Widok

politechnika po 30-tce co myślicie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny szczerze napiszcie co myslicie...Mam już skończone 30 lat i to z kawałkiem skończone dwa kierunki studiów, do tego jeszcze podyplomowe....ale wszystko humanistyczne i jakos to sie tak kula bez sensu....
Zaczełam ostatnio myśleć o tym żeby skończyć studia zaocznie na politechnice...mój mąż jest po tych studiach i praca w jego branży jest non stop...
Ale z drugiej strony zaczynać studia i to pewnie nie łatwe w taki wieku...czy to nie głupie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
o jakiem kierunku myślisz, bo jeśli budownictwo to pomyśl o czasie na zrobienie uprawnień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Generalnie kierunek z uprawnieniami ale ja nie chce robić uprawnień moj mąż ma nieograniczone więc już na to bym sie nie rzucała.
Wybacz kochana ale głupie to jest Twoje pytanie:) Wiek nie ma znaczenia jeśli masz chęci i jesteś zdeterminowana by dopiąć swego.

Moja mama zaczęła studia na politechnice gdy miała 45 lat i wcale nie uważała tego za głupie, nikt inny z resztą też nie:)

Chcesz, idziesz, robisz i kropka:)

Powodzenia!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem w czym problem ,znam ludzi po 40 którzy studiują i wcale nie uważają tego za głupie a biorąc fakt ,że mamy pracować do 67 r. życia to masz jakieś 30 lat żeby popracować w nowym zawodzie . Dodatkowy plus jak jest jeszcze zapotrzebowanie na rynku na tego typu specjalistów to ja nie wiem na czym ty się jeszcze zastanawiasz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba najbardziej boje się zaczynanie wszystkiego od przysłowiowego "0"...a czasy są takie że za 4 lata kiedy skończe studia wszytko się może całkiem zmienić.
raca, wszystko może się zmienić - również na Twoją korzyść:)
Szanse 50/50 ale czy nie uważasz że lepiej mieć bogatsze "zaplecze", a co za tym idzie być może większe możliwości?

Nie myśl nad tym za mocno. Co będzie nikt nie wie a zdobyta wiedza/umiejętności na pewno gdzieś w głowie zostaną.

Poza tym jeśli nie sama wiedza to ludzie. Na pewno poznasz nowych znajomych i kto wie jak te znajomości zaowocują w przyszłości:)
he he
Sama się nad tym zastanawiam i puki co podjęłam decyzję na tak jeszcze myślę nad Akademią Morską i cały czas rozważam
Akademie Morską skończyłam i nie polecam :) Teraz robię podyplomowe na Politechnice i zupełnie inna bajka :) Rewelacja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
x-ellka
Dlaczego nie polecasz?
dziewczyny a na jaki kierunek idziecie/kończyłyście na Akademii Morskiej?
Yooki - co do ludzi,to może być różnie...Ja też zaczęłam studia od października,lat mam 30,a 95% pozostałych studentów to ludzie w wieku 19-20 lat,świeżo po maturze i...przepaść jest ogromna.Nie dość,że tematów wspólnych jak na lekarstwo,to jeszcze jakieś to wszystko leniwe,roszczeniowe,niczego sami nie umieją znaleźć,tylko wymagania i pretensje do całego świata.

Ale sam pomysł na studia - czemu nie? :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie polecam AM gdyż nic się tam mądrego nie nauczyłam nie są to studia na najwyższym poziomie a bardzo często zaliczenie przedmiotu zależy od widzimisię wykładowcy. Jak gra w toto lotka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy jaki wydział. Spróbować nie szkodzi. :) Tylko trzeba wybrać jakiś dobry kierunek.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

do góry