Widok

poduszka klin - do kiedy używałyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam poduszkę - klin dla noworodka taką pod materac i właśnie ją wyciagnęłam, bo wydaje mi się, że to już nie ma sensu - córka ma prawie pół roczku i pełza, kręci się, obraca na wszystkie strony i czasem spała na niej głową, a czasem ladowała w tej częsci łózeczka nogami,
mam pytanie do mam, które miały taką poduszkę, czy ona może mi się jeszcze do czegoś przydać za jakiś czas, czy mogę się jej już całkiem pozbyć - sprzedać lub oddać? czy i ewentualnie od kiedy stosujecie może jakieś inne poduszki - takie zwykłe? czy dzieciaki śpią po prostu na płaskim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja je uzywałam od poczatku zycia mojej córki, a że spi ze mna w łóżku to w momencie gdy zaczełam kapać córe w wannie to wyjełam gabkę z poszewki i uzywam tego klina jako gabkę do kapieli na której kłade dziecko w dużej wannie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wczoraj nawet wrzucilam te gabke do pralki i wyprałam ze śliniaczkiem :) i się nie rozpadła choć już jest na wykończeniu :)

dzięki, to jest jakiś pomysł, może wykorzystam
a może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniami z poduszkami?
my dalej używamy :]
ja uzywalam dla malej chyba do 4-5 mcy a teraz jak ma katar to jej podkladam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja uzywam do dzisiaj :)
córka śpi tylko na kliniku :)
image
My też nadal używamy, choć Mała coraz częściej i tak wierci się z zsuwa
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my tez uzywamy i w sumie nie widze powodu aby z tego rezygnowac.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny, a kladziecie klin pod materac czy tak poduszeczkę? bo ten klin, który kupilam jest dość wysoki i wydaje mi sie, że dziecko bedzie lezalo w niewłaściwej pozycji jak je na niego położę.
image
Ja położyłam klin pod materac.
Moja mała ma 2 lat i jeszcze mam włożony klin pod materac i pewnie zostanie aż do wymiany na łózko
jak podkladam klin pod materac, to jest dziwnie wygiety i jest wolana przestrzen co powoduje, ze nie lezy on sztywno na szczebelkach, chyba wolalabym podlozyc cos pod nogi lozeczka i uniesc je, zeby materac był twardy.
image
to jakiś inny klin masz chyba ...
ja mam taki wysoki na kilka cm i łagodnie opadający, że nie ma problemu z jego ułożeniem pod materacem
Ja dalej uzywam klin do spania. Moja mała ma niedługo 2 latka i mysle nad zmianą na poduszke ortopedyczną dla 2 latka która dopasowuje się do ksztalłtu ciała dziecka. Moja mała kocha spać na tym klinie jest inny od zwykłych poniewaz dopasowuje sie od ciała i ma kilka dziur wrazie gdy dziecko obruci sie na brzuchu to sie nie udusi.Polecam

Jak młody był mały mieliśmy "aniołka" więc klin nie mógł być pod materacem :P do tej pory sporadycznie używamy (2 lata i 4 msce)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry