Widok

polećcie pakiet medyczny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie.
Nie ukrywam, że szukam pod kątem planowanej ciąży ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarza wybierasz dowolnie, nie ma zadnych problemow z terminami. Jak potrzebuje skorzystac z lekarza specjalisty, ale nie mam konkretnego nazwiska, to w ogole bez problemu rejestruja, nawet na dzien nastepny lub 2 dni pozniej.
Do lekarza ogolnego zglosilam potrzebe rano, a popoludniu juz mialam wizyte ustalona, w okreslonych przeze mnie godzinach.

Ja w Invikcie chodze do dr Gniadka, ale niestety go nie polecam. Obiecywalam sobie w obu poprzednich ciazach, ze juz do niego nie pojde wiecej, ale sytuacja mnie zmusila. Moge na priv napisac o co chodzi.
Gdyby bylo mi obojetnie to wybralabym dr Puzio.
ja z Gniadka jestem zadowolona, mam dzięki niemu trójkę dzieci 2 chłopców i dziewczynkę :)
> ja z Gniadka jestem zadowolona, mam dzięki niemu trójkę dzieci

Hmmm....
A mąż o tym wie, czy myśli, że to jego? ;]

PS: sorki... nie mogłem się powstrzymać :D
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
> znalazłes coś z Enel Med?

Tylko pakiety S1-S3, wyszczególnione u mnie na stronie (adres podałem wyżej).
Ale są stosunkowo drogie.
A może Pan polecić cos dla kogos z Wielkopolski?;)
> A może Pan polecić cos dla kogos z Wielkopolski?;)

1. Na forum używa się formuły "Ty". Sadyl jestem :D
2. Pakiet AxaMed "D" (czyli XD* u mnie na stronie) działa na terenie całego kraju. Musisz tylko sprawdzić, czy placówki medyczne w Twoim rejonie Ci odpowiadają.
Wykaz placówek znajdziesz tutaj:
http://www.axa-polska.pl/download/gfx/axa/userfiles/_public/placowki/105_0213_z.pdf
Jako ciekawostkę podam, że ten oficjalny wykaz, prezentowany na stronie Axa, jest niekompletny. Dosłownie przed chwilą dowiedziałem się, że dostępna jest np. placówka Swissmedu w Pruszczu, mimo, że nie ma jej na oficjalnym wykazie. Pani z Medica Polska nie umiała wytłumaczyć, dlaczego :D

Jedyny problem z zawarciem umowy z osobą z Wielkopolski widzę w czasie. Ale jeśli JUTRO się zdecydujesz i do mnie odezwiesz na priv (namiary powyżej), to jesteśmy w stanie zrobić ubezpieczenie od 01/10

(*) Na swojej stronie nie używam nazw Towarzystw i produktów.
Towarzystwa płacą mi za sprzedaż a nie za reklamę :D
czy eter med na górskiego tez podlega
> czy eter med na górskiego tez podlega

Wiem o Eter Med na Jaskółczej i na Żabim Kruku. I te placówki współpracuja z Medica Polska (czyli posrednio z Axa).
Na Górskiego jest coś, co sie nazywa Academos. Może to przyłączyli do EterMedu? Nie wiem.
jest normalny eter med niedawno otworzyli z akademosem to chyba nic wspólnego nie ma
Oki Aśka. Dziś już nie chcę de zawracać babkom z infolinii. Ale jutro sie dowiem i dam znać. ok?
Sadyl, widzę w wykazie równiesz szpital swissmed. Czy to oznacza, że przy tym ubezpieczeniu są jakieś zniżki na zabiegi, poród? Ile kosztuje ubezpieczenie dla 3 osób i czy kobieta ciężarna może się ubezpieczyć i korzystać normalnie z opieki gin, czy jest jakiś okres karencji?
Dzieki za info-będziemy dziś o tym dyskutować.
Podales swoja strone i zasugerowałam się Twoimi danymi i dlatego zaczelam na "Pan", to prawie tak jakbys się mi przedstawil ;)
Moje pytanie brzmi, czy jak chce się udac do specjalisty to w ramach ubezpieczenia musze najpierw zdobyc skierowanie czy mogę się umowic bezpośrednio? i czy terminy sa lub mogą być rownie odlegle jak na NFZ? czy jest to ubezpieczenie na rok ze skladka miesieczna? (pewnie tak ;) ) Czy jak ktoś wymaga rehabilitacji to może od razu skorzystać? I jak się dowiedzieć jakich 30 specjalistow (z tabelki z zakresem) ma się do wyboru?
A najlepiej czy można podejrzeć OWU i je przeanalizowac?
Znalazalam owu na str axa;) Czy indywidualne jest takie samo? Skierowania sa niepotrzebne... postaram się wszystko doczytać :]
skierowania do specjalisty miec nie trzeba, po prostu dzwonisz i prosisz o rejestracje.
terminy oczekiwania sa bardzo krotkie, chyba ze zalezy Tobie na konkretnym lekarzu, to moze sie ciut wydluzyc. Ja osobiscie nie mam zadnych problemow z rejestracja, pisalam wyzej, prosze poczytac caly watek.
Skierowanie potrzebne jest na badania, musi byc wystawione przez lekarza, ktory wspolpracuje z Medica.
ja też polecam Medice za nic nie płacę w ciąży. Chodzę do Invicty, do dr Gniadka właśnie i baaaardzo go sobie chwalę!!! Minusem są tylko dłuuugie kolejki przed gabinetem, a tak bardzo wiele zawdzięczam lekarzowi! Inni lekarze u których byłam nie zwrócili uwagi na to co dr Gniadek, dlatego ja gorąco polecam!
HA ha ha :p ale w sumie sama się uśmiałam
> czy jest to ubezpieczenie na rok ze skladka miesieczna?

Składka jest miesięczna, ale ubezpieczenie jest bezterminowe. Możesz zrezygnować w dowolnym momencie, powiadamiając mnie o tej decyzji do 15-go danego miesiąca. Wówczas w kolejnym miesiącu Twoje ubezpieczenie już nie działa.

> Czy jak ktoś wymaga rehabilitacji to może od razu skorzystać?

Tak. Tyle, że musi mieć na tę rehabilitację skierowanie od lekarza w ramach Medica Polska.

> I jak się dowiedzieć jakich 30 specjalistow (z tabelki z zakresem) ma się do wyboru?

W formie skróconej, zarówno specjaliści jak i dostępne badania wymienione są na mojej stronie, której adres podałem powyżej.

W formie bardziej szczegółowej:
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/docs/AxaMed_D.pdf

> czy można podejrzeć OWU i je przeanalizowac?

A po co?
Wszystko, co dotyczy Ciebie jest opisane w pdf-ie, do którego link podałem zdanie wcześniej.
Reszta OWU zupełnie Ciebie nie dotyczy - nie jesteś stroną umowy (Ubezpieczającym) a jedynie Ubezpieczonym.
> są jakieś zniżki na zabiegi, poród?

Nic mi o tym nie wiadomo.

> Ile kosztuje ubezpieczenie dla 3 osób.

Tyle, co dla jednej, razy trzy ;)
Wszystkie osoby muszą być w przedziale wiekowym 18-65 (nie można ubezpieczyć dziecka)

> kobieta ciężarna (..) czy jest jakiś okres karencji?

Na to pytanie odpowiedź już padła w tym wątku
Sadyl czekam na odp na porannego maila - a nawet dwa ;) odpowiedź miałą być wieczorem :D
> odpowiedź miałą być wieczorem :D

I była - tyle, że mamy inne definicje "wieczoru" :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry