy podkład, jaki próbuję stosować, jest widoczny na mojej twarzy i wygląda według mnie nienaturalnie. Poza tym powiedzcie jak dobieracie kolor podkładu? ma być odrobinę jaśniejszy od odcienia cery? Chyba w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia:) A może lepiej jest kupic po prostu puder rozświetlający i stosowac go bezpośrednio na buźkę?
:)

zeby dobrze dobrac podkład sprawdza sie na twarzy :patrzac po skosie usta -broda -pomiedzy ustami ,a broda naklada sie delikatnie podkład i jezeli nie widac zbyt wielkiej roznicy -jest ok. - kiedys sprawadzano na nadgarstku,ale nie jest to dobry sposob

image
ja polecam Estee Lauder- double wear (nie ma efektu maski, super kryje i utrzymuje sie 12 h), wez probke z Douglasa lub Sephory

Ja tez polecam Estee Lauder - dobrze sie rozprowadza, dobrze kryje, nie robi 'maski' - nigdy nie mialam lepszego podkladu. Tylko ta cena... :(
Joanka, jeżeli chcesz coś tańszego, to ja polecam Isa Dorę nawilżającą lub Lumene Hydrodrops. Są lekkie i prawie transparentne :) ładnie rozświtlają. A cena poniżej 50 zł.

Ja mam na zmianę używam oba, a jeżeli trzeba coś ukryć to punktowo używam właśnie vichy dermablend lub Camouflage Art Deco

dziekuje dziwczyny:) rzeczywiscie, mogę poprosic o próbki i wypróbowac w odmu...
A jaka jest cena tego podkładu Este Lauder?

witam
ja mam teraz podkład astor ten co reklamowała ostatnio Anna Przybylska i jestem zadowolona i cena też w sumie zadowolająca bo 32 zł
ok. 135 zł :)

Rina napisał(a):

> Vichy NORMATEINT

Polecam, jest świetny.
kupiłam wczoraj podkłąd Clinique ale musiałabym sprawdzić jaki dokładnie ;)
zobaczymy jak będzie się sprawował

image
image
moim zdaniem na codzien fajny jest loreal translucide, z drobinkami rozswietlającymi. mi bardzo odpowiada mimo, że mam suchą cerę i wiele podkładów sie nie sprawdza, a o puff mogę w ogóle zapomnieć...

image
image
pewna dziewczyna napisał(a):

> Rina napisał(a):
>
> > Vichy NORMATEINT
>
> Polecam, jest świetny.

Coś mi się podybało. ;)
Używam VICHY Aera Teint matującego (odcień idealnie dopasowany do mojej karnacji - moyen sand; nie postarzam się ciemnymi).
Ja używam LA ROCHE-POSAY TOLERIANE i jestem bardzo zadowolona. Jeste własnie do skóry wrażliwej. U mnie w aptece kosztuje 53zł.
ja teraz używam La Roche Posay Unifiance fluid-jest boski
ale do jutra zaczynam Clinique Skin Smoother :)

image
image
Apteczne kosmetyki są ql! :)
Avon calm effect lub lirene, sa tanie i dobre bynajmniej dla mnie, nie ma efektu maski i nie sa za bardzo kryjące ale nadaja skórze ładny koloryt. mam wybredna cere ale oba moja skóra toleruje. soraya odradzam- uczula. no chyba ze szukasz czegos z gornej półki :-)
właściwie,to nie szukam czegoś "z górnej półki", tylko zależy mi na wysokiej jakości podkładu - i wierzę,że znajdę taki w granicach 100zł...:)
DZiekuję za wszystkie podpowiedzi, będę teraz miała w czym wybierać - nie ma to jak forum;)

Ja polecam super lekki Maqui Mat firmy Lancome! Jest rewelacyjny, nie robi maski i super sie dopasowuje do karnacji. Kosztuje od 110 do 135 pln w zaleznosci od perfumerii. Najdrozej jest w Douglas-ie...
Mozna poprosic o wytapetowanie;) w Sephorze, warto, bo cena nie jest niska. Zapewniam super efekt:)

image
miałam go...niezły jest :)

image
image
MOże ktoś się jeszcze podzieli informacjami :)

dla ,nie najlepszy jest Max Factor Hyper Smoth, kolor Toffee
ale coś go oststnio nie widuję na allegro, a żeby w sklepie kupić to mnie nie stać.... :(

Ja dalej szukam tego idealnego...
Zawsze jest tak, że na początku jestem zachwycona, ale po paru razach wychodzą minusy...

Ja chcę czegoś, co jest lekkie, łatwo sie rozprowadza, nie gromadzi w porach, nie spływa, stapia się kiolorystycznie ze skórą, kryje niedoskonałości, nie "rusza się" podczas uśmiechu, nie podkreśla skórek, nie wysusza...
JEST COŚ TAKIEGO????

Jak narazie najlepszy z przetetsowanych to colorstay z revlonu, ale niestety wysusza i się ściera - bez względu na rodzaj użytego kremu...

Ja tez uzywam REVLON i jestem zadowolona
poza tym, że ciężko go zmyć :/

image
image
Mi przy żelu peelingującycm nivea visage young łatwo się poddaje i znika :)

beata.tr ja mam taki podkład jaki opisałaś :)
skin smoother z Clinique
delikatny, łatwo się rozprowadza i na skórze tworzy taką delikatną powłokę-boski

image
image
to cuda się zdarzają?
A ile kosztował? I w jakiej "perfumerii" kupiłaś? Pewnie clinique nie ma wszędzie :)

na pewno sa w sephorze.....ale cena tez mnie interesuje i czy lepszy niz la roche posay unifiance....ps beatko ja polecam unifiance-ładnie kryje,nie blokuje porów nie nawarstwia sie w zadnym miejscu ,wyrównuje koloryt ...tak zlewa sie ze skóra ze jest niewidoczny nawet z bliska nie daje sie zauwazyc ze masz na twazrzy podkład:)
MOnia, byłam dzisiaj w douglasie, ten Skin Smoother kosztuje ok.100zł.
Ale nie znalazłam idealnego dla mnie odcienia :) Chciałam próbkę, żeby dokładnie sprawdzić na twarzy, ale im się skończyły pudełeczka i w marcu mam przyjść ;) Albo poszukać gdzieś indziej.

Ps.Monia, a który dokładnie unifiance?

fluid:)ja mam dośc jasna cere wiec mam 23:)rewelacja cena około 60 zł wiec nie koszmar a jest bardzo wydajny dzieki "wodnej" konsystencji
na wizaz.pl znalazłam opinie o dwóch :) jedne dla cery suchej, drugi dla tłustej :) opinie się różnią, dlatego pytam, jaki :) :) :)

fluid z tego co mi wiadomo jest tylko do skóry normalnej i mieszanej...i z tego co wiem nie ma fluidu unifiance la roche posay do skóry suchej...ewentualnie jakiś podkład w kremie...aczkolwiek nie wiem
:) no ja też nie wiem, jeszcze nie byłam w aptece, ale się dowiem ;)

z Unifiance są 2 rodzaje podkładu:
fluid o lekkiej konsystencji do skóry tłustej i mieszanej
krem o gęstszej konsystencji do skóry suchej

image
image
3:) fluid,emulsja i krem:)....to podkłady...sa tez kamuflaz,pudry w kamieniu itp itd
ależ się długi i ciekawy wątek zrobił:) aż się pogubiłam...
podkład w kremie, emulsja, muss, podkład w kamieniu...kamuflaże....ech:)
i kto mi powie co jest do czego? tzn.co się jak i do jakiej cery stosuje?....

jesli chodzi o unifinace to tak:
fluid-tłusta,mieszana,normalna
emulsja-kazdy rodzaj cery
krem-skóra sucha
kamuflaz-niby kazdy,ale mocno wysuszaja wiec nie polecam do suchej
No dobra :)

Kupiłam unifiance fluid, kolor 23
R E W E L A C J A

Minusik za to, ze mało kryje, ale mam dobre korektory z vichy i artdeco, więc na drobne niespodzianki ewentualne przygotowana jestem.
Poza tym - prawdziwe cudo

Do kompletu dokupiłam effaclar a.i. - co faktycznie przynosi ulgę :)

I nawet krem mam fajny :) Dostałam optimals radiance fluid z oriflame i jestem pod wrażeniem jego słodkiego zapachu i leciutkiej konsystencji.

nooo ja też ostatnio zaopatrzyłam się w Effaclar K i Hydraphase ;)

image
image
Ja K nie chciałam, bo na moją skórę chyba zbyt drastyczny :)
Za to dostanę nawilżający iwostin :) :) :)

Może teraz, po wydaniu kasy na parę dobrych kosmetyków, moja skóra wróci w końcu do stanu przed zmianą tabletek :) :) :)

A jak clinique smooth coś tam? :) :) :)
Byłam w douglasie, ale po spróbowaniu doszłam do wniosku, że nie będzie mi się podobał na dłuższą metę (konsystencja) Co dziwne również babeczka z douglasa odradzała go, mówiła, że się ciężko rozprowadza.. Nie wiem, w czym rzecz, ale rzadko się spotykam z opiniami ekspedientek, że coś jest ble :)

no cóż...wg mnie rozprowadza się idealnie, żadnych smug, grudek itp. maznę łapką i mam ładną paszczę

image
image
to teraz tym bardziej się dziwię, że nie wypowiadała sie o nim dobrze :)

oj...kazdemu co innego pasuje po prostu...dla mnie jest rewelacyjny, najlepiej się rozprowadza ze wszystkich podkładów jakie miałam, no może oprócz Chanel ;)
jest leciutki, po prostu cudowny

image
image

Witam
Polećcie proszę jakiś podkład, który nadaje się do cery tłustej i mieszanej, nie zapycha, dobrze kryje i przede wszystkim będzie matowy.
Próbowałam już "tysiące" podkładów i ręce opadają. Albo za płynny i źle kryje, albo kolory nie takie, albo zlewają się po chwili.
Aktualnie stosuję Loreal Infallible i odpowiada mi konsystencja, ale kolor niestety nie...
Słyszałam o Catrice true skin https://www.cocolita.pl/catrice-true-skin ale nie jestem przekonana czy będzie odpowiedni dla mojej cery ze względu na płynną konsystencję i ponoć zapycha pory. Revlon jest ciężkim podkładem.
Dziękuję z góry za odpowiedzi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

do góry