Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chcialam Ci polecić właśnie Dermablend;-)))...ale doczytałam do końca;-)
dla mnie jest chyba najlepszy;-)))
podobno Soraya też są dobre...

Ania D
A istnieje takie cudo, jak podkład matujący (do cery mieszanej, więc najbardziej zależy mi na matowieniu, ale też żeby nie wysuszał policzków), hipoalergiczny, bardzo delikatnie kryjący - raczej rozświetlający?

A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?

Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
mam cere mieszana ze sklonnoscia do tradziku wieku dojrzałego-he. Uzywam kremu z La Roche-Posay -Effaclar K - na to podklad L Oreal -true match - jest rewelacyjny bo kryje niedoskonalosci ,zlewa sie z cera i nie ma sie uczucia "maski" na twarzy :) .Jestem alergikiem i nie wszystko moge ,ale to jest ok

Vichy NORMATEINT
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no właśnie dermablend za bardzo widać na mojej twarzy... nie mam zbyt wiele do "ukrycia" - cerę mam ładną,ale chciałabym czasem nadac jej lepszy koloryt, rozświetlić...tymczasem każdy podkład, jaki próbuję stosować, jest widoczny na mojej twarzy i wygląda według mnie nienaturalnie. Poza tym powiedzcie jak dobieracie kolor podkładu? ma być odrobinę jaśniejszy od odcienia cery? Chyba w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia:) A może lepiej jest kupic po prostu puder rozświetlający i stosowac go bezpośrednio na buźkę?
:)

zeby dobrze dobrac podkład sprawdza sie na twarzy :patrzac po skosie usta -broda -pomiedzy ustami ,a broda naklada sie delikatnie podkład i jezeli nie widac zbyt wielkiej roznicy -jest ok. - kiedys sprawadzano na nadgarstku,ale nie jest to dobry sposob

ja polecam Estee Lauder- double wear (nie ma efektu maski, super kryje i utrzymuje sie 12 h), wez probke z Douglasa lub Sephory

Ja tez polecam Estee Lauder - dobrze sie rozprowadza, dobrze kryje, nie robi 'maski' - nigdy nie mialam lepszego podkladu. Tylko ta cena... :(
Joanka, jeżeli chcesz coś tańszego, to ja polecam Isa Dorę nawilżającą lub Lumene Hydrodrops. Są lekkie i prawie transparentne :) ładnie rozświtlają. A cena poniżej 50 zł.

Ja mam na zmianę używam oba, a jeżeli trzeba coś ukryć to punktowo używam właśnie vichy dermablend lub Camouflage Art Deco

dziekuje dziwczyny:) rzeczywiscie, mogę poprosic o próbki i wypróbowac w odmu...
A jaka jest cena tego podkładu Este Lauder?

witam
ja mam teraz podkład astor ten co reklamowała ostatnio Anna Przybylska i jestem zadowolona i cena też w sumie zadowolająca bo 32 zł
Rina napisał(a):

> Vichy NORMATEINT

Polecam, jest świetny.
ok. 135 zł :)

kupiłam wczoraj podkłąd Clinique ale musiałabym sprawdzić jaki dokładnie ;)
zobaczymy jak będzie się sprawował

moim zdaniem na codzien fajny jest loreal translucide, z drobinkami rozswietlającymi. mi bardzo odpowiada mimo, że mam suchą cerę i wiele podkładów sie nie sprawdza, a o puff mogę w ogóle zapomnieć...

pewna dziewczyna napisał(a):

> Rina napisał(a):
>
> > Vichy NORMATEINT
>
> Polecam, jest świetny.

Coś mi się podybało. ;)
Używam VICHY Aera Teint matującego (odcień idealnie dopasowany do mojej karnacji - moyen sand; nie postarzam się ciemnymi).
Ja używam LA ROCHE-POSAY TOLERIANE i jestem bardzo zadowolona. Jeste własnie do skóry wrażliwej. U mnie w aptece kosztuje 53zł.
ja teraz używam La Roche Posay Unifiance fluid-jest boski
ale do jutra zaczynam Clinique Skin Smoother :)

Apteczne kosmetyki są ql! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry