Widok

pokrycie sofy beddinge

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy oddawałyście kiedys pokrycie tej sofy do czyszczenia?mam pokrycie ze sztruksu i w całości bo wiem że teraz robią rozpinane. A może prałyscie w domu same?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba możesz oddac do prania normalnie gdzieś - ja mam to nowe rozpinane ale i tak nie sądzę abym mogła je wyprać w mojej 4,5 kg pralce ...baardzo watpię może jak ktoś ma taką 6 kg to tak
mam sztruksowe, oddawałam do pralni, koszt pokrycia + 2 poduszki około 110 PLN ! żałuję że nie dopłaciłam za impregnowanie 70 pln, bo po pół roku znów jest upaćkane :(
ja prałam w pralce koszmarnie się wyprało ,płukałam w wannie bo miejscami od proszku białe było,a weź to potem powieś jak to takie ciężkie,lepiej do pralni oddać.
Mam pokrycie beddinge szenilowe, z zamkiem. Na metce ma "czyścić tylko chemicznie", ale czyszczenie chemiczne nic nie dawało, spróbowałam prania wodnego - super. Poduszki piorę w pralce, ale nawet rozpięte pokrycie nie mieści się do pralki o ładowności 5,5 kg.
ja też oddaję do pralni,
Pani, która mi oddawała pokrycie mówiła, że pokryły to jakąś specjalną warstwą, by się nie brudziło tak szybko.
Generalnie szkoda, że nie wchodzi u mnie do pralki :)
Ja też dawałam do pralni, na ul. Chylońskiej, koło skrzyżowania z Kcyńską była ostatnio promocja i zamiast 90 zł zapłaciłam 45 zł. Super się wyprało, mam białe, a po praniu naprawdę wygląda jak nowe, musiałam tylko wyprasować jeszcze raz po założeniu na kanapę. Poduszki piorę sama w pralce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja prałam w pralce i podobnie jak u wioli musiałam dopierać potem w wannie bo proszek się nie wypłukał, na dodatek nie doprało się całkiem.
Ja tez prałam w pralce i popsułam pralkę :( a czyszczenie chemiczne okazało się wielką porażką, na szczęście oddałam szwagrowi tą wersalkę :)
grazusiak a wiesz może czy jeszcze jest ta promocja?dzięki za odpowiedzi :)
ja mialam czerwony sztruks i dawalam do pralni w Orłowie-50zł za calość,nie daleko "klifu"przy skrzyżowaniu z ul.Orłowska chyba jakos tak,taka nie rzucajaca sie w oczy pralnia,obok sprzedaja materace .
image

image
Nie wiem, ale jutro jak będę wracała z pracy to mogę zajść tam i zapytać.
byłabym wdzięczna :)
ja mam czerwony sztruks i prałam w pralce. Wszystkie plamy zeszły - wyglądało jak nowe :)
Teraz czekam na wiosnę i znowu je wypiorę!
ja piorę średnio co 2 tygodnie ... (małe dzieci, jogurciki, kanapeczki itp) Mam rozpinane na zamek, najpierw piorę jedną część, potem drugą. Normalnie w pralce. Zero kłopotów. Bez zacieków, bez dodatkowego płukania, bez prasowania ;-)
image
image
beata_gdansk a masz pralkę 4,5 kg czy większą ?? ja swojego jeszcze nie prałam i boję się wsadzić do pralki :-)
Wika_city impregnacja jets o kant d.... kilka razy korzystałam przy płaszczu i nie wiele dało
W pralni na ul. Chylońskiej, koło skrzyżowania z Kcyńską jest promocja i za pranie pokrycia zapłaciłam 38 zł:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry