Widok

polećcie pakiet medyczny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie.
Nie ukrywam, że szukam pod kątem planowanej ciąży ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki za info-będziemy dziś o tym dyskutować.
Podales swoja strone i zasugerowałam się Twoimi danymi i dlatego zaczelam na "Pan", to prawie tak jakbys się mi przedstawil ;)
Moje pytanie brzmi, czy jak chce się udac do specjalisty to w ramach ubezpieczenia musze najpierw zdobyc skierowanie czy mogę się umowic bezpośrednio? i czy terminy sa lub mogą być rownie odlegle jak na NFZ? czy jest to ubezpieczenie na rok ze skladka miesieczna? (pewnie tak ;) ) Czy jak ktoś wymaga rehabilitacji to może od razu skorzystać? I jak się dowiedzieć jakich 30 specjalistow (z tabelki z zakresem) ma się do wyboru?
A najlepiej czy można podejrzeć OWU i je przeanalizowac?
Sadyl, widzę w wykazie równiesz szpital swissmed. Czy to oznacza, że przy tym ubezpieczeniu są jakieś zniżki na zabiegi, poród? Ile kosztuje ubezpieczenie dla 3 osób i czy kobieta ciężarna może się ubezpieczyć i korzystać normalnie z opieki gin, czy jest jakiś okres karencji?
Oki Aśka. Dziś już nie chcę de zawracać babkom z infolinii. Ale jutro sie dowiem i dam znać. ok?
jest normalny eter med niedawno otworzyli z akademosem to chyba nic wspólnego nie ma
> czy eter med na górskiego tez podlega

Wiem o Eter Med na Jaskółczej i na Żabim Kruku. I te placówki współpracuja z Medica Polska (czyli posrednio z Axa).
Na Górskiego jest coś, co sie nazywa Academos. Może to przyłączyli do EterMedu? Nie wiem.
czy eter med na górskiego tez podlega
> A może Pan polecić cos dla kogos z Wielkopolski?;)

1. Na forum używa się formuły "Ty". Sadyl jestem :D
2. Pakiet AxaMed "D" (czyli XD* u mnie na stronie) działa na terenie całego kraju. Musisz tylko sprawdzić, czy placówki medyczne w Twoim rejonie Ci odpowiadają.
Wykaz placówek znajdziesz tutaj:
http://www.axa-polska.pl/download/gfx/axa/userfiles/_public/placowki/105_0213_z.pdf
Jako ciekawostkę podam, że ten oficjalny wykaz, prezentowany na stronie Axa, jest niekompletny. Dosłownie przed chwilą dowiedziałem się, że dostępna jest np. placówka Swissmedu w Pruszczu, mimo, że nie ma jej na oficjalnym wykazie. Pani z Medica Polska nie umiała wytłumaczyć, dlaczego :D

Jedyny problem z zawarciem umowy z osobą z Wielkopolski widzę w czasie. Ale jeśli JUTRO się zdecydujesz i do mnie odezwiesz na priv (namiary powyżej), to jesteśmy w stanie zrobić ubezpieczenie od 01/10

(*) Na swojej stronie nie używam nazw Towarzystw i produktów.
Towarzystwa płacą mi za sprzedaż a nie za reklamę :D
A może Pan polecić cos dla kogos z Wielkopolski?;)
> znalazłes coś z Enel Med?

Tylko pakiety S1-S3, wyszczególnione u mnie na stronie (adres podałem wyżej).
Ale są stosunkowo drogie.
> ja z Gniadka jestem zadowolona, mam dzięki niemu trójkę dzieci

Hmmm....
A mąż o tym wie, czy myśli, że to jego? ;]

PS: sorki... nie mogłem się powstrzymać :D
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja z Gniadka jestem zadowolona, mam dzięki niemu trójkę dzieci 2 chłopców i dziewczynkę :)
Lekarza wybierasz dowolnie, nie ma zadnych problemow z terminami. Jak potrzebuje skorzystac z lekarza specjalisty, ale nie mam konkretnego nazwiska, to w ogole bez problemu rejestruja, nawet na dzien nastepny lub 2 dni pozniej.
Do lekarza ogolnego zglosilam potrzebe rano, a popoludniu juz mialam wizyte ustalona, w okreslonych przeze mnie godzinach.

Ja w Invikcie chodze do dr Gniadka, ale niestety go nie polecam. Obiecywalam sobie w obu poprzednich ciazach, ze juz do niego nie pojde wiecej, ale sytuacja mnie zmusila. Moge na priv napisac o co chodzi.
Gdyby bylo mi obojetnie to wybralabym dr Puzio.
Caroca, a mogłaś wybrać sobie lekarza prowadzącego, nie było problemów z terminami wizyt? Kogo w Invikcie polecasz?
od Sadyla ofertę już mam i kurczowo w ręku trzymam, rozglądając się za innymi ;)
Dzisiaj rozmiawiałam z Panią z Avivy, składka z endokrynologiem i alergologiem bagatela 180zł i właściwie tylko LuxMed, czyli słaaabo.
Sadyl,

znalazłes coś z Enel Med?
> do której godziny dzis mozna do Ciebie dzwonic?

Codziennie 9:00 - 24:00 :)
Jak jestem zajęty, to nie odbieram ale potem oddzwaniam.
do Sadyl
jak można się z tobą skontaktować. Moja siostra potrzebuje pakietu dla ciężarówki :) a ten który proponujesz jest bardzo przyzwoity.
Proszę o kontakt
aga.kraskowska@o2.pl
Sadyl,
nie do końca lapie ten kalulator.

jest jakas opcja abonamentu aby obejmowała ENEL-MED?
dzieki ,juz podsyłam kolezance informacje i kontakt do Ciebie wieczorem do której godziny dzis mozna do Ciebie dzwonic?
Traktuj to, jako "czarną skrzynkę" :)
Płacisz 94 zł/m-c w zamian dostając wypasiony pakiet medyczny. Nieistotne, co jest w środku tej skrzynki.

Oczywiście - mogą przystąpić dwie osoby - każda po 94 zł/m-c (niestety nie jest dostępna wersja rodzinna pakietu XD - ale i tak pakiety rodzinne opłacają się dopiero dla przynajmniej 3 osób).
Kwestia, czy ktoś, przystepując do ubezpieczenia, podlega pod NFZ, czy nie, jest zupełnie nieistotna.
Papierologia do 12/09 (no... powiedzmy: do końca tygodnia), żeby ubezpieczenie zaczęło działać od 01/10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry