Widok
my od wieeeeelu lat używamy pojemników Tupperware :) (chyba od czasów wejścia tej firmy na polski rynek)
mały najróżniejsze :)
podstawą są te - używamy ich do wędlin :] http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/640.html
przy odpowiednim zamknięciu też wytwarzają niby próżnię :P (słychać takie "psssyt" jak wychodzi powietrze)
fajne jest też to "sitko" do przesiewania np. mąki http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/979.html
i ten dzbanek http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/950.html
mały najróżniejsze :)
podstawą są te - używamy ich do wędlin :] http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/640.html
przy odpowiednim zamknięciu też wytwarzają niby próżnię :P (słychać takie "psssyt" jak wychodzi powietrze)
fajne jest też to "sitko" do przesiewania np. mąki http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/979.html
i ten dzbanek http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/950.html
Agusia i je naprawdę można próżniowo zamknąć? Kiedyś się skusiłam na takie hm, z takim czymś dziwnym na wieczku ale kompletnie się nie sprawdziły. Niby po naciśnięciu miało powietrze wylecieć z pojemnika ale nic takiego nie następowało. Moja teściowa ma takie z pompką i są rewelacyjne tyle, że kupiła je z 20 lat temu i nie ma pojęcia jaka to firma.
A wyglądają jak te
http://www.dafi.pl/category/14,pojedyncze
A wyglądają jak te
http://www.dafi.pl/category/14,pojedyncze
wiesz co - nie wiem czy faktycznie próżniowe :P jak się nauczysz dobrze zamykać - to wędlina spokojnie może leżeć kilka dni :] (trzeba najpierw normalnie zamknąć, później lekko uchylić tam gdzie jest taki wystający kawałek pokrywki i w tym momencie nacisnąć na środek - słychać psssyyyttt ;))
szukałam na ich stronie ale nie znalazłam - mamy też taki fajny prostokątny pojemnik do przechowywania surowego mięsa :) też super się sprawdza :)
szukałam na ich stronie ale nie znalazłam - mamy też taki fajny prostokątny pojemnik do przechowywania surowego mięsa :) też super się sprawdza :)
ja polecam pojemniki GN - http://gastronomia.comitor.pl/produkty/kategoria/30/pojemniki-gn/
Jeśli będziecie szukać producenta pojemników, sprawdźcie ofertę tej firmy: http://www.erg-system.pl/ . Wiem, że ich wyroby mają odpowiednie certyfikaty, które potwierdzają, że pojemniki mogą mieć kontakt z żywnością.
Mnie sąsiadka niedawno namówiła na próżnię SuperVAC i w sumie to byłam na prezentacji u niej w domu bo sama zamawiała i jak dla mnie ekstra są te pudełeczka. A najbardziej mi się podoba jak można w nich rosół robić – po prostu zalewa się makaron z warzywami wrzątkiem, odsysa pompką i po 10 minutach jest normalny rosół!
Nie mogę sobie wyobrazić tych pojemników. Ja do tej pory korzystam z takich drobnych mniej więcej 2 litrowych i rozkładam sobie każdą żywność z osobna. Jak miałam duży pojemnik który mieścił wiele produktów to zauważyłam ze lubiły się one często psuć a zapachy się mieszały. Zamówiłam 5 pojemników 2 litrowych i jeden 15 litrowy ze sklepu iguana.pl i więcej mi na chwilę obecną nie potrzeba. Mogę wszystko z osobna rozłożyć i włożyć bez problemu do lodówki. Jeżeli ktoś szuka takich rozwiązań to zdecydowanie polecam :).
fajnie wyglądają https://www.domedekor.pl/kuchnia/zastawa-stolowa/cukiernice/ceramika-11-x-11-x-21-cm-bialy-srebrny/ bardzo praktyczne pojemniki
Szukasz dobrego pojemnika na żywność? Jeśli tak, zobacz już teraz https://root7.pl/pl/lunch-boxy-termiczne - doskonała jakość.