Widok
podkłady
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)
ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..
poradźcie coś, babeczki:)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)
ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..
poradźcie coś, babeczki:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
A istnieje takie cudo, jak podkład matujący (do cery mieszanej, więc najbardziej zależy mi na matowieniu, ale też żeby nie wysuszał policzków), hipoalergiczny, bardzo delikatnie kryjący - raczej rozświetlający?
A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?
Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
A może powinnam kupić puder zamiast podkładu?
Od lat maluję tylko oczy i usta, ale chyba starość mnie dopadła i mam ochotę coś zrobić ze skórą...
mam cere mieszana ze sklonnoscia do tradziku wieku dojrzałego-he. Uzywam kremu z La Roche-Posay -Effaclar K - na to podklad L Oreal -true match - jest rewelacyjny bo kryje niedoskonalosci ,zlewa sie z cera i nie ma sie uczucia "maski" na twarzy :) .Jestem alergikiem i nie wszystko moge ,ale to jest ok
no właśnie dermablend za bardzo widać na mojej twarzy... nie mam zbyt wiele do "ukrycia" - cerę mam ładną,ale chciałabym czasem nadac jej lepszy koloryt, rozświetlić...tymczasem każdy podkład, jaki próbuję stosować, jest widoczny na mojej twarzy i wygląda według mnie nienaturalnie. Poza tym powiedzcie jak dobieracie kolor podkładu? ma być odrobinę jaśniejszy od odcienia cery? Chyba w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia:) A może lepiej jest kupic po prostu puder rozświetlający i stosowac go bezpośrednio na buźkę?
:)
:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"